Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 13:15 1 539 8

Обама след атаката в Мали: САЩ ще е безмилостен към терористите

  • мали-
  • терористи-
  • сащ-
  • барак обама-
  • атенати

Президентът на САЩ заяви, че атаката в Мали само е укрепила решителността му за борба с тероризма

Обама след атаката в Мали: САЩ ще е безмилостен към терористите - 1
Снимка АП/БТА

Кървавата обсада на хотела в Мали е напомняне за "бича" на тероризма. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в петък по повод нападението в хотел Радидън Блу, при което загинаха най-малко 20 души, съобщи Ен Би Си.

"Подобно на ужасяващите атаки, които видяхме в Париж, както и нападенията, които виждаме твърде често на други места, това е още едно ужасно напомняне, че бичът на тероризма заплашва толкова много народи", заяви Обама, говорейки в Куала Лумпур.

"Това варварство само засилва нашата решителност да посрещнем това предизвикателство", заяви Обама.

Обама изказа съболезнования от името на американския народ към семействата на жертвите.

"Това бяха невинни хора, които имаха за какво да живеят и ще бъдат запомнени с радостта и любовта, която са донесли на света", заяви Обама.

"Със съюзници и партньори, Съединените щати ще бъдат безмилостни към тези, които се целят в нашите граждани", заяви Обама.

"Ние няма да позволим тези убийци да имат сигурно убежище", каза той и допълни: "Ние ще застанем до народа на Мали, докато той прочиства страната си от терористи и укрепва своята демокрация."

Въоръжени лица, въоръжени с автомати АК-47 и гранати щурмуваха хотел Радисън Блу в столицата на Мали Бамако, в петък.Те държаха като заложници 170 души. По-късно през деня спецчасти нахлуха в хотела и освободиха повечето от тях, но откриха 27 мъртви, сред които и американски гражданин.  Терористичната групировка Ал Мурабитун, която е свързана с Ал Кайда, пое отговорност за нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обама

    1 2 Отговор
    Начи с мали чашата преля! Спираме да им даваме оръжия на терористите...

    Коментиран от #2

  • 2 Хараламби

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обама":

    Прав си. Трябва да спрат да им дават американски автомати АК-47.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Той

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хараламби":

    "Съединените щати и техни съюзници доставят противотанкови ракетни системи на сирийски бунтовници, които изиграват неочаквано важна роля в оформянето на цялостната картина на бойното поле в Сирия, пише в. "Вашингтон пост"."
    Както виждаш цитата е от американски вестник, умньо.
  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Безмилостни с дронове и смешни /умни/ бомби ??? Имате ли спечелена война???Не говоря за разпалването защото там сте безспорни лидери ! Пък и да убиете отрочето създадено от вас ми се струва малко нелепо !!!Вие наред с Франция е други"велики" сили наложихте ембарго и изолация на Русия а те надписват ракетите " За Франция " ???? Смешни сте !!!!!!!!
  • 5 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хараламби":

    Май само на теб не ти е ясно че калашников се произвежда и в сащ а и от американски фирми например като закупилите арсенал.

    То е ясно какво мислят привържениците на боко тиквата понеже той каза че е прост и затова простите го харесват.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Ще бъдат безмилостен към собственото си отроче ? Вервайте им!
  • 7 Хараламби

    0 0 Отговор
    Пак сте прави, както винаги.
    САЩ произвеждат не само АК-47, но и Лади и Москвичи, но най-вече трактори "Беларус", не за друго а защото са много хубави.
    Алооо, професорите! Не се правете на ударени с мокър парцал по главата.

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хараламби":

    Не, умньо, говорим само за американските калашници, ракетките дето им дават на умерените ислямисти - това сигурно е по разни социални програми- да се чувстват социално по-значими докато се бият с легитимната дъжавна войска; или пък джипчетата тойота от арабските им приятели!