Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 14:28 809 0

Дилма към ЕС: Мислете за инвестиции, а не за рестрикции

  • дилма русеф
Дилма към ЕС: Мислете за инвестиции, а не за рестрикции - 1
EPA/БГНЕС

 

Инвестиции, а не рестрикции е успешната рецепта за борба с кризата. Това заяви при първото си посещение в Европейския съюз бразилският президент Дилма Русеф, отбелязва Ройтерс.

Тя дори посъветва Европа трябва да вземе пример от Южна Америка.

По време на изказването си тя призова Европа да избере инвестициите, а не икономиите, за да се справи с кризата в Еврозоната, коментира Блумбърг.

Нашият опит показва, че изключително строгите фискални мерки само задълбочават стагнацията, липсата на възможности и безработицата, заяви Русеф по време на пресконференция в Брюксел.

Русеф подчерта, че е трудно да се излезе от кризата без увеличаване на потреблението и инвестициите. Тя допълни, че именно това е рецептата, използвана от Латинска Америка по време на икономическата криза на континента през 1980 г.

Бразилия се надява да привлече инвестиции в размер на 70 млрд. реала (37,2 млрд. долара). Това е реално да се случи, като се има предвид, че наближават Олимпийските игри през 2014 г. и Световното първенство по футбол през 2016 г.

Лидерите ще обсъдят международната финансова и икономическа ситуация в момента, процесите в Г-20, споразумението за свободна търговия със страните от общия южноамерикански пазар Меркосур, инвестициите, търговията, промяната в климата, положението в Близкия изток и Северна Африка и човешките права.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпуй заяви преди срещата, че очаква най-голямата икономика в Латинска Америка да подкрепи усилията на ЕС в борбата с климатичните промени и справянето с последиците от икономическата криза. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА