Last news in Fakti

18 Декември, 2015 20:02 3 012 20

НАТО ще отбранява Турция

  • нато-
  • отбранява-
  • турция

Постигнато е споразумение за подсигуряването на безопасността по границите на страната

Съюзниците в НАТО постигнаха споразумение за изпращането на самолети и кораби в Турция за засилването на сигурността по границата със Сирия, съобщи „Ройтерс“.

Това беше заявено от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг като пакетът от мерки частично се приема, за да се избегнат повторни случаи на сваляне на руски самолети край сирийската граница.

Според Столтенберг посланиците на НАТО вече са одобрили споразумението и сега трябва да решат какви военни средства ще изпратят в Турция. Той подчерта, че това решение представлява отбранителна мярка.

„Ние се споразумяхме за пакет от марки, които да подсигурят Турция с оглед на нестабилната ситуация в региона“, допълни Столтенберг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 reks1

    2 2 Отговор
    Тия не разбраха ли че турчуля ще го ядът! Нато не може да уплаши Путин! Нека да слагат войски там и самолети таман РУСКИТЕ С-400 ще влязат в действие :) Ще си стоят зад турската граница и няма да смеят и носа да си подадат щото знаят ЧЕ Руската мечка е зад оградата!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Чворов

    1 0 Отговор
    Братушки, газете! С Вас сме!
  • 3 алцо

    0 4 Отговор
    русия сте загази здравата да си стоят в Сибир
  • 4 а ся

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "reks1":

    Американска мисъл от втората световна война : Пращаме повече от колкото могат да потопят . Ние сме много . Численото ни превъзходство ни го позволява . Китай е подписал договор с Русия за военна взаимопомощ . И сега пак това числено превъзходство :)

    Коментиран от #6

  • 5 алцо

    2 3 Отговор
    путуо путуо кво си помисли ТУРЦИЯ не е КАДИРОВ
  • 6 3щшв

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "а ся":

    Що е то, китайски противотанков взвод?

    50000 китайци на бегом с гаечни ключове
  • 7 алцо

    2 4 Отговор
    китаи няма се занимава с болния путуо

    Коментиран от #10

  • 8 Сандокан

    2 2 Отговор
    Уж ще ги подкрепят пък изтеглиха F-16 от амуджоолу
  • 9 wrc

    1 0 Отговор
    понеже се интересувам от военна техника, ми направи впечатление една от характеристиките на С400 е че сваля крилата ракета, която може да лети на 5 метра от земята...

    Коментиран от #12

  • 10 gost

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "алцо":

    ти имаш ли 2 клас завършен ? :)
  • 11 мнение

    3 2 Отговор
    Ала бала приказват колкото да отбият номера.Руснаците не са искали да нападат Турция че да я защитават.Турците си търсеха повод и по мръснишки начин свалиха самолет на чужда територия.Сега просто трябва да си стоят по летищата и никой няма да ги закача.НАТО са имитира дейност но и вероятно ще следи Ердоган да не се изкуши пак да прави глупости защото този път го очакват с яката тояга и ще хвърчат фесове.
  • 12 onq s konq

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "wrc":

    Верно че я сваля,особено като е насочена към самия комплекс при това без значение на метрите.С две думи-накрая няма ракета,няма и С-400:)А на кухите русофилски лейки каталясах да им приказвам едно и също-ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ТУРЦИЯ КАТО НА ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА,А КАТО ЧЛЕНКА НА ВСЕМОГЪЩИЯ ПАКТ НАТО БЕ ЕЕЕЙ!САЩ се били "отвърнали" от нея и били казали "да си сърба попарата",Европа нямало да си мръдне пръста за Турция,ние с 2-та МИГ-а нямало да успеем да я защитим от Русия/?!/,...Казах ви и пак повтарям-За нула време корабите на пакта в българската акватория може да станат повече от рибите ,а Русия верно че ще ухапе болезнено,но няма как да устои на масиран ракетен обстрел от толкова много държави почти от всички точки на света,защото е САМА!

    Коментиран от #13, #20

  • 13 мале мале

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Може и да си прав за нато,само дето сам казваш общо взето ние,ще го однесем първи!Какво толкова те грее после кой на къкъв обстрел,ще устой?

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "мале мале":

    Да съм казал че нещо ме "грее"?Просто съм спокоен че БГ е член на НАТО и недосегаема за външни заплахи.А е знайно че "за да имаш мир,бъди готов за война" и пактът определено превъзхожда всички останали по въоръжение ,технологии и боеспособност.

    Коментиран от #15

  • 15 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    А от вътрешни заплахи недосегаема ли е България като член на НАТО?
    Например: въоръжен бунт на турското малцинство - кръвопролитие- влизане на турската сухопътна армия за да го защити- загуба на суверенитет и територия.

    Коментиран от #16

  • 16 Бай Кор

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Въоръжен бунт на турското малцинство казваш? Това ще е краят! Турците в България и турчеещите се роми са предимно млади хора. Българите сме застаряващи и предимно възрастни - десетина години да измрат пенсионерите и ще сме наполовина. Освен това, факторът образование - необразованите имат много по-ниски скрупули и критерии за морал, добро и зло, така че една некадърна тълпа лесно може да бъде впрегната в определена насока, вкл. въоръжен бунт. Ако мислите, че турците и ромите не са расисти, опитайте пак - не са явно, видимо расисти, но току някой се провикне, че християните трябвало да напуснат Родопите. После се извинява с временна загуба на разум.

    Иначе, оня с коня е прав - корабите на НАТО могат да станат повече от рибите в морето при външна за алианса заплаха. Но при война между две страни-членки на алианса останалите се въздържат от военни действия. А нашият традиционен противник е Турция, не Гърция или Румъния. Нещата се свеждат до 24-часова военна операция, в която не бихме имали авиация, а без авиация танковете са безсилни, като в рамките на една такава турска военна операция цялата ни смешна армийка ще бъде парализирана почти веднага.

    Молете се да не става. И без това спечелиха битката с раждаемостта, това направиха и албанците в Косово. А ние?! Ние отдавна си загубихме държавата!
  • 17 reks1

    2 0 Отговор
    Не си загубихме ние държавата! А НАШИЯТ "ПРЕЗИДЕНТ" КЛОУН И ОЩЕ НЯКОЛКО ПОКРАЙ НЕГО Я ПРОДАДОХА!!! Аз съм на 100% сигурен че ако давутоглу каже на нашето "президенче" да му направи свирка в национален ефир НАШИЯТ С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГО СТОРИ!! ДАЖЕ ЩЕ КАЖИ " ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УЧЕТЕ" !!!
  • 18 Бай хой

    3 2 Отговор
    Някой от коментиращите прочел ли е статията?

    Пакта няма как да не вземе решение и го е взел за да помогне на турция но не срещу Русия. Явно и те признават че турските самолети вече не летят в тези райони и поемат охраната. Това е.
  • 19 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ЩЕ ЯДЪТ МАЗНАТА ОПАШКА
    ТУ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ТУ СЕ ЧУДЯТ КАКВО ОРЪЖИЕ ДА ИЗПРАТЯТ
  • 20 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    МНОГО СИ ЗЛЕ
Новини по държави: