Last news in Fakti

5 Ноември, 2015 17:45 1 492 1

ПКК обяви край на примирието с Турция

  • пкк-
  • примирие-
  • турция-
  • кюрди-
  • ердоган-
  • партия на справедливостта
ПКК обяви край на примирието с Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Кюрдската работническа партия (ПКК) обяви, че прекратява едностранното примирие с Турция, предаде „Сабах“.

Съобщението идва на фона на турските въздушни удари срещу цели на кюрдите през последните дни – както в югоизточната част на страната, така и в Северен Ирак – и поредицата смъртоносни сблъсъци.

„Заради последните атаки слагаме край на примирието“, обявиха от ПКК, обявена за терористична организация в Турция.

Партията на справедливостта и развитието (AKP) на Ердоган спечели парламентарните избори на 1 ноември, което според кюрдите ще отприщи вълна на нападения и насилие срещу тях.

Около 45 000 души са били убити в конфликта, започнал през 1984 година с желанието на ПКК за автономия на районите, населявани предимно с кюрди.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че операциите срещу ПКК ще продължат, докато организацията не напусне страната. „Ние никога не стреляме по кюрдски граждани, стреляме по терористите“, заяви държавният глава на южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 felix

    0 0 Отговор
    kurdite ne pozvolqvat pkk eu davat orujie no ne moje da spirate tursiq s pkk maimunite
Новини по държави: