11 Ноември, 2015 22:54 5 088 22

Ренци: Източна Европа да не ни учи на морал

  • матео ренци-
  • източна европа-
  • морал-
  • ес-
  • условия-
  • италия
Ренци: Източна Европа да не ни учи на морал - 1
Снимка: БТА/ AP

Страните от Източна Европа не могат да диктуват своите условия на Европейския съюз и да учат на морал.

Това заяви италианският министър-председател Матео Ренци в интервю за германския вестник „Die Welt”.

Премиерът изрази безпокойство от „поведението” на някои страни-членки на блока.

„Държавите от Западна Европа платиха политическата цена за разширяването на ЕС на изток. И страните там са много задължени на Европа. В западните държави редица партии и политици загубиха подкрепа от избирателите заради европейската идея. И сега не е приемливо страни от Източна Европа да диктуват условия и да ни учат на морал", казва италианският премиер.

Думите на италианския премиер идват на фона на бежанската криза и разделението в ЕС и невъзможността за достигане до единодушие относно мигрантския поток. Някои страни от Източна Европа като Унгария и Словения издигнаха огради по границите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 живееща в Италия

    2 0 Отговор
    абе тоз вчера пръкнал се министър председател ще казва на др страни членки на ес. на какво да не ги учи по скоро той да си гледа ботуша отколкото да казва какот и да било за ист европа и да похапва паста шута на воля ЖАБАР ЛИЦЕМЕРЕН
  • 2 onq s konq

    2 0 Отговор
    Вива ЛА ЖАБА!
  • 3 ГД

    2 0 Отговор
    Представяте ли си тия за какви ни имат щом предпочитат всякакви араби, африканци и пр. "индианци" пред нас!? Това недвусмислено го изказа и бабичката Меркел в последните дни. И после искат да ги уважаваме.
    Уважение ли ...".....знам всичките ти схеми ела и си вземи, ела и си вземи..."
  • 4 Old man

    4 0 Отговор
    Г-н Прайм министър, защо си мислите, че ние сме искали да ставаме членове на съюза. Нима някой ни е питал. Дойде един измислен цар и успя да Ви излъже и Вие ни приехте в съюза.
    Моля Ви, бъдете така добър и се мерете приказките! Нито сме искали нито сме се натискали да бъдем членове на този всевдодемокрадичен съюз!!!
    А сега политиката Ви към мнимите мигранти доказва, че ние от Източна Европа сме трета категория хора!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 жабаромразец

    3 0 Отговор
    Крадливия жабар да си оправи мафиотската държавица , чак тогава да говори за морал
  • 7 Николай

    2 0 Отговор
    ето ви католическа надменност! Цяла държава дадохме и 8 милиона човека работят срещу условия колко да ни е крива краставицата
  • 8 Кондьо

    2 0 Отговор
    Жабарче, колко милиарда ви е дал ЕС - 700 ? 800 ? А на нас ?
  • 9 язва

    2 0 Отговор
    този да го д.ха -повече взеха отколкото дадоха -разликата в частните швейцарски сметки
  • 10 селянин

    1 0 Отговор
    А бре италянски, ако сега беше референдума за ЕС и НАТО щях да гласувам с против, особено за ЕС. Сега ме е яд че гласувах за влизане в ЕС, резултата го виждаме нагледно. Още дълго народа ще копа като роб за по 400-600лв. А на вас западни тарикати ви трябват прости бачкатори че вас ви мързи, ето сега ви се дават бежанци. Що не ги искате?
  • 11 LPG

    1 0 Отговор
    Да си заврат съюза у Гь............ и да си Е.......... ма...а!
  • 12 АЛБАНЕЦА

    3 0 Отговор
    Тервел е защитника на Европа размазал арабите и счупил клещите им от източната част на Европа, за италианец никъде не пише.Точно нашия народ /българския/ в 14 век удържа с помоща на поляци, унгарци, чехи и още някой източни народи османската империя.Иначе Виена щеше да падне от раз а след нея оставаше единствен Лондон.Рим нямаше да съществува сега а щеше да си бъде Истанбул 2.Така, че трябва много да ни тачите и да се отнасяте с уважение към нас под формата на стотици милиарди евра всяка година за да изкупите историческата неправда, която сме понесли.
  • 13 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    една държава от източна европа ВСЕ ПАК ще научи Европа на морал ОТНОВО
  • 14 И Кирилов

    2 0 Отговор
    Тоя жабар нещо не в час,този за които морала е забравена дума и деиствие да се засрами,циганите в италия са по добре от Българите тук,такива не трябва да се постват в мрежата защото народа вече е на бунт камоли и за такива л,,,,на като тоя на снимката
  • 15 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    Доживяхме от страната изобретила фашизма , подкрипяла изгарянето на живи хора и станала известна в боя с масовите си предавания в плен и НИЩО ДРУГО да дойде да ни учи на морал
    тос му давам титлата Бат Наглеца без конкурс
  • 16 Муха

    3 0 Отговор
    "Държавите от Западна Европа платиха политическата цена" - Алоу, жабар мазен, тук народът плаща РЕАЛНАТА цена. Цицат го всякакви лобита, продават му боклуци, при това на цена в пъти по висока от колкото в собствените им държави, експоатират го като роб за жълти стотинки, обират националните богатства на символична цена (комисион на продажните в парламента), налагат ни простотии от рода на "прави краставици", "щастливи кокошки" и т.н. малоумия за който плащаме по 1 милиард членски внос. Лицемерни лобистки подлоги. Ще си седнете на д-тата скоро май...
  • 17 Нещо не е наред

    1 0 Отговор
    Май USA скоро ще постигне успехи в разпадането на ЕС, а?
  • 18 Игнат

    1 0 Отговор
    италиански нео-фашисти от Forza Nuova.
    мисля че това е Вашият морал,,,,,,

  • 19 Ь 7777

    1 0 Отговор
    Сега става ли ви ясно...схванахте ли,че за "цивилизована Европа" ние сме просто задният им двор--ние за тях сме 2-а категория хора....Айде сега ЧЕСТИТИ ви брадати гости....
  • 20 steve

    1 0 Отговор
    Тези жабарчета не могат да си опазят един пиклив остров Лампедуза!!!! За какъв Шенген става въпрос??? Да си върнат Берлускони който озаптяваше Кадафито. Всички останали м-р председатели на Италия са плюнки в сравнение с него, милиардера. Многото пари правят човека неподкупен (като него). Затова беше силен, и това не се хареса на Европата. Дойдоха мижитурки като Юнкер, Меркел, Оланд и тоя поплювко и затова няма спокойствие и разум в европейските висши среди. Ееее-х къде са сега дьо Гол, Аденауер, Тачър и други колоси на политиката да оправят нещата. Не, приятели! Такива хора властващата, страхлива, паникьосваща се и крадлива социалдемокрация НЯМА да допусне до властта. Да живее Орбан, може би единствения политик защитил народа си на практика от тези арабско-африкански скакалци, кърлежи, наречени "болни" "онеправдани" мързеливи хора на които само либидото им е голямо. ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ ХАЛИФАТ! РАЗБЕРЕТЕ ГО! ВСИЧКО Е РЕЖИСИРАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "steve":

    Няма да я дадем нито Европа нито България. Първо обаче трябва да ги спасим от агресията и окупацията от страна на сащ.
  • 22 СтарТИРаджия

    0 0 Отговор
    Началото на 8-и век - Кхан Тервел спасява Европа от мюслимите ('айде и Карл Мартел е помогнал леко на запад)! Почти 200 години българи, гърци, влахи(румънци), сърби, хървати и др. балкански народи, макар и разпокъсани задържат османските орди, и дават възможност на същата тази плюеща Западна Европа да се развие и политически, и икономически, и военно, за да спре османлиите! За "благодарност" получаваме вечно деструктивно вмешателство в балканските ни отношения, половин век деградивно болшевишко робство и в крайна сметка членство в един съюз, в който по-лесно ни държат "изкъсо"! Настанал е момента балканските политици много твърдо да отстояват думата си в този съюз и всеки ден да напомнят на Ренци и компания, кои са им спасявали задниците при такива конфликти в миналото!
Новини по държави: