Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 13:08 793 0

Ердоган: Трябва да уважим волята на народа

  • турция-
  • избори-
  • ердоган-
  • давутоглу-
  • парламентарни-
  • воля

Днес Турция избира парламент

Ердоган: Трябва да уважим волята на народа - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че управниците трябва да уважат волята на народа и изрази надежда, че днешните парламентарни избори ще бъдат ползотворни за страната му.

Днес над 54 милиона турци имат право на глас в парламентарните избори, които се следят с интерес от международната общност.

„Нека тези избори бъдат ползотворни за нашата нация. Около 54 милиона гласоподаватели тръгват към урните днес. От изключително значение е стабилността на нацията ни. Всички ние трябва да уважим волята на народа. Надявам се изборите да са ползотворни за страната ни“, заяви гласувалият в Истанбул Ердоган, цитиран от „Хюриет“.

Министър-председателят на южната ни съседка Ахмет Давутоглу пък пусна бюлетината в родния си град в провинция Кония.

„Искам да призова всички свои съграждани да гласуват“, заяви премиерът.

Ердоган заяви в часовете преди изборите, че иска неговата Партия на справедливостта и развитието (AKP) да получи цялата власт, за да се положат повторно основите на климат на стабилност и увереност.

Ако не спечели достатъчно места за сформиране на кабинет, обаче, ще се наложи партията да води сложни коалиционни преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: