Last news in Fakti

9 Декември, 2015 05:15 1 203 0

Тайван укрепва партньорството си с Филипините

  • тайван-
  • филипините-
  • заседания-
  • икономика-
  • сътрудничество-
  • търговия-
  • партньорство

Основен акцент по време на заседанията за икономическо сътрудничество между страните бе търговията

Тайван укрепва партньорството си с Филипините - 1

Двадесет и първото заседание за икономическото сътрудничество между Република Китай (Тайван) и Филипините, състояло се в Манила, доведе до подписване на три меморандума за разбирателство и укрепване на партньорството.

Фокусът бе поставен върху въпросите, свързани с регионалната интеграция и насърчаване на търговията. По време на двудневното събитие двете страни заявиха, че ще засилят обмена в области като производство, култура и изкуство и енергетика.

От Министерството на икономиката в Тайван заявиха, че събитието е отлична платформа за разширяване на регионалните и глобалните пазари за двете страни. „Икономиките на Тайван и Филипините са силно допълващи се и подобно сътрудничество би предоставило отлична възможност за подобряване на търговията“.

Последната достигна го 11.6 милиарда щатски долара през отминалата година, което нарежда Филипините на единадесето място като най-голям търговски партньор на Тайван. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА