15 Декември, 2015 10:02 1 078 2

Турция и Сърбия с крачка по-близо до ЕС

  • турция-
  • сърбия-
  • ес

Бяха отворени нови глави в преговорите за присъединяване на двете държави

Турция и Сърбия с крачка по-близо до ЕС - 1

ЕС официално възобнови преговорите за присъединяване на Турция и отвори присъединителни преговори със Сърбия, съобщи Ройтерс.

Това става година, след като председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер заяви, че Брюксел има нужда от пауза от приемане на нови членове. В края на миналия месец ЕС и Турция постигнаха споразумение за ограничаване на бежанския поток от страна на турското правителство срещу форсиране на преговорния процес за членство.

ЕС отвори глава 17 в преговорите си с Анкара, която се отнася до икономическата и парична политика. Според специалисти нито Турция, нито Сърбия могат да се надяват на скорошно присъединяване към Европейския съюз. Възобновяването на преговорите обаче показват влиянието на бежанската криза и разширяващото се влияние на Русия. ЕС отваря и две глави по преговорите за членство на Сърбия, като едната се отнася за отношенията на страната с Косово.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НЕНОРМАЛНИЦИ
    ИСКАТ ДА ВКАРАТ ТУРЦИЯ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

    В ТУРЦИЯ ЖИВЕЯТ 30 МИЛИОНА КЮРДИ
    КВО СТАВА АКО СЕ ЮРНАТ ИЗ ЕВРОПА
    ЕЙ НА КЪДЕ ОТИВА ТОЗИ СВЯТ
    ЯВНО ЩЕ СЕ РАЗПАДА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
    И ЕВРОТО ЩЕ ПАДНЕ
    АЗ ЩЕ КУПУВАМ ДОЛАРИ ТАМ Е ИСТИНАТА
  • 2 TC PACHA

    0 0 Отговор
    A BILGARİ ZNAEŞLİ KOLKO İMA DETO RABOTYAT PO ULİZİTE V EVROPA:)??..pılno e sıs bılgari po ulizite rabotyat po noştno vreme a za tyah kakvo ste kajeş???..
Новини по държави: