Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 15:10 33 486 113

Путин: Свалянето на самолета ще има трагични последствия

  • владимир путин-
  • русия-
  • турция-
  • последствия-
  • самолет-
  • сваляне

По думите на Путин инцидентът е удар в гърба, нанесен от съучастници на терористите

Путин: Свалянето на самолета ще има трагични последствия - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че свалянето на руския самолет ще има трагични последствия за руско-турските отношения, съобщи ТАСС.

Държавният глава подчерта, че руският Су-24 не е застрашавал Турция, а е провеждал операция срещу „Ислямска държава“.

Атаката е извършена, когато самолетът е бил на височина 6 000 метра и на 1 км от турската граница. Су-24 се е разбил на 4 километра от турската територия.

Според руския президент руските военновъздушни сили по никакъв начин не са застрашили сигурността в Турция.

По-рано днес Си Ен Ен Тюрк съобщи, че руски Су-24 е нарушил въздушното пространство на Турция, което е предизвикало действията на два турски изтребителя Ф-16.

Путин подчерта, че Русия няма да толерира подобни престъпления.

Страните от НАТО ще проведат извънредна среща днес по искане на Анкара, след като Турция свали руски самолет, съобщи Франс прес.

По думите на Владимир Путин инцидентът е „удар в гърба, нанесен от съучастници на терористите“ и излиза извън рамките на обичайната борба с тероризма.

Руският самолет Су-24 е бил ударен с ракета „въздух-въздух“, заяви Путин след среща с краля на Йордания Абдулла в Сочи, цитиран от РИА Новости.

Руското издание „Лента.ру“ пише, че Путин е изразил мнение, че Турция иска да постави северноатлантическия алианс в служба на „Ислямска държава“.

Вместо незабавно да осъществи контакт с Москва, Турция се е обърнала към партньорите от НАТО. „Като че ли ние сме свалили турски самолет, а не те наш“, заяви Путин.

„Те искат да поставят НАТО в служба на ИД ли?“, попита Путин в ефира на  Russia Today. Групировката получава десетки милиарди долара за търговията с нефт. Путин заяви, че Москва внимателно е анализирала всичко, което се е случило.

От руското министерство на отбраната заявиха, че двамата пилоти са успели да катапултират, но Москва няма връзка с тях.

Според първия заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич инцидентът с руския самолет, свален в граничния район между Сирия и Турция, е провокация:

„Ако говорим за провокация, очевидно неслучайно американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. Смятам, че за съжаление тази провокация се е готвела отдавна – изчаквал се е удобен момент", заяви Клинцевич.

Турското външно министерство е извикало руския шарже д'афер днес, след като руски боен самолет беше свален от турски изтребители на границата със Сирия, съобщи „Ройтерс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 3 Отговор
    Тоя поне не лъже и си изпълнява обещанията.

    Те и фесовете затова ревнаха от сунтринта и бият чалми в Брюксел.

  • 2 vassseto .

    4 1 Отговор
    Защо им беше на турците да правят такива демонстрации? Имаха възможност години наред да се справят с ИД, но сега когато някой друг реши да се справи се чудят как да попречат. Големи марионетки излязоха.
  • 3 киро

    8 0 Отговор
    А сега да видим тоя Турски Поток как ще бъде построен !? Абе мюсюлманина си е мюсюлманин даже и да не е радикален - те се защитават един друг и мразят друговерниците !

    Коментиран от #64

  • 4 onq s konq

    2 8 Отговор
    Добре е Путин да изтрезнее час по-скоро,защото има още самолети за сваляне.Интересно за разлика от "лошите" американци КАКВО ПРАВИ "ДОБРАТА" РУСКА ВОЙСКА НА ТОЛКОВА КИЛОМЕТРИ ОТ РУСИЯ?:)

    Коментиран от #7, #10, #11, #15

  • 5 AZZ

    2 9 Отговор
    PUTKIN DA GO D..A,TOZI PAT NOMERA NEMA DA MINE

    Коментиран от #34

  • 6 Foster 8844

    5 3 Отговор
    Руската войска беше поканена официално от Сирийското правителство !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Samuilov

    1 8 Отговор
    Пробва руснака, до къде може да гази лука безнаказано. Ама тука не е Крим. Турчина преди време категорично предупреди какво ще последва, ако нарушаването на въдушното им пространство продължава.
  • 9 ДОЛУ ПУТИН

    2 7 Отговор
    Всички чакаме Путин да се пребори с тероризма и да направи от Русия световна сила. Защо всички сме скептично настроени е въпросът ?
    Петролът е евтин и петро-икономиката на Путин се срива .. ХА ХА ХА !!
  • 10 раптор

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Трепе терористи! Тия от кавказ и за кавказ къде мислиш са в момента? На студентска бригада в САЩ ли? Тия дето свалиха Еърбъса и те сигурно са там! Това е! Вече има клипове как пилота е паднал баш между брадатите... Бог да го прости! В турското въздушно пространство бил... Тия цистерни на ИД да не мислиш, че пътуват за ирак? Отиват директно при турците! Признавам държавата Кюрдистан!
  • 11 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Първо ти и другите панджахидисти научете какви са цветовете на Българското знаме и как са подредени.

    Не като в другата статия да го бъркаш с Турското.
  • 12 wrc

    2 4 Отговор
    Путин ще им разкаже играте! Още повече, че този Су-24 не е бил заплаха за турците и е бил свален извън турската границата.
    турски самолети не веднъж са нарошавали чужди граници... нали за пред хората са заедно срещу ид, как така другите самолети могат да минават, а Руски самолет като се доближи до границата започват да пищят... този ако искали този Су-24 ще е бил толкова видим, колкото Руската подводница в международни води до границите с Великобритания....
  • 13 АБВ

    3 0 Отговор
    Чета коментарите чета и само едно ми идва на ум....Господ да ни е на помощ с такива болни мозъци като вас много скоро децата ни ще учат турски език в училище и ще носим всички чалми.
    Не съм нито за Америка нито за Русия но като гледам на къде отиват нещата и кръв ми капе от сърцето.

    Коментиран от #16

  • 14 CCCP

    5 3 Отговор
    Путин им е бесен ще им види сметката...
  • 15 jp power

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ааа къде е американската и френската армия, през два континента в трети. Руснаците си пазят границата. А американците какво пазят в Азия---- джихадистите
  • 16 666

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "АБВ":

    Нито НАТОвска Турция е враг на НАТОвска България нито Русия е спасител на България.
    Ще учиш турски защото РУСКИ ФИРМИ грабят България и тук ще останат само турските цигани !
  • 17 144

    0 0 Отговор
    Почна се
  • 18 БАТ мишо

    2 2 Отговор
    а на бас че на турски самолети които патрулират в тоя район ще им се случат инциденти край сирийската граница и то тука в кратко време
  • 19 АБВ

    1 0 Отговор
    Ти въобще наясно ли си кой граби България направи малко справка да видиш примерно за пътищата виж колко струва един километър в Германия и един в България виж цената на тока на водата на газта и им виж средната или пък минималната заплата искрено се надявам да не съм в България за да не видя с очите си какво ще стане с тази страна.
  • 20 onq s konq

    0 1 Отговор
    Инцидента си е инцидент и нещата няма да се върнат назад,но възниква логичния въпрос:ВЪЭМОЖНО ЛИ Е РУСКИ БОЕН САМОЛЕТ ВЪВ ВОЕННИ УСЛОВИЯ...ДА Е ТОЛКОВА УЯЗВИМ И ТОЛКОВА ЛЕСНО ДА СЕ СВАЛЯ?!!Явно руските воени експерти трябва сериозно да помислят върху качествата на бойната техника която произвеждат,а не само да лапат изкараните с пот и нечовешки труд пари от данъците на народа си.Между другото сухопътното им въоръжение е на същото дередже-видяхме "последен модел танк" да дефектира на парада пред самото Политбюро на трибуната!:)

    Коментиран от #23, #24, #27

  • 21 АБВ

    0 1 Отговор
    Ще ми защитава Турция..................
  • 22 Кико

    0 0 Отговор
    Ако бях на мястото на Путин,,,,,,,,,
    Потурковци,,,,,с вас няма да се прави тръба
    А за вс останали/отегля ме се от Сирия/оправяйте се без нас
  • 23 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Не знам... Цярете на дефектите са САЩ! Имат един дефект наречен Ф-35 дето струва 2 трилиона на НАТО! Хахахаха!
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    2 трилиона за ф 35 ''изкараните с пот и нечовешки труд пари от данъците на народа си'' - разбра ли ве кон ?
  • 25 Българин

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам, че се радвате на тоя инцидент! Разбирам ненавистта ви към Русия, но чак дотам ли стига, че да се радвате за Турция? Същата страна, от която сме били изтребвани, унижавани и насилствани в продължение на 500 години? Аз лично мисля, че се радвате повече на щастието/нещастието на другите страни повече, отколкото за това на България. Бих ви казал да се засрамите и замислите, но съм убеден, че е безсмислено. Искам един от вас да ми отговори - какво печелите като защитавате или хейтвате Русия или САЩ?

    Коментиран от #28

  • 26 Кольо

    0 0 Отговор
    vbox7.com/play:3f0532b638
  • 27 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Това е фронтови бомбандировач а не изтребител. Бил е без прикритие от изтребители. Това зле, но в случая добре, че не се знае какво щеше да стане. Су-то е нямало РЕБ, предпорагали са, че няма да му трябва. Щом е нарушил ще го свалят. друг е въпроса кой стои за това, на кой интересите са били засегнати и т.н. Не че турски самолети не летят над въздушното пространство над Сирия и Ирак, заради кюрдите, не заради ИД, с тях си имат далавера с петрол. От тук нататък турски самолет няма да литне над Сирия без резолюция на СС на ООН, тогава руснаците няма да ги пипнат. Иначе, няма Турски поток, няма турски АЕЦ край нашата граница (поне руски), ембарго на турски стоки, няма руски туристи в Турция, и все такива неща от този сорт. А ти научи знамената, че стана, като "черната" Златка. Акъл с пари не се купува.
  • 28 Истински Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    изтребвани сме били в лагерите от русия
    хората които хвалят русия ме карат да се срамувам, че съм българин !!!

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Бхд БхД

    1 2 Отговор
    Путин само ще си говори и нищо друго няма да направи.Срещу НАТО ако тръне ще подпише края на Русия
    Най-важното към чия страна е България в този случай защото по коментарите на министъра на отбраната и други усещам ,че държат на Русия
  • 30 USA

    1 1 Отговор
    Русофилите милеете за социализма и за гулаците и лагерите и за тайната полиция ? Спете спокойно, всичко се връща !

    Коментиран от #33

  • 31 СА

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Истински Българин":

    В такъв случай, гордей се че си турчин. Срам
  • 32 лумпени

    0 0 Отговор
    Днешните трагични събития ще имат последствия, не трагични последствия. Пак лъжете.
  • 33 СА

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "USA":

    Май си забравил унижение и насилие в продължение на 500 години?
    Ти си предател на В. Левски!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Истински Българин":

    Кви лагери ве неграмотник. Ходил съм на лагери само на почивка. Населението на България се увеличаваше и то от етнически Българи.

    А сина и дъщерята на ердогана търгуваха горивата от идил и то точно през този район. Знаете ли на какви цени са купували и знаете ли цените на бензина и дизела в Турция.

    Последните удари бяха точно по петролните им бази и затова те си изпуснаха нервите.

    Сега продажните панджахидисти са седнали да ми се радват. На какво ве аланкоолу? На това че от милата ни Родина не е останало почти нищо. Или затова че краварите се опитват да ни направят малцинство в собствената ни Държава.
  • 36 Кумчо

    0 0 Отговор
    Руски самолети минаха над България на път за Сирия без разрешение с което нарушиха нашето и въздушното пространство на НАТО. Да им се случи нещо товарищ Путин ?
    Патокът южен ли ще е сега или турецкий ?!
    Добре си подбираш партньорите, те какви ли останаха след 1990 г. освен чукчите и калмуците ?

    Коментиран от #37

  • 37 adolf

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Кумчо":

    А джихадистите с подкрепата на турция, минават нашета граница всеки ден....удря, удрям

    Коментиран от #48

  • 38 кочо

    0 4 Отговор
    Браво на Турция.Така се защитава граница.Не е възможно при тази модерна техника ,руските пилоти да не знаят къде се намират.Да не би Ислямска държава да са на границата с Турция.Всички помним как руснаците свалиха корейския пътнически самолет със стотици пътници ,защото нарушили въздушното им пространство .Сега се разревали.Майка си ли търсят в Сирия.Легендарная и непобедимая...Видяхме ги в Афганистан,ще ги видим как ще се о.ерат и в Сирия.

    Коментиран от #49, #68

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Киро

    0 0 Отговор
    Сега двамата ще се хванат за гушите! Стига между тях си да уредят "спора", за останалите ще е супер!

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 wrc

    1 0 Отговор
    Бхд, за разлика от другите, Путин и действа. Американци и нато, ама какво нато, централна европа бе упоена от изкуствена вълна от имигранти, какво остава за друго... да тръгнат срещу Русия е все едно да пикаят срещу вятъра.... бедна ви е фантазията, колко и какви оръжия имат Руснаците, въпреки това, повечето тук това го знаят, но нали трябва да плуят срещу Русия.

    Като говорите за грабежи, забравихте ли за Българското злато как се изнася зад океана.... а?

    Коментиран от #50

  • 47 Киро

    0 0 Отговор
    Путю и ердоганя, чак се чудя кой ми е по-противен и вреден?

    Нищо, когато 2 отровни плъха се захапят, всички останали печелят!

  • 48 Тъпчо

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "adolf":

    Да последваме примера на партньора от НАТО - стрелба по всеки нарушител на границата!

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "wrc":

    А ти май забрави, как българските парички заминават и за Масква, че бензинът и нафтата са ни най-скъпи в ЕС? Или за газът забрави, каки той е най-скъп?!

    Аман от клакьори!
  • 51 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ДНЕС ГЛЕДАХ ФИЛМ ЗА БАБА ВАНГА
    ПРЕДРЕЧЕ 3 СВЕТОВНА ВОЙНА
    В КОЯТО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ
    ЕВРОПА ЩЕ Е СРИНАТА КАКТО И СИРИЯ
    ЕДИНСТВЕНИТЕ СПАСЕНИ КАЗА ЩЕ БЪДАТ РУСНАЦИТЕ
    ЧАК 2024Г ЩЕ ИМА МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ
    АЗ СЪМ С РУСНАЦИТЕ

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 азз

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Vasik Atanasova":

    е от такива прости света запада...

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 CCCP

    2 0 Отговор
    Турция си перат парите с ИД!!!
  • 59 НАТО ПЕДАЛИ

    5 0 Отговор
    БРАВО НА ПУТИН ! НИКАКВА ПРОШКА НА ЧАЛМИТЕ И ПО.РАНОТО НАТО !!!
  • 60 Дидо

    4 0 Отговор
    Руските бомбандировки доста объркаха петролните далаверите на Ислямска Държава и САЩ в които и Турция е посредник и накрая си изтърваха нервите като свалиха тоз самолет.Така си е уж, че се борим с ИД а задкулисно въртим далавери с нея за милиони долари.Супер лицемери!Кофтито е че мнозина се подвеждат под лицемерното им говорене.
  • 61 wrc

    2 0 Отговор
    кире, я кажи колко акциз слага държавата върху горивата!? А самите горива да са скъпи, дали не са продиктувани от политиката на държавата ни!?
    Аман от клакьори!

    Коментиран от #63

  • 62 Дядо поп

    5 0 Отговор
    Сега Путин ако е истински мъж ще им покаже
    кон боб яде ли.
  • 63 Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "wrc":

    Клакьорче зашморцано, преди да си отвориш устенцата и да скимтиш, не е лошо да прочетеш това-онова!

    Акцизът ни е един от най-ниските в ЕС, а горивата са ни най-скъпи, Има класация за производствени цени, която ние водим!

    А че Германия плаща половината цена, дето плащаме ние на "братушките" за газ, това нещо говори ли или само ти говори Болен по телевизия Скат?!

    Коментиран от #67, #78

  • 64 АУДИ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "киро":

    Прав си!
    Да добавя:мисля че това ,което се е случило не е било разумно. Да сваляш руски самолет винаги би довело до сериозни проблеми.
  • 65 wrc

    2 0 Отговор
    Хахахахха, като ти прочетох глупостите положението стана ясно... кауза пердута. "Горивата са ни скъпи, защото Русия ни продавала най-скъпо" хахахахахахаха
  • 66 су24

    2 1 Отговор
    Не Турците са виновни!!! Просто са сериозно притиснати от Вашингтон!!! Всички сме притиснати от Вашингтон!!! Те спряха Руският газопровод, те скараха Русия и Украйна, те скараха Русия и Европа!!! Те разбира се създадоха и Ислямска държава! Те свалиха БГ правителство което народа не успя!!! Според плановете на сащ, Европа и Русия трябва да са със ВОЙНА! Сериозна ВОЙНА! Някой трябва да я запали!!! Това може да стане или от Франция или от Турция чрез "ИНЦИДЕНТ"!!! Турция е далеч по удобна за запалване на война!!!......а после след ВОЙНА...........Русия ......Европа ще са в разруха! Само една държава няма да е засегната и ще продължи да доминира още по силно това е САЩ! Планът им е добър и е разработван от компютърни програми и най-големите мозъци на света! ЛОШО! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ!!!
  • 67 Муха

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Киро":

    @63 големите "руски" вериги ОМВ, Шел ли имаш предвид? А да те питам как така "български от "Своге" в Холандия е 20-на евро цента, а в "руския" кауфланд левче?! Русия ли добива в България злато на смешно ниска концесия (6 ПЪТИ пониска от Румъния)? За 10 години "руските" Марица 1 и Марица 2 ли ти го сложиха с милиарди лева надценка (след като сега свалиха 100млн и пак печелят смятайте за десет години!)?! "Руснака" Милен Велчев ли ти го сложи с 1 млрд. загуба от превалутиране на външният ни дълг - а познай в чия полза? На руснаците?!?
    И на малките деца е ясно, че с помоща на подлогите дето имаме в политиката "демократично" ни правят тъпо племе от консуматори! Толкова си им драг на друшките ти от ФАЩ... Послушен роб, консуматор на боклуците им на 5-на цена!
  • 68 ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "кочо":

    Да бе вярно американците здраво се наакаха в Афганистан.Сега основните бежанци идва от там.Но не е само там....Либия,Ирак,Сирия,Виетнам,Корея то няма място което да не са съсипали.
  • 69 хвърчат чалми

    2 0 Отговор
    Сега на турците лошо им се пише за това са отишли веднага да търсят НАТО да ги пази дядя Путин да не ги напляска и да даде на кюрдите да си направят държавата,която отдавна чакат.
  • 70 муспи

    2 1 Отговор
    Абсолютно без значение е по каккъв план ще бъде унищожена турция, и с Европа ли или без нея, важното е да я няма, - точно както пророкуват пророците, а и самия Моамед. Що се отнася до Америка, тя е абонирана за тежка смърт. Вулканът Йелостоун който гръмвал на всеки 650,000 години вече му е време. Назландисва се, лавата напредвала застрашително, ако се наложе Русия само с една ракета ще го взриви. Край на света или само на Америка - науката не знае. Всеки обаче знае че е за предпочитане смъртта от живот в еврейски свят! Ние българите настояваме за това най тежко.

    Коментиран от #72

  • 71 гецата

    1 3 Отговор
    и какво по-точно може да направи путлер - да се пени и да радва червени лумпени като вас тук.
    стига си е мислил комплексирания кагебист, че всичко му е позволено
  • 72 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "муспи":

    Ми като е така,що не идеш да се взривиш на някой площад в Израел? Нали предпочиташ смърт,пред живот в еврейски свят?Пред клавиатурата,на чашка вино си голям революционер,но реално си страхливец ,който се свива и си трае.
  • 73 ааааа

    3 1 Отговор
    Вперед товарищ президент! Болгария с вами! Болгария любир РОССИЮ!!!
  • 74 Альоша

    2 1 Отговор
    Да живее Кюрдистан. Турците си подписаха сами присъдата.Ердоган ще яде дървото съвсем скоро.
  • 75 тошибиян

    1 0 Отговор
    Мислех Путин за велик и мъдър а се оказа 4е е заблуден и наивен.........как може да вярва 4е вси4ко което се разиграва не е против него и СССР? и защо още 4ака и не изтрепе западното полукълбо и арабските ? каквата и и гра да играе запада тя е свързана със завладяването на руисия заради ресурсите й

    Коментиран от #76

  • 76 Ян Бибиян

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "тошибиян":

    @75 В грешка си пич. Случая е САЩ и всичките му васали правят всичко възможно Европа и Русия да не затоплят отношенията си! Просто е, ама не за прости... Русия има ресурси, европа конкурентна качествена стока за продан. Оставени на естественият ход биха доминирали в световен план, но САЩ не възнамеряват да допуснат това и то без да подбират средствата за целта. Недоумявам само колко още време евро гейовете ще осъзнават кой всъщност им точи брадвата.
  • 77 Ян Бибиян

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=7wakePa705I
  • 78 kutrako

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Киро":

    Кире новини гледаш ли ? Марешки го каза за цените на горивата,човека е на печалба при положение ,че по бензиностанциите примерно 1 литър бензин е 2.00 лева той го е пуснал на своята бензиностанция на 1.60 лева с АКЦИЗ :)))))) Тука може да търсиш вината на друго място не в Русия. За цената на газта също може да ти дам малко инфо.Метро като верига печели от количество а не от надценка. Германия за разлика от България е по голям консуматор на газ което дефакто и фактически, означава че цената е по ниска защото консумират по голямо количество за разлика от нас и от там идва тази разликата. Хората печелят от количеството:)И нещо друго което е полезно да знаеш цената на газта за която говориш,че била в ущърб на България е била договорена от днешното правителство което тогава беше на власт :) Така че се сърди на Боката а не на руснаците :) Сегашното правителство ти оправи магистралите за което няма лошо,но след като една магистрала има гаранция 5 години и през това време фирмата която е спечелила конкурса за тази магистрала е длъжна да я поддържа през тези 5 години.Защо вдигат цените на винетките като може поне 5 години да събира държавата приходите от винетките без да има нужда от повишаване на цените?Няма логика ама са го решили.И както казват старите хора падне ли ти овца стрижи :)))))))))))))))
  • 79 gjnvn

    2 0 Отговор
    хайде да се почва 3-тата световна война,то иначе оправия няма да има
  • 80 Кадиров

    2 1 Отговор
    Според първия заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на Съвета на Федерацията на Русия Франц Клинцевич инцидентът с руския самолет, свален в граничния район между Сирия и Турция, е провокация:
    „Ако говорим за провокация, очевидно неслучайно американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. Смятам, че за съжаление тази провокация се е готвела отдавна – изчаквал се е удобен момент", заяви Клинцевич.
  • 81 dsgnhn

    3 0 Отговор
    а ние да вземем яко вазелин, че има да се дупим на който ни кажат
  • 82 gfd

    3 0 Отговор
    Световния Мир се поддържа единствено от Русия , няма ли Русия ще има з-та световна война вервайте в това !!! Всичко тръгва от Тъпите Идиоти САЩ.....КАКВИТО И ХРАНИТЕ ТАКИВА СА И ХОРАТА мазни ,тъпи ,дебели американци знаят само един бекони, немогат да си вържат връзките на обувките да го д.....т ! Да живее Русия !!!
  • 83 kbjn

    2 0 Отговор
    хяма ли кой да им го сложи вече на тия дебелог.зи болнохамериканци,но ако немогат русия и китай значи няма кой
  • 84 не бива така

    3 1 Отговор
    Турците нещо много си повярваха. Самолетът е бил празен, на връщане от мисия срещу ИДИЛ. Преди да натиснеш копчето за да свалиш самолета има доста други начини да протестираш пред страната, която е "нарушила" въздушното ти пространство.
    Сега остава Асад да поиска от Русия официална охрана на въздушното си пространство и тогава всеки турски самолет, тръгнал да бомбардира кюрдите в Сирия следва да бъде свален, като нарушител на Сирийското въздушно пространство. И ето ти война, никому ненужна, като под никому разбирам народът, а не политиците, дето си чешат егото чрез чужда смърт.
    Едва ли Русия ще отвърне по същия начин, но чисто икономически Турция може би ще загуби много. НО! На Ердоган тази цена не му се вижда висока, щом води до бетониране на ислямизма. Той просто е прикрит фен на ИДИЛ, но Европа вече му друсна 3 милиарда евро. Да не мислите, че ще отидат за бежанците. Грънци!
    А тук по-долу има достатъчно писания на боклуци, които в омразата си към Русия са готови да целуват г.за на тия, дето "присъстваха" по нашите земи цели 500 г.
  • 85 Ивайло

    3 0 Отговор
    Не знам кой е русофил,американофил.турчофил......Но писна от скапаните американци ,русняци ,гей-европейци и най-вече от долната ,мръсна твар ислямисти.Тия глупаци ще направят някоя грешка.А от това ние колкото сме не значими, само ще ни заличат от земята.Някой подклажда това напрежение и не знам кои е!Май..................им мръсна на всички ,искам БЪЛГАРИЯ да е на три морета и силата която сме имали.Съсипват ни от вътре(цигани ,управници ...)съсипват ни и от вън. Това е1
  • 86 кроко

    4 1 Отговор
    Много правилно казано! Само се надявам и руснаците да почнат да свалят турски самолети над Сирия - заслужават си го, да не говорим че бомбандират кюрдите, а не ИД.

    Колкото до дето защитават ислямизацията и тероризма - не им се вързвай толкова много. Тва са едни дребни душици, които никой така или иначе няма да помни след като си отидат от тоя свят. Дано само не оставят много наследници, че като чледам как всички бягат от България......
  • 87 nurmen

    1 5 Отговор
    Браво на турците, така се защитава граница, така се брани суверинитет. Можем само да вземем пример от тях. Повечето тук са в пълна заблуда за тях, те са много горделиви и много единни по темата за националните интереси. От няма значение от къде знам,че те по същия начин се отнасят и с американците,всичко преминава през тяхната призма,играят когато им изнася. Сега да дойдем на братушките, нека не се заблуждаваме, те въобще не са там заради ИДИЛ,те са там за да попречат на интересите на САЩ да свалят Баштерориста Асад. Дори по време на първите руски бомбардировки в Сирия, цел бяха само и изключително позиции на опозицията,подкрепяна от чичо Сам. Сега като им запалиха гъза понеже е актуално и така им изнася се обявиха за защитници на световния ред...смешна постановка на КГБ...:)

    Коментиран от #97

  • 88 бг

    4 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ,БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #89

  • 89 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "бг":


    А ТАКА Е ТОВА Е ИСТИНАТА
  • 90 бг

    4 0 Отговор
    500 години са ни изтребвали и тормозели а сега се радват подставените писачи в интернет,че е свален руския самолет!!!народа нее толкова глупав!!!
  • 91 Волен Сидеров

    0 5 Отговор
    пак всичко е изопачено -турция предупреждава русия,после руснаците не спазват това и ей го на -така че кой е виновен в случая....айде абстрахирайте се от омразата и свалете мъглата от очите си и не вярвайте на статията която е писана във възхвала на путинка и помислете разумно с горните си глави.....кое що как и защо...
  • 92 ТР

    1 4 Отговор
    500 години тормозели така ли някои да ти е сменил името ти с пушка на рака или да те накарали да изселваш от родното място недей да говориш глупости В нашта религия това са Грях

    Коментиран от #96

  • 93 факти

    2 4 Отговор
    Кремъл получи прилив на реалност, а изявленията на Путин и компания са направо смешни:
    „....не е застрашавал Турция, а е провеждал операция срещу „Ислямска държава....“
    - Това не може да бъде аргумент за нарушаване на национални граници! Турция не е позволявала на руски самолети при нужда да ползват въздушното й пространство!

    „..Путин подчерта, че Русия няма да толерира подобни престъпления...”
    - Само че преди няколко месеца Турция при подобни нарушения прояви толерантност и каза, че ако това продължава си запазва правото за противодействие. Кой е престъпника при условие, че не е за първи път и другата страна няколко пъти прояви разбиране и не стреля?

    „Вместо незабавно да осъществи контакт с Москва, Турция се е обърнала към партньорите от НАТО. „Като че ли ние сме свалили турски самолет, а не те наш“, заяви Путин.”
    - При другите нарушения, които турците толерантно преглътнаха, Турция се обърна и директно към Москва с възражение и предупреждение, но явно никой не е чул или не е искал да чуе!

    „......американците са доставили в Турция 4-5 самолета-прихващачи Ф-16. Това е било предварително подготвено, за да разполага Турция с такива възможности. .... заяви Клинцевич.”......

    Ето това вече е класика - тоя е пълен смешник, как може такава неграмотност и то на заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност. Турция няма 4-5 Ф-16 доставени наскоро от Щатите, а 240 от които почти всичките (234) са произведени в самата Турция по лиценз. Има ги от десетилетия и не е нужно някой сега да й ги доставя!

    Коментиран от #98

  • 94 FR V

    2 3 Отговор
    Поздравления за турците!
    На Москва не трябва да се правят никакви компромиси и отстъпки!
    Това са го разбрали всички нейни съседи .

    Коментиран от #95

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 TODOR STOYANOV

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "ТР":


    ТП, ТИ СИ ГОЛЯМ....ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ!!!
    ДАНО НЕ СИ СНЕСЪЛ ЯЙЦЕ!!!

    ВЪЗПОМИНАНИЯ ОТ БАТАК


    (разказ от едно дете)

    От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?
    Хе, там зад горите... много е далече,
    нямам татко, майка: ази съм сирак,
    и треперя малко, зима дойде вече.
    Ти Батак не си чул, а аз съм оттам:
    помня го клането и страшното време.
    Бяхме девет братя, а останах сам.
    Ако ти разкажа, страх ще те съземе.

    Като ги изклаха, чичо, аз видях...
    С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника;
    а пък ази плачех, па ме беше страх.
    Само бачо Пеню с голям глас извика...
    И издъхна бачо... А един хайдук
    баба ми закла я под вехтата стряха
    и кръвта потече из наший капчук...
    А ази бях малък и мен не заклаха.

    Татко ми излезе из къщи тогаз
    с брадвата в ръцете и нещо продума...
    Но те бяха много: пушнаха завчас
    и той падна възнак, уби го куршума.
    А мама изскочи, откъде; не знам,
    и над татка фана да вика, да плаче...
    Но нея скълцаха с един нож голям,
    затова съм, чичо, аз сега сираче.

    А бе много страшно там да бъдеш ти.
    Не знам що не щяха и мен да заколат:
    но плевнята пламна и взе да пращи,
    и страшно мучеха кравата и волът.
    Тогава побягнах плачешком навън.
    Но после, когато страшното замина -
    казаха, че в оня големи огън
    изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина.

    И черквата наша, чичо, изгоря,
    и школото пламна, и девойки двесте
    станаха на въглен - някой ги запря...
    Та и много още дяца и невести
    А кака и леля, и други жени
    мъчиха ги два дни, та па ги затриха.
    Още слушам, чичо, как пискат
  • 97 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "nurmen":

    Айде качвай се на друндулета и отивай на Турската граница да ни пазиш "суверинитета".
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 цъцщ

    1 0 Отговор
    през турското робство ПРЕЗ ОНЕЗИ ГОДИНИ светът е бил много брутален, българите са минали сравнително леко !
    а случилото се през комунизма в 20 век е непростимо.
  • 100 кю6ш

    2 0 Отговор
    МНОГО ЛИ Е БИЛО ТРУДНО ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО А ?

    ИДИЛ РУШАТ ЦЪРКВИ И РАЗПЪВАТ ХРИСТИЯНИ НА КРЪСТ ПРЕЗ 2015Г.
    НЯМА ХРИСТИЯНИН ДА НЕ Е ПОСЕЧЕН !!!
    А ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО Е ИМАЛО И ЦЪРКВИ И НИКОЙ НЕ Е РАЗПЪВАН НА КРЪСТ В ИМЕТО НА ИСЛЯМА ИЛИ ДРУГА РЕЛИГИЯ !
    КОГАТО Е ИМАЛО ВЪСТАНИЯ СА УБИВАЛИ ХОРА. АМА НЕ СА ГИ УБИВАЛИ СИСТЕМНО БЕЗ ПРИЧИНА !

    САМО РУСКИТЕ КОМУНИСТИ СА УБИВАЛИ ХОРАТА СИСТЕМНО И БЕЗ ПРИЧИНА ! САМО РУСНАЦИТЕ И СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ ИДИЛ МОГАТ ДА ВЪРШАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ !!

    ВДИГНАЛИ СЕ НА БУНТ И ГИ УБИЛИ.
    ДАЛИ ИМ ПАРИ И ОБЛАГИ И СИ СМЕНИЛИ РЕЛИГИЯТА.
    АКО ПРОСТ РУСНАК Е БИЛ СУЛТАН НЕМАШЕ Е ДА ОСТАНЕ И ПОЛОВИН БЪЛГАРИН.
    ТУРЦИЯ Е БИЛА ПО-ДЕМОКРАТИЧНА ОТ ФРАНЦИЯ ЗА ВРЕМЕТО СИ БЕ !!!! АЛОООО !!!!!
  • 101 Иво

    0 0 Отговор
    Казах че за глава на турски летчик който свали самолет дават много пари.
  • 102 ПЕТСИ

    1 0 Отговор
    КЮБШ СКАЧАИ В ПУТУРИТЕ СИ И БЯГАИ В ТУРЦИЯ ДА Я ПАЗИШ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 1923

    0 0 Отговор
    Ти нормален ли си? Я, прочети за Батак и ми кажи с какво жени и деца са застрашавали Султана?
  • 105 Stan

    1 1 Отговор
    Я да ни изрецитират "ТУРЦИТЕ" стихчето : АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ....." .
    Няма да направят нали?
    Продажници сме и ние българите....
    Къде ние гордо вдигнатата глава на "варвари"...клали сме ги и сме ги бесели....и тогава са ни УВАЖАВАЛИ.
    А сега ...П...ЛИ/на коли/
  • 106 7777777

    1 1 Отговор
    До КЮБШ - Ало, предполагам, че си млад и продукт на демокрацията и си учил орязана история, където се говори за османско присъствие а не за робство. за твое сведение църкви е имало, но не трябвало да бъдат по високи от кон, толкова зверства са извършили турците за тези 500 години, че не можеш да си представиш, вземи да се ограмотиш малко и да прочетеш за арменския геноцид при който са загинали 1.5 млн арменци, който и до днес Турция не иска да признае, тя е била крайно изостанала като държава, управление, закони, добре, че е била Франция да и помага. Относно самолета Турция не би посмяла без благословията на САЩ да го свали, лошото е че уж всички се бият срещу ИД а стават такива инциденти, някой има интерес да купува евтин петрол и да поддържа ИД.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Торпедо

    1 1 Отговор
    Момчета момичета така, мога да ви кажа само че Путин ще ги накара да си платят по един или друг начин,значи туризма гледайте догодина не вярвам че ще ходят както преди!Оръжия произвеждали на кого ще ги продават като Америка и Русия държат пазара.После говорят хора от турски произход как и какво Америка зад тях,чакайте малко Иран и Русия и Китай имат пакт за 1 ден и няма в нея зона нищо живо ако тръгнат Китайците.Така проблема преди да говорим против Турция ма каквото и да било леко да се замислим, че ние сме в НАТО заедно с тях значи писах и ще пиша тия ракети не питат като падат БЪЛГАРИН ли си или ТУРЧИН.Коментирайте реални неща няма смисъл да се радвате нито на Русия нито на Турция,каквото и да стане в крайна сметка докато сме в НАТО, на нас няма да ни се размине току така!!!

    Коментиран от #109

  • 109 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Торпедо":

    ЗА КАКВО НИ Е ТОВА НАТО НИЩО НЕ ХВАЩАМЕ ОТ ТЯХ
    САМО НИ ИЗПОЛЗВАТ
    Я ГИ ВИЖТЕ ДНЕС АМУДЖИТЕ В ПАРЛАМЕНТА
    БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ЗАЕДНО

    Коментиран от #110

  • 110 Торпедо

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Vasik Atanasova":

    България няма ясно изразена позиция има договор с НАТО, няма смисъл да гледам когото и каквото и да било!Правителството има ангажименти с НАТО ,релност която с нашите думи не се променя!
  • 111 Цецо

    0 0 Отговор
    Млъкни бе, използвали ни какво използват я кажи , какво имаме че да използват?
  • 112 Бхд БхД

    0 1 Отговор
    Купи си комшия а не къща същото важи и за Турците.
    Целия свят ги подкрепя а Българите като съседка сте срещу тях и точно за това никога няма да напредваме защото мразим тези които ни помагат най-много.
    След време ако се нуждаем от някаква помощ от Русия ли ще идват помислете малко.Миналата година по време на обилните валежи кой ни предложи помощта си !!!!!!!!!!!!!!
  • 113 СС23

    0 1 Отговор
    Добре подготвен Американски заговор!!! Егати Туркмените дето чакали отдолу катапултиращите пилоти, гледат овцее ама имат и Айфони! Пък и добре въоражени и организирани!!! Щом спасяващите хеликоптери са прогонили с ожесточена стралба! Командата за стреба се давала от министър прецедател или по нагоре! Ами да от по нагоре е....... от Вашингтон!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания