Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 19:39 1 102 0

МВнР с предупреждение към българите в Мексико

  • мексико-
  • мвнр-
  • предупреждение-
  • ураган

Мексиканските официални власти съобщават, че ураганът „Патрисия” е минал в категория 5 и се приближава към територията на Мексико. Днес около 16-18 ч. местно време се очаква да удари северозападните щати Колима, Халиско, Наярит и част от Гереро. Ядрото на урагана е с диаметър 19 км. Очакват се ветрове от 250 до 400 км в час, както и вълни от 12 м височина. Метеоролозите го определят като най-опасния и силен ураган в историята на Мексико, съобщават от МВнР.

Щатските власти предприемат мерки за евакуация на населението и за извеждане на всички туристи от крайбрежните курорти – Пуерто Валярта и Наярит. Очаква се при преминаването си ураганът да нанесe сериозни щети на инфраструктурата в засегнатите райони.

Предупреждаваме българските граждани да не пътуват в посочените райони, както и  туристическите фирми да не предлагат и да не организират туристически пътувания в близките няколко месеца. Българските туристи, ако не са могли да напуснат района на урагана, да изпълняват нарежданията на местните органи за гражданска защита, съобщават още от Външно министерство.

Посолството ще функционира в режим на работа при екстремни условия и има готовност да реагира в случай на необходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: