Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 08:55 808 0

Ал Сиси: Няма доказателства, че самолетът е бил свален

  • самолет-
  • еърбъс-
  • русия-
  • ал сиси-
  • египет-
  • ислямска държава-
  • доказателства

Според египетския държавен глава е рано да се правят заключения

Ал Сиси: Няма доказателства, че самолетът е бил свален - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси заяви, че няма доказателства за свалянето на руския самолет от страна на джихадистите.

В интервю за The Telegraph държавният глава на Египет сподели, че е прибързано да се правят заключения и няма реални доказателства, сочещи към умишлена атака срещу разбилия се Еърбъс.

Самолет на руската авиокомпания „Когалимавиа“ се разби на 31 октомври на Синайския полуостров, а на борда загинаха всички 224 души – 217 пасажери и 7-членен екипаж.

„Ислямска държава“ пое отговорност за свалянето на самолета, но според египетските и руски власти е прекалено рано да се правят заключения и няма реални доказателства за това твърдение.

От Кремъл заявиха, че е неуместно да се прави връзка между сваления самолет и военната намеса на Москва в Сирия и въздушните удари срещу джихадистите от „Ислямска държава“.

Вчера в Кайро започна анализът на черните кутии на самолета, който трябва да даде много отговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА