Last news in Fakti

9 Декември, 2015 16:47 15 690 22

Путин иска помощ от британци за Су-24

  • путин-
  • британци-
  • су-24

По време на разговор с Дейвид Камерън, Владимир Путин е поканил британски експерти да участват в разкодирането на черната кутия на самолета

По време на телефонен разговор с британският премиер Дейвид Камерън, руският президент Владимир Путин е поканил британски специалисти да участват в дешифрирането на данните от черната кутия на сваления руски Су-24, съобщи ТАСС.

Самолетът бе свален от турски изтребители край сирийската граница на 24-ти ноември. През вчерашния ден бе обявено, че черната кутия е намерена от руски служители. Тя бе предадена на Путин лично от руски министър на отбраната Сергей Шойгу.

Говорителят на руското министерство Дмитрий Песков заяви, че в дешифрирането на черната кутия ще участва екип от международни експерти, които ще бъдат определени от министерството на отбраната. Анализът трябва да определи траекторията и координатите на самолета.


„Ние със сигурност трябва да благодарим на нашия военен персонал и сътрудниците от спец. частите, групите по търсенето и спасяването на екипажа и на сирийските сили, за това, че те бяха способни да намерят черната кутия, която със сигурност ще ни помогне да разберем какво се е случило“, заяви Путин.

Путин и Камерън още са обсъдили въпроси за сигурността в Близкия изток, включително и уреждането на положението в Сирия. Те са установили, че „и двете страни има сходен подход по отношение на заплахата от Ислямска държава и други терористични групи, действащи в региона на Близкия Изток“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    6 5 Отговор
    ЦЯЛА ЕВРОПА И РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ СРЕЩУ
    АМЕРИКА И ИЗРАЕЛ
    ТОВА Е
    ОТ ТАМ ИДВА ЗЛОТО
    И БАТИ АДОЛФ ГО Е ЗНАЕЛ ТОВА

    Коментиран от #2

  • 2 zzzz

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    ...тебе пак ли те изтарваха от лудницата
  • 3 гост от бургас

    2 3 Отговор
    А защо да търсим сензация там, където я няма г-н Росен Стойчев?! Путин искал помощ....после ще ни обвинят, че вместо муха виждаме слон....Путин не търси помощ, а иска да докаже своята гледна точка. Защо не наречете статия "момент на истина за Русия, НАТО и Ердоган" (например)? Прави му чест, че не го крие от останалия свят, мисля че всички желаят да знаят истината относно сваления самолет, в крайна сметка имало или нямало пресичане, имало или не предупреждение към руснаците, колко пъти....В шума около санкциите, всички забравили за това, че има една оранжева касетка с любопитни данни...Дайте да не изопачаваме нещата, а да ги наричаме със свои имена?!
  • 4 по темата

    4 1 Отговор
    Путин кани англичаните не от любов, а да се самонакажат като видят с очите си, че самолета не е навлизал в турското въздушно пространство, което ще затвори устите на хамериканските терористи и на техните подлоги от Турция.

    Коментиран от #6

  • 5 putin

    4 2 Отговор
    По-скоро кани свидетели, за да им натрие носовете !
  • 6 пнйу

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "по темата":

    Спокойнооо Деси, ани, Дошо, катъра и старокатъра веднага ще емнат някоя друга история да разказват от войната с Наполеон, че да изместят фокуса на събитията.Това, че руските войски в момента защитават ЦЯЛ СВЯТ със своите удари по терористите, никой не го отразява и цени. Това, че трепят гадове и твари обявили свещена война на целия цивилизован свят - тях не ги бърка! Затова, че руския пилот загина от атаката на страна членка на НАТО - също няма как да се каже, понеже по него са стреляли и "умерени джихадисти" след като е катапултирал!!!!!!!!!!!!! Веднага след това унищожиха спасителния хеликоптер и загина още един руснак (ама тва "бай да вай") . Нали трябва да си имаме филтър на новините и да не даваме гласност на всеки загинал, а то ще се окаже, че днес се навършиха 40 дни от трагедията с руския самолет взривен в Египет... Трагедията свързана с цивилни, никога не е била приоритет!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Maurice

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "пнйу":

    Когато САЩ започна войната в Афганистан срещу Ал Кайда, всички обвинявахте американците, че били измислили атентатите в Ню Йорк за да се започне войната и да се облажат с нефт и др. Никой не каза, че същите тези ислямиски, които сега съставляват ИД са били заплаха за човечеството. Сега обаче всички дружно ревете, че горката Русия пази цивилизацията. Ама вие сте много порядъчни уфси. Възможно ли е Путин да е свалил сам самолета си и да го предписва на турците. Възможно ли е Путин сам да е свалил и предния самолет с руските туристи? Защо сте се прехласнали по този Путин? Нима не помните, че той промени конституцията за да може да продължи диктатурата му. Защо не питате руснаците какво е мнението им за Путин. Този комунизъм който Путин налага е пълно робство. Там медиите са зависими и всеки дръзнал да се опълчи срещу великия диктатор завършва със разстрел. Само се натяква колко добре икономически е Русия, а руснаците си чупят краката да бягат към САЩ за да емигрират. Българи с перфектен руски ходят в Англия и Германия, а не в “раят“ Русия, защо ли? А това с тази черна кутия не може ли да е цирк?

    Коментиран от #14

  • 9 Maurice

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "пнйу":

    Какво прави тази черна кутия в Путин? Това ми идва в повече. Ще излезе сега, руският самолет е бил кацнал на руско летище и турчин с чалма го е взривил..... Блажени са вярващите и УФСИТЕ!
  • 10 Maurice

    3 2 Отговор
    Забравих да спомена и войната, която Путин започна с Украйна, защото искаха да се присъединят към ЕС и да бъдат независими от Русия. Познавам доста украинци и всички са на мнение, че Путин е терорист. Аз съм отявлен русофоб. Онази Русия освобождавала ни от турците, има толкова общо със сегашната, колкото освобождаваната България има общо със сегашната. Поради тази причина съм и българофоб!

    Коментиран от #11, #13, #20

  • 11 Easy ryder

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Maurice":

    След като си русофоб и българофоб има ли нещо на,което си фил?
    И мен не ме кефи много Путин,но не ме кефи и Обама и цялата политика на САЩ от десетилетия.А още по малко ме кефи диктатора Ердоган,който иска да прави Османска империя със закони на шериата.
    Говориш за Афганистан....Нали точно САЩ и Саудитска арабия създадоха и финансираха муджахидините през 80 те като ги надъхваха да правят джихад и даваха по 6 милиарда долара на година за финансирането им.След като руснаците се изтеглиха през 89 та от там какво стана?Терористите създадени и обучени от ЦРУ нямаха какво да правят и станаха талибани.Направо разказаха играта на Афганистан и станаха столица на тероризма.
    После Бин Ладен пак саудитец приятел на САЩ изведнъж реши да прави джихад и той.....
    А я си спомни Садам.И той беше приятел на САЩ и му помагаха здраво,после стана неудобен и му измислиха химически оръжия които така и не намериха.
    Но най интересна е политиката им към Саудитска арабия....саудитците искат халифат да правят и да разпространят радикален ислям по цял свят,а са първи приятели на САЩ...!!!!Как така един диктаторски ислямистки режим спонсор на ислямския тероризъм по света е приятел на борците за световна демокрация?
    Много още въпросчета изникват като се замисли човек и се чуди кой терорист,кой диктатор и кой демократ.
    И най вече дали крадецът не вика дръжте крадеца.
  • 12 Valod

    3 2 Отговор
    Путин иска помощ от британци за Су-24
    ---------------------------------------------------
    Пак нищо не сте разбрали , Путин ги покани за да няма после спекулации на тема - руснаците са фалшифицирали
  • 13 Кольо

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Maurice":

    Eeeй дай да ги видим тея твои украинци дето казват , че искат в Европа и Путин , че бил терорист . Щото на мен половината ми рода е в украйна и поддържам ежедневно връзка с Запорожие и Одеса и мога да те свържа ама ВЕДНАГА със стотици украинци и нито един не ще и да чуе за ФАЩ и Европа!!!!! Аа и се молят на Путин да не ги остави .........
  • 14 mediator37

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Maurice":

    Амчи пак нещо не си разбрал. САЩ за петрол (и разбира се за да донесат демокрация) превзеха Ирак, а не Афганистан.
    А Афганистан превзеха заради лития, но... производството на електромобили се отлага за неопределен срок, затова САЩ временно си тръгват от Афганистан... ама пак ще се върнат един ден. Не може без демокрация в Афганистан, така, де.
  • 15 Кольо

    3 1 Отговор
    Това , че в момента Укр. консул в българия е фаш.стко мек.ре поставен от сегашните им продани главатари или може и от ФАЩ НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ 80% от населението не поддържат тезата - твърдо за и с Русия!!!
  • 16 7777777

    2 2 Отговор
    Единствено Русия се бори срещу ИД, другите въртят задкулисни игри с тях, уж се бият ама не си дават зор, нали купуват евтин петрол! Говорих лятото на морето с един руснак, каза, че САЩ са правили опити чрез дестабилизацията на Украйна да се докопат до военноморските бази на РУСИЯ в Крим, затова свалиха законния президент и направиха преврат, като сложиха фашисти на власт, наследници на Бандера, но Путин ги е изпреварил и се взе Крим. БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е С РУСИЯ!

    Коментиран от #17

  • 17 Украйна

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "7777777":

    Абсолютно си прав!!!
  • 18 Коцето

    0 0 Отговор
    Росене,защо не вземеш да смениш заглавието?Изопачаването на истината не е в полза никому!Друг е въпроса ако ни мислиш за идиоти!!!!
  • 19 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    преди година путин покани западни разследващи да помогнат за отркиване на злосторниците свалили пътническия самолет над донбас.след като англичани и холанци откриха злосторника ,путин им се разсърди и ги обвини във фалшификация :)!!!тук ще се получи същото ,бъдете сигурни!

    Коментиран от #21

  • 20 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Maurice":

    Ти си болен човек, може да имаш подобрение ако спреш синтетиката и постоянното взиране в точката, която са ти заповядали да гледаш господарите от Фашингтон.
  • 21 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Я уточни по точно кой е злосторника. Кажи и защо се крият записите от черните кутии и разговорите между пилотите и водещите диспечери.

    Всички комисии достатъчно ясно се изказаха че главната вина за трагедията носи този който е допуснал самолета над реални бойни действия и дори и ти би трябвало да знаеш кой е той. А за това кой е стрелял по самолета и откъде бяха разтеглени такива локуми и бе хвърлена такава мъгла само и само да избегнат назоваването на убийците.

    Коментиран от #22

  • 22 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    никва мъгла и локуми не са хвърляни.направи се международно разследване което официално обяви русния за терорист.руснаците са пратили бук в донбас заедно с военен екипаж и са свалили самолета.сега се подготвя официално обвинение към русия и съответстващите финансови и не само финансови претенции на роднините на загиналите:)!руснаците ,а и троловете като теб почнаха да вменяват вина на диспечерите ,сякаш те са знаели ,че руснаците ще вкарат ракети земя въздух с които да е възможно да се свалят самолети летящи на 10000 метра :)!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания