Last news in Fakti

23 Декември, 2015 13:03 2 837 27

200 цивилни са убити при руски въздушни удари в Сирия

  • сирия-
  • амнести-
  • цивилни-
  • русия-
  • въздушни удари-
  • население-
  • башар асад

Западът обвинява Русия, че атакува бунтовници, противопоставящи се на режима на Асад

200 цивилни са убити при руски въздушни удари в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 200 цивилни са били убити при въздушни атаки на руските военновъздушни сили в Сирия, съобщи Би Би Си, позовавайки се на доклад на неправителствената организация „Амнести Интернешънъл“.

Москва твърди, че се атакуват само позиции на терористични групировки, но според „Амнести“ стотици цивилни са били убити от началото на атаките в края на месец септември тази година.

Западът обвинява Кремъл и за това, че атакува бунтовниците, противопоставящи се на режима на сирийския президент Башар Асад.

Неправителствената организация обвини Русия във „военни престъпления“, а днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред ТАСС, че „няма информация“ за подобни инциденти, при които са загинали цивилни.

Вчера турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че само 391 от общо 4189 удара, извършени от Москва, са насочени срещу позиции на „Ислямска държава“. Другите са насочени срещу умерената опозиция и дори цивилното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Любен

    4 3 Отговор
    Те руснаците ако слушаха "Амнести Интернешънъл", "Би Би Си", турците и кой ли още не, щяха да стоят като сритано куче в ъгъла и да се загубят като държава. Слава Богу, че въобще не е така и са велика сила със самостоятелна позиция в света.

    Коментиран от #14

  • 2 раптор

    4 2 Отговор
    Колко неудобно... а преди 3 дни държавния департамент на САЩ заяви, че не може да потвърди тези данни! Демек - не знаят изобщо, следователно щом те не знаят и не казват, явно са се изплашили от постоянната лъжлива информация която бълват и ефекта върху техния имидж! Бууум в слабините!
  • 3 раптор

    4 2 Отговор
    Има и друг вариант за поведението на държавния департамент - да ни използват временно за постигане на целите си и разбира се след като се изчерпаме по тази тема, да продължат с подлите си атаки срещу Русия! И в двата случая - смитаме! Великорусите изгряват! Хленчещите народчета да се учат!
  • 4 sven

    2 2 Отговор
    davaite bratq turcite sa sega nared
  • 5 FR V

    0 3 Отговор
    Руските хибриди се радват ,че се избиват най-обикновени хора включително деца и жени!
    Наглостта и простотията винаги вървят заедно с "русофилството".

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Над 2 000 000 цивилни са убити през последните 50 години от американски удари!!!!
  • 7 Реално

    3 0 Отговор
    Чакайте сега--убитите бунтовници ли са-или мирни жители....защото нещо това инфо намирисва....Ако трябва да бъдем честни-това инфо идва от турското вътрешно министерство.
  • 8 onq s konq

    3 1 Отговор
    Всъщност за тая касапница са виновни Западните съюзници.Русия кротко си искаше Башар да остане на власт и отиде да му помогне,но Запада се противопостави и започна да настоява за ИЗБОРИ...Е как да реагират руснаците-АМИ КАТО ПОЧНАТ ДА ИЗБИВАТ НЕУДОБНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЕСТЕСТВЕНО:)

    Коментиран от #12

  • 9 раптор

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "FR V":

    Е как обърна нещата тъмни балканецо... горд пред компа! Тука се радвам само и единствено на това, че САЩ не потвърждават клеветата, както обикновено правят! Нищо чудно след 2 дни да размислят! Все пак подлостта е американска класика!
  • 10 раптор

    2 1 Отговор
    И ако ще говориш за наглост и простотия, аз по грозни изказвания за руснаците не съм чувал другаде освен от такива особени типове като тебе! Може би само при украинците съм забелязал, но нещата са на кантар! Нито американци, нито французи... дори немците не си позволяват подобни обиди! Ще се присмеят нещо с чувство за хумор, ще изкажат нещо с високомерие и предразсъдъци, ама такова постоянство и безмозъчна гнус каквото е при ганю, нема другаде! Упорно д-ка без и сам да разбира за какво го прави! Важното е той да е прав!
  • 11 по темата

    3 0 Отговор
    Голямо събличане ще е паднало, за да ги изкарат и покажат цивилни, бесните ислямски кучета терористи.
  • 12 tost

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    До трола с коня:
    „„„„„„„„„През октомври американският интернет-портал The Intercept, като се позова на секретни данни от правителството на САЩ, разкри, че голяма част от атаките на американските безпилотни апарати не постигат целите си, а 90% от жертвите са всъщност мирни жители.““““
    Нищо лично :)))))))

    Коментиран от #15

  • 13 КАН

    2 0 Отговор
    Как ще бъдат определени от запада евнтуални бунтовници срещу режима на несменяемия Борисов, сигурно като ТЕРОРИСТИ и американските танкове в България би се справило с тях по искане на ,,законното правителство".
  • 14 ами ето ги

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Любен":

    1.“Амнести Интернешънъл” призовава българската държава да преустанови незабавно незаконното принудително връщане на мигранти и бежанци ....
    2. Българските власти отново бяха подложени на натиск от правозащитната организация "Амнести интернешъл".....
    3. Бежанците в България са настанени в много лоши условия, смятат от правозащитната организация "Амнести интернешънъл..........
    4. "Амнести интернешъл" настоява в кодекса да бъдат включени престъпленията срещу сексуална ориентация и полова идентичност.......
    5. "Амнести интернешънъл" обръща внимание на българските власти, че не са предприели адекватни мерки за обуздаване на протестите срещу роми в Катуница, избухнали след убийството на 17-годишния Ангел Петров.
    6. "Амнести интернешънъл" обръща внимание и на това, че при сблъсъците между партия "Атака" и мюсюлмани край Софийската джамия е започнало разследване, което обаче е било за хулиганство, вместо за дискриминационни действия...

    КОЙ ОБИЧА амнести интернешънъл????

    Коментиран от #24

  • 15 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "tost":

    Не съм фен на американски интернет като тебе,но ще приема твърденията ти за истина.Само искам да си размърдаш мозъка и да премислиш КОЛКО ХОРА МОЖЕ ДА ОТРЕПЕ ЕДИН БЕЗПИЛОТЕН ДРОН/АРЕ НЕКА СА 20/,И НЕПРЕКЪСНАТИТЕ СЪВЕТСКИ БОМБЕНИ КИЛИМИ ОТ ВЪЗДУХ И ВОДА/ТЕ "УМНИ БОМБИ НЯМАТ,ЗАТОВА ЗА ПО-СИГУРНО ПОЛЗВАТ"УМНИ КИЛИМИ"/:)Та просто искам да ти кажа,че е добре да степенуваме нещата и да не сравняваме невръстна фиданка с еквалипт!

    Коментиран от #16

  • 16 tost

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    До трола с коня:
    Даните са взети от „Факти“ и да кажеш че при американските бомбардировки цивилните жертви са 90% ,а при руските цивилните са 100% си просто смешен.:))))))
    „„„„„„Светът е оцелял ,защото се е смял“““““““

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    2 0 Отговор
    Статия целяща антируска пропаганда ! Ние отлично знаем кой е правият и кой не г-н Джамбазов
  • 18 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "tost":

    Не ме разбираш,защото не искаш да ме разбереш.Ще ти го обясня по простичко с виц:Клиент си поръчва супа в ресторанта.След малко вика келнера е му казва че в супата има муха,а келнера му отговаря:"Верно че има муха,но пък колко супа може да изяде една муха всъщност?"Та по темата:Амер. безпилотни самолети са "самотни бойци",докато руснаците атакуват с ескадрили и действат с бомбен килим,отделно ракетите от корабите и подводниците им не спират!Та дори и едните и другите да имат 100% поражение на цивилно население,на американска единица убити с насочени "умни бомби" съответстват примерно поне 10 единици убити от "килима".И сега е момента да си направиш извода кои са по-хуманни-янките,или ушанките:)И не ме обиждай с това "трол",защото съм "заслужил трол"-ясно?

    Коментиран от #19, #25

  • 19 Рачко Пръдлето

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Тебе те знаем - ти си вечната опозиция на всеки и за всичко, явно тук ти плащат за тези ти коментари, а в такъв случай твоето мнение е без значение. И даже няма да те убеждавам колко по-точни са руските бомби и ракети от американските, все едно да споря с радио. Със здраве!
  • 20 onq s konq

    0 2 Отговор
    Е неее...ти уби змея:)Ами ако им бяха точни бомбите на руснаците,ЩЯХА ЛИ ДА ДЕЙСТВАТ С БОМБЕНИ КИЛИМИ?!И толкова ли е трудно за разбиране че "умната бомба" може да оцели но може и да не оцели все пак,докато при килима "няма празно"-куцо,сакато-всичко под ножа!...Ех Мимеее...

    Коментиран от #27

  • 21 миседниш накура

    2 0 Отговор
    когато американците бомбандират-бомбандират терористи,а когато руснаците бомбандират-били мирни граждани бунтовници срещу башар асад.....на туй "амнести" да му го нач.кам...
  • 22 999

    2 0 Отговор
    Щом има чалма и фес не е цивилен.
  • 23 999

    2 0 Отговор
    Да те светна, щом тези бомби избиват фесове и чалми са умни и то много умни.
  • 24 999

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ами ето ги":

    Амнести Интернешънъл да го д.хат.Кои бяха тия ,че не мога да се сетя тия които са осъдили клането в батак или тия които са проляли кръвта за освобождаването ни от Турско робство, или пък тия които лобират за обезщетение на изселените от Беломорска тракия Ф.........К... Ю.
  • 25 Той

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Конче, наясно ли си какви бомбордировачи и колко на брой от тях трябва да имаш за да извършваш т.н. бомбен килим? Имат ли в Сирия руснаците такива самолети и достатъчно от тях? Нарочно те питам за да проявиш поне веднъш в живота си творческо мислене и анализаторски способности. И когато си отговориш, пак напиши нещо по темата, да видим дали ти е дошъл акъла.
    П.П. Искрено се надявам, че вече не бъркаш българското знаме с унгарското и, че знаеш, че Кадафи няма нищо общо с Ирак а с Либия. Успех в живота и се радвам, че не си ми в къщата.
  • 26 Той

    2 0 Отговор
    "турските медии, позовавайки се на правителствения говорител Нуман Куртулмуш, са публикували сведение, в което се посочват точни данни за броя на полетите на руската авиация в Сирия. По такъв начин Анкара се издаде, че получава данни за полетите, които руските военни предават на САЩ. "
    Десиии, къде си тролче недоносено? Помниш ли, че спорихме по този въпрос? Сега какво ще ти сведат от Козяк?
  • 27 tost

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    До трола „кончо вихрогончо“:
    Искаш да кажеш ,че до сега руснаците са убили само 200 цивилни в Сирия?В БГ без война има повече убити по пътищата
    „„„„„„„„За 2015 г. :

    До 23.12.2015 г.

    Загинали

    670 души при катастрофи“““““““““
    По твойта логика рашъните трябва да постелят „руския килим“ в България, за да имаме по малко убити.:))))))))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания