26 Октомври, 2015 12:04 1 751 11

Русия участва в организирането на протестите в Черна гора

  • русия-
  • протестите-
  • черна гора

Това бе заявено от премиера на страната Мило Джуканович

Русия участва в организирането на протестите в Черна гора - 1
Снимка: БТА/AP

Русия, заедно със сръбски националисти, участва в организацията на протестите, искащи смяната на правителството в Черна гора. Това заяви премиерът на Черна гора Мило Джуканович в интервю пред HRT.

“Няма съмнение, че Русия играе и продължава да играе активна роля в организирането на протестите в Подгорица“, заяви Джуканович, подчертавайки, че няма да напусне своя пост.

В събота полицията в Черна гора използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протеста пред народното събрание в Подгорица. В резултат на това пострадаха 15 полицаи и  24 цивилни. 

На протеста имаше поне 5000 души, които искаха оставката на Мило Джуканович, който е на власт от 1991 г.  Те се обявиха и против евентуално влизането на Черна гора в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 0 Отговор
    Няма съмнение, че русия участва... Ами представи доказателства! Лъжите често се ползват за борбата срещу опозицията.
  • 2 Като си помисля

    0 0 Отговор
    То 25 години властване май е доста дълъг период за държава, която не се намира в Африка, а в Европа все пак...
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Щом нещат НАТО,ясно че дългата ръка на Русия се опитва да реди картите.И му казвам на Путин:Влез с танковете там бе човек,с платени протести няма стане"!А той ми хленчи-"не ми давате коридор вие и румънците!"Абе човек-гърците са ваши хора, по тъмно разтоварвате танковете в насипно състояние на пристанището,плащате некой лев на мигрантите всеки да носи по някой танков чарк/и без това им е на път/,хващате русофилите в БГ да ги преведат през България и в Черна гора ги сглобявате!...Пак по тъмно.Проста работа,но за умни хора:)
  • 4 bomb em

    0 0 Отговор
    РУСИЯ ОТМЪЩАВА ЗА УКРАИНСКАТА КРИЗА И ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ..

    ПУТИН И ПОДДЪРЖАЩИТЕ ГО БАЛКАНСКИ РЕЖИМИ (СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ) СА ОПАСНИ ЗА НАТО И САЩ СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ С ЕМБАРГО И ВЪЗДУШНИ УДАРИ.
  • 5 smolata

    0 0 Отговор
    НАТО спешно трябва да ти сложи ембарго на лицето и да го бомбардира с ракети въздух-чутура! Това е динствения начин трансатлантическият пакт да оцелее!
    Много и пука на Русия за държава близо 10 пъти по-малка от БГ и с население колкото на Пловдив. Тоя техния диктатор, за 25 год нищо не направи. Те хората са си много доволни, но руснаците така да провокират 5000 души. Дискредитира хората и омаловажава исканията им за промяна. Подгорица е 180х. души. 5000 не е малко!
  • 6 кико

    1 0 Отговор
    Щом САЩ могат да подкрепят протестиращи по целият свят в името на своите цели--защо Русия да неможе....Или на САЩ им е позволено всичко.....те са богоизбрани!!???!!!! И в България трябва да се даде възможност на хората да изкажат своето мнение по повод членството ни в НАТО....ИЛИ това не е демократично.?.?.?...или просто управляващите ги е страх от резултата....

    Коментиран от #8

  • 7 некойси

    0 0 Отговор
    Нищо чудно, Черна гора неофициално е собственост на Русия.
    Говори се че руските олигарси притежата повече от 50% от територията им, плажове, апетитни имоти.
    Но за това не са виновни руснаците, а разяждащата корупция довела ги до там.
    Позната история, само че нашите ни продават не само на руснаците.

    Коментиран от #9

  • 8 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от " кико":

    Ей, кикимор,от кога имаш самостоятелно мислене по въпроса?
    Или си на принципа, че щом е руско ,пък и л...но да е, значи е вкусно и хубаво!
    Приятен апетит!

    Коментиран от #11

  • 9 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "некойси":

    Я пък ти! Според това което казваш (ако е вярно) излиза, че премиера Мило през последните 24 години е продавал страната си на руските олигарси. Защо изведнъж им обръща гръб? Или може би просто на народа им е писнало от един и същ пръч? По-скоро 2рото!

    Коментиран от #10

  • 10 некойси

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Потърси малко инфо относно какви територии притежава само кмета на Москва (Лужков) в Черна гора.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.