29 Ноември, 2015 18:57 3 178 1

Океан от хора присъстваха на погребението на Тaхир Елчи

  • океан-
  • погребението-
  • тахир елчи

Убийството на турския адвокат предизвика безредици в Истанбул

Около 50 000 души присъстваха на погребението на турския адвокат и защитник на човешките права Тахир Елчи, съобщи The Malaysian Insider.

Защитникът на кюрдите в Турция бе убит през вчерашния ден по време на размирици в Диарбекир. Това стана малко, след като отправи призив за възстановяване на мира между Турция и ПКК.

Смъртта на Елчи предизвика сериозни протести в Истанбул, които турската полиция разпръсна с водни оръдия. Представителите на прокюрдската Демократична партия на народите определиха неговата смърт като „планирано убийство“.

„Мъчениците не умират. Тахир Елчи е безсмъртен!“, скандираха кюрдите, които присъстваха на погребението.

На процесията присъстваше председателят на Съюза на турските адвокатски колегии Метин Фейзиоглу. Елчи бе виден противник на управляващите сили в Турция. В едно от интервютата си той порица обявяването на ПКК за терористична организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    До 3 години и автономията си я имат- едно добро начало.
Новини по държави: