Last news in Fakti

25 Декември, 2015 13:38 1 745 0

"Здравей, това планета Земя ли е?"

  • земя-
  • тим пийк-
  • астронавт-
  • мкс-
  • международната космическа станция-
  • телефонно обаждане-
  • шега

Астронавтът Тим Пийк се извини за шеговито обаждане, направено по погрешка от МКС

Първият британски астронавт на Международната космическа станция, Тим Пийк, си направи случайна телефонна шега с една нищо неподозираща жена на Земята, пише в. "Дейли Телеграф".

Майор Пийк се извини за случайното обаждане, в което задал малко смущаващия въпрос: "Това ли е планета Земя?".

Майор Пийк бързо написа в Twitter, че инцидентът не е шеговито обаждане, а "просто грешен номер!"

„Бих искал да се извиня на дамата, на която се обадих по погрешка, казвайки "Здравейте, това ли е планетата Земя? - Не е разговор-шега ... просто грешен номер!“ – написа астронавтът.

Това не е първият инцидент с майор Пийк, докато се опитвал да се обади на Земята от Международната космическа станция.

Той призна, че когато опитал да звънне на родителите си да им пожелае Весела Коледа те били навън и той бил принуден да остави съобщение.

Пийк е първият британец, който посети Международната космическа станция. Той излетя от космодрума Байконур с русия космически ветеран Юри Маленченко и Тим Копра от НАСА на 15 декември за шестмесечна мисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА