Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 17:50 1 399 1

Мексико очаква най-силната буря в историята на страната

  • ураган-
  • патрисия-
  • мексико-
  • буря-
  • евакуирани

Мексико евакуира 50 000 души в очакване на урагана Патрисия

Мексико очаква най-силната буря в историята на страната - 1
Снимка АП/БТА

Най-силният ураган на Западното полукълбо в историята на метеорологията, се носи право към тихоокеанското крайбрежие на Мексико.

Ураганът Патрисия, който заплашва да има катастрофални последствия, достигна максималната пета категория по скалата на Сафир-Симпсън, съобщава АП, позовавайки се на американския Национален център за ураганите.

Бурята е сравнима по сила с тайфуна Хаян, който уби 6 300 души на Филипините през 2013 г., твърдят от Световната метеорологична организация.Мексико очаква най-силната буря в историята на страната

Мексиканските власти започнаха да евакуират жителите в навечерието на пристигането на Урагана.

Извънредно положение е обявено в три щата, които се намират на пътя на Патрисия.

В следващите часове се очаква ураганът да връхлети сушата, с ветрове от 325 километра в час.

Около 400 000 души живеят в застрашените от бурята райони, според Националния фонд за бедствия в Мексико. Властите вече са евакуирали близо 50 хиляди души.

Временните убежища, в които могат да се настанят 259 000 души, са на разположение, заявиха от правителството.

Ураганът, който ще донесе проливни дъждове, може да предизвика внезапни наводнения и кални свлачища. Има и потенциална опасност за наводнения от към морето, заради високите и силни приливни вълни, които се очакват.

Националният център по ураганите на САЩ обяви, че Патрисия е "потенциално катастрофална" и е най-силната буря, регистрирана в източната част на Тихия и Атлантическия океан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптър

    0 0 Отговор
    казвах аз , че 4-5 бр Топол-М, макар не с ядрен а с конвенционален заряд могат да "подгонят" от Големия разлом цунами и урагани към Щатите ама нейсе! сега проба през Мексико, после ако не вдяват- поздрав към Йелоустоун. Тогава реален краварски десант над Сирия е неизбежен- ще трябва да се заселват и усвояват нови територии. След това Украйна може да стане УСАКРАЙНА. Там братски ще живеят янки и укри! А при
    този десант в Украйна вече истински ще заобичат янките- в прекия смисъл!
Новини по държави: