28 Декември, 2015 20:21 29 324 46

Новото ядрено оръжие на Русия – тревогата е вдигната!

  • русия-
  • сащ-
  • ядрено оръжие-
  • ядрено оръжие-
  • тревога-
  • оръжие-
  • подводно-
  • статус-6

Тъждествени ли са нетрадиционните средства за изстрелване на ядрени заряди на опасност и несигурност?

Новото ядрено оръжие на Русия – тревогата е вдигната! - 1
Снимка: БТА/ AP

Ядрените оръжия са най-смъртоносните. Те се насочват към два вида цели – военни, или градове и промишленост. Единственият път, в който ядрено оръжие е използвано във война, е по време на Втората световна война, когато американците бомбардират Хирошима и Нагасаки.

По време на Студената война САЩ и СССР са на нокти и напрежението и страхът се усещат във въздуха, но за щастие „студената“ война не се превръща в ядрена. Двете суперсили, в крайна сметка, не натискат спусъка.

Наскоро появили се секретни разработки на руснаците, обаче, поставят много въпроси и неизвестни, пише американският вестник „Вашингтон Поуст“.

През месец ноември по няколко руски телевизии бяха показани кадри на класифицираната система „Статус-6“. Кадрите след това бяха отстранени, но не и фактът, че руснаците разработват масивно торпедо – с обхват от 10  хиляди километра.

Океанската многоцелева система „Статус-6“ може да се използва за атаки на военни цели като подводници и военноморски бази, но също така и цели градове по крайбрежието. Пораженията ще са огромни.

Щатите, Русия и Китай модернизират ядрения си потенциал. Новата руска разработка на ядрено оръжие може да отразява желанието на Владимир Путин да отговори на американската антибалистична система с асиметрично оръжие.

Ако е така, това е опасен избор. Защото това може да разшири заплахата от ядрени оръжия в изцяло нова област. Ядрено оръжие под вода – какво следва?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рчмй

    1 0 Отговор
    obi4am amerika. az sam rusia
  • 2 агент01

    1 4 Отговор
    Духайте го тъпи кравари!!!
  • 3 366126

    1 5 Отговор
    Единствените все още в света хвърлили атомни бомби по невъоръжени хора са американците.
    Тези същите ровичкат огъня вече 71 години.
    Те си мислят че могат да го правят безнаказано отново.
    Само те не са се пробвали срещу Русия.
    Това е тайната на 3-ТАТА СВЕТОВНА-неначесани п...ли с много власт.
  • 4 стареца

    4 1 Отговор
    неграмотни пияндурници-пийте си одеколона и антифриза и за разнообразие и течност за чистачки. Това го правехте още в миналото.
  • 5 стареца

    3 1 Отговор
    неграмотни пияндурници-пийте си одеколона и антифриза и за разнообразие и течност за чистачки. Това го правехте още в миналото.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 опсмопсус

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "стареца":

    В америка има повече пияндурници, има и такива които сами си варят уиски в горите, дават ги по Дискавъри.Алкохолизма в прехвалената ти америка е по-голям отколкото където и да било!Има хора без социални и здравни осигуровки, без паспорти, живеят в каравани и е пълно с бездомници латиноси и афроамериканци!Престъпноста е в пъти по-голяма от тази в Русия!Но цар долар владее света, все още!
  • 7 999

    3 3 Отговор
    За какво ще ги гърмят Руснаците, тъпите Американци ще се избият сами.
  • 8 Дядо поп

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "стареца":

    Човече ти сигурно се на.ираш докато стигнеш до нужника
    и холестерола ти е изпил акъла,защо те е яд,че и
    руснаците показаха зъби.
  • 9 Miscare

    3 1 Отговор
    Руснаците само винаги говорят. Резултат нула.

    Коментиран от #17

  • 10 Вие у ред ли сте

    4 3 Отговор
    Вие нормално мислещи индивиди ли сте или душевноболни?! САЩ е държава, в която хубавият живот е за привилегированите 10%, останалите 90% кучета ги яли. Пускаш си американски филм и... Следват престъпление след престъпление. Това ли ви е американската мечта, приятели?!

    Да ви обяснявам ли, че аз самият живея в Западна Европа, висококвалифициран пич съм и работя на три места, за да достигна онзи стандарт, който бих желал да имам. Знаете ли какви крадци са наоколо? Не! Знаете ли, че вечер в някои квартали могат да ви убият само заради погледа или визията?! Не! Знаете ли какво изполвачество и експлоатация е, когато нямаш друг избор и те са наясно?! Не! Обаче всички знаят колко се е крало през социализма. А защо не ги спряхте, господа сеирджии?! И тогава бяхте п.тки, и днес сте п.тки!

    Въобще не защитавам Русия, но си давам сметка, че Русия не може да си позволи да не си защитава интересите. Дори с ядрено оръжие! Путин е човек със стоманени топки, нещо което не може да се каже за некадърната глутница псета, лаеща тук!

    Коментиран от #13, #16

  • 11 mediator37

    0 0 Отговор
    "Антибалистичната система" на САЩ едва ли ще ги опази, ама сега ще им се наложи да правят и Антиторпедична система.
    В Сан Диего обучават косатки за военни цели, за борба с руските подводници. Сега ще ги научат да захапват руското торпедо, да го обръщат и да го пускат да плува обратно срещу Русия. Работата готова.
  • 12 Провинциалист

    2 0 Отговор
    Пич,ако на западна София казваш Западна Европа-съгласен съм.От коя люлинска панелка пишеш тролските си премъдрости.Не защитавал Русия-писна ми от простотията ви.
  • 13 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вие у ред ли сте":

    Добре де, но защо тогава не отиде да живееш в Русия и там да си гониш стандарта на живот?
    Нима не ти е ясно, че дори на Путин приятелките раждат по Германия и Швейцария? Нима не ти е ясно, че дори синът на Хрушчов е емигрант в САЩ? Не е ли ясно на всички, че руските мултимилионери и нагоре си харчат парите по Старият Свят и Америка?
    Кое точно пазят руснаците и срещу кого ще стрелят?? Май излиза че по клона на който са седнали?
    Според мен, на всяка една държава с разклатено управление (или просто ей така с превантивна цел) ѝ е нужен външен враг за "сплотяване на колектива" Нещо като екстремен пример може да се даде Северна Корея и до преди време Куба
    Упражнявате се в красноречие тука, а в главите ви само "бисери"

    Коментиран от #15, #23

  • 14 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    глупости на търкалета,пак нашите джурналисти копипейс и свободно съчинение всяване на паника -а спрете се другари-дайте нещо положително ,не всявайте паника
  • 15 до спиридона

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Спиро":

    Май "бисера" си ти тук Бай Спиро-откъде точно пък ти знаеш че приятелките на Путин раждали на запад-да не си акушер??? Само тази фраза от коментара ти е достатъчна да ти се присмеем в лицето....А това че си харчат парите на запад рашъните означава едно-имат пари и живеят както си искат...ако искат и на Луната ще си ги харчат-построили са си заводите и бизнеса в Русия-печелят пари-що да не си ги харчат..ааа Спиро-или ти нещо против имаш--ти който едвам връзваш двата края-ама даваш акъл и мнение....

    Коментиран от #19

  • 16 Ко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вие у ред ли сте":

    Това, което твърдиш за щатите за разпределението на богатствата - 10 на 90%, важи с пълна сила и за Русия, да не кажа за целия свят. Просото системата е такава, че тогатите стават още по-богати, а бедните още по-бедни. Докато продължава да царуват финикииските знаци това няма как да се промени.
    Колкото до САЩ и Русия - само едно нещо е ясно и на двете им дреме на крачола за нас и за България...
  • 17 Аз

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Miscare":

    За щастие!
  • 18 Бате Боцко

    0 3 Отговор
    Русия - вечното проклятие, предизвикателство и непреодолима преграда за американските амбиции! Сигурен баланс на неравновесието и авантюрите, генерирани от САЩ...
  • 19 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "до спиридона":

    Ама пич, точно за такива като теб говоря!
    Вземи да прочетеш нещо. Интересувай се. Не чети на вестниците само спортните страници. Вдигни си малко нивото, вместо да се смееш в нечия физиономия. Путин има имот в Швейцария. Пътува дотам и неофициално така да се каже. Това е информация, която не е тайна.
    И още нещо, бизнесът на руснаците или ако мога да кажа техният експорт в голямата си част са суровини. Няма лошо, но това е най-лесният но не и най-доходният начин за бизнес. По-добър вариант е да изнасяш крайни продукти. Но тук и в технологично отношение икономиката трябва да ти е на много високо ниво. Ти чул ли си Япония да изнася суровини? Като си беден на суровини, залагаш на технологиите. А ако си богат и успееш и технологично да се развиеш е възможно най-добрият вариант. Така че, ако руснаците комбинират природните си ресурси с световно конвертируеми ЗАЗ, ГАЗ, ВАЗ, МАЗ, БелАЗ, КамАЗ и други АЗ еша няма да си имат и тогава можеш да ми говориш за руският бизнес. Има какво да се желае.
    Но може и да греша, ако бяхме големи специалисти, България щеше да е много по-добре.
    Затова чети, на теб също разчитаме да станем по-добри, а не да се хилиш като варена ряпа насреща.

    Коментиран от #21

  • 20 7777777

    2 0 Отговор
    Господа, ами то и арабските страни са технологично изостанали, но благодарение на петрола за 50 години направиха от пустинята градина, така, че и Русия може да си купи технологии. Въпроса е къде сме ние в цялата тази игра, като нямаме ресурси трябва да следваме примера на Япония, но мозъците избягаха на запад, тук остана само простотията при това управление на държавата.
  • 21 до спиридона

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Спиро":

    Спиро,ако слушаме такива като теб-Путин има имоти и на Марс бе....Та като засегна технологиите и четенето ми-да ти отворя очите за руските технологии--рашъните развиват индустриалните технологии-а не шир-потреба.Пояснявам и давам пример--Миналият месец,в Русия заработи първият в света ядрен реактор със студен ядрен синтез-което е изключително постижение-ако разбираш де...Още един пример-Руснаците ще строят по техен проект нов "ускорител за частици"--които е по-ефективен от адрона в Церн....И това по молба на няколко западни университета и иследователски центра....Та така Бай Спиро-----А за суровините...ами това си имат рашаните бе пич-с това и търгуват--просто стечение на обстоятелствата и по волята на майката Природа бе пич....А това че има какво да се желае в развитието на бизнеса в Русия-си напълно прав....но има ли държава в света в която да няма нужда от развитието и решаването на бизнес проблемите???-Реално няма ....така че стига с тази мантра-суровините---А това че всички в Майка България сме специалисти по всичко--пак си прав-но аз пиша от гледна точка на образованието и работата си..--защото от години обикалям света и виждам къде се развиват--къде буксуват и къде направо потъват--а потъващите сме ти и аз Спиридоне....

    Коментиран от #24

  • 22 а 1

    1 0 Отговор
    только тавариш путин сможет разабратся с агресорь так как надо
  • 23 Вие у ред ли сте

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Спиро":

    Защо не съм отишъл на Изток, а вместо това съм в Западна Европа? Бях като вас заблуден колко е хубав и свободен животът на Запад, как компютрите и телефоните на Епъл са най-важното човвшко откритие, а и поради перманентната криза в България, съпроводена с ниски заплати и безработица. Даже не можете да оцените какво сме имали - на практика преди разрухата 90-те всеки имаше или можеше да си купи собствено жилище за поносима цена, а безработица нямаше. Дори сега в селска България сигурността е на много по-високо ниво, отколкото в САЩ, например - първо, защото нямаме външни врагове; второ, нашите военни не се побъркват на служба и не изпозастрелват колегите си; трето, нивото на битова престъпност е доста ниско в сравнение със Западна Европа.

    Русия сега не е подходяща за имиграция и вие знаете защо! Русия я срутиха, разбиха и разкрадоха всички онези,които си мечтаеха за Запада, наложиха престъпни и мафиотски групи във властта, като с това Русия се приближи до западния начин на живот. Между другото, като ми давате примери колко хора са забягнали на Запад и че даже синът на Хрушчов го е направил, се сещам две неща - първото е, че ако стадото отиде и се удави, вие ще го последвате ли; както и че рекламата е голяма пропаганда!

    Пропаганда е, защото мнозина очакват да бъдат посрещнати с червен килим, хляб и сол, а вместо това блъскат 16 часа в някоя закусвалня. Американска мечта, нищо лично! Чакал си хубав хотел, приятна квартира, вместо това по стените пълзят хлебарки. Очаквал си спокойно прибиране от работа, а пътуваш два часа в посока с метрото.

    Осъзнайте се! Това, че някой или нещо се хвали, съвсем не означава, че е много хубаво. Пълно е с просяци и клошари, които са ако не чужденци, то потомци на чужденци, търсещи американската мечта. Пълно е с бедняци, крадци и престъпници.
  • 24 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "до спиридона":

    Добре, да си призная тук ме впечатли.
    Може и да не се окажеш празен дърдорко, който е слушал приказки от дядо...
    Но все пак, обясни ми какъв е смисъла да правиш колайдер а не да инвестираш в ширпотребата както казваш. Нали вечер като се прибереш от работа трябва да усетиш защо си блъскал цял ден. Грее ли ме това, че някой е синтезирал Х бозом?? По-скоро не.
    Не можеш да не се съгласиш, че Русия не е само Москва и СПетербург. А те доста се различават от останалата част. Има си и много мизерия, липса на пътища и т.н. Имат територии, които могат да оползотворят някак. И там става така, както го е посочил долу колегата "7777777"
    Добре е да гледаме какво правят хората и да видим за нас извод да направим

    Коментиран от #25

  • 25 до спиридона

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Спиро":

    Спиро-не осъзнаваш колко те грее това напримерно че рашъните са направили за писаният от мен студен ядрен синтез-просто не можеш да го осъзнаеш.Защото ако вървим с такова темпо и с това варварско развитие-я имаме още 100 години на планетата-я нямаме...А както се досещаш-енергията е в основата на всичко--и на отопление-и на производство-и на нови ел.автомобили и даже на новият и айфон--че без енергия(чиста и безопасна) ще сме пещерняци....Та ето ти пример за как рашъните хващат основата на индустриалните технологиии-а не шир-потреба...Защото без инд.технологии-няма шир потреб..И запомни-никой не го интересува че ти искаш да живееш по-добре и сносно-въпроса е в парите-това е шир потреба...А за това че в Русия има проблеми-че такива проблеми като пътищата и мизерията ги има в САЩ бе пич-цели запустели градове със разпадаща се инфраструктора и пътища,започващи с надпис-"Преминаването на ваш риск"......та така Спиридоне-няма държава в света която да е само "бяла"---всички са бяло-черни--със своите проблеми и негативи....Та извода е един--НИКОЙ няма право да окачествява една държава като лоша и ненужна на останалият свят--това си го избийте от главите--това е лансираното от САЩ мнение за Русия а и за останалият свят.....Айде със здраве-
  • 26 неутрален

    3 0 Отговор
    Хора стига сте се карали кой е по-велик и кой не. Молете се това, което са направили Руснаците да не го ползват, че тогава и Русофили и Русофоби ще сме в кюпа и ще ни няма.
    М..ната им и на Русия и на САЩ.
    Докато има чуждопоклонничество у нас, а не национални БЪЛГАРСКИ интереси, винаги ще сме разединени и ще сме мизерна държава.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 КГБ

    2 4 Отговор
    "Москва не вярва на сълзи" Велика Руска поговорка която показва какво прави сащ със своята противоракетна система която монтира в Украйна но твърди че е насочена едва ли не към Африка :)! американското лицемерие е безгранично! Тъпата им противоракетна система ще стане безполезна! Браво на Руснаците! Велика нация която пак ще се наложи да освобождава света от болните робовладелски амбиции на американското управление! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ И НЕЙНИЯТ НАРОД!
  • 28 Владо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "неутрален":

    Ако някой не знае, нека да прочете това.
    Ето така трябва да разсъждава всеки, който смята че е БЪЛГАРИН!
    Не бъди "неутрален":)
    Бъди Българин!
  • 29 СиС

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "неутрален":

    Прав си на 100/---нали това се опитвам да му кажа на Спиро....че няма кристално чисти държави,които да са безупречни във втрешната и външната си политика...И да разбере че няма такива крайности--цялата картина е цветна--не е само черно и бяло.А защо има чуждопоклонници у нас-всеки разумен човек го знае...Това е свързано с историята ни и манталитета ни--и най-вече със географското ни положение,от което в днешно време неможем да се възползваме за съжаление...

    Коментиран от #30

  • 30 Спиро

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "СиС":

    Пич, не ми слагай думи в устата, моля:)
    Къде видя че фоворизирам едните и очерням тотално другите?
    Напротив, всички говорят колко са велики руснаците, какви страши оръжия имат и т.н. Едва ли това трябва да е причина на ръце да ги носим??!! И не само тях. Но другите поне са създали и ширпотребата. Сигурно не караш ладичка??

    Коментиран от #31

  • 31 СиС

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Спиро":

    Спиро бъди честен бе човек-в първият си пост ти ги направи рашъните по черни и от дявола бе пич--прочети си пост 13 .....А аз никога не съм защитавал руснаците--макар че исторически заслужават повече уважение от нас.Просто типоказах че доводите ти са малко като детски спор.А що се отнася до какви коли караме-еми щайги са бе Спиро--тотални щайги...затова е и шир-потреб.И пак ти повтарям--шир-потреба е невъзможен без суровините-а те са при рашките.--и пак по воля на Майката Природа...Моля не се обиждай на резкият ми тон-просто съм изнервен от дълъг път,който още не е завършил.
  • 32 уууууууу

    1 2 Отговор
    русофилистиците - пак напериха гребена. само като чуят за оръжие и веднага се пипат за кобура.
    пияна сган. нищо не става от пияна нация.
  • 33 Володя Путик

    2 3 Отговор
    Напълно подкрепям "честно" и КГБ. Определено сме се напълнили с олигофрени и за това ще тъпчем на едно място.
    Купуваме скъп ток от американските ТЕЦ-ове, докарват ния до вкъщи чехи, австриъци с 100% надценка, горивата от Лукоила са еврайски(лукоил е на ротшилд, а не на Русия). И отново обвиняваме Русия. Пак тя ни е виновна. Къде обаче в цялата картина е тя?
    Тя искаше да ни налее едни 3млрд еднократно и 400млн. годишни такси(без да даваме нищо от себе си, за разлика от ЕС), ама ние нали сме богата нация отказахме. Нищо! Германците ще ги вземат тези пари.
    Тук се краде масово под благословията на САЩ. Тиквата мисли нови и нови данъци - данък лихва, данък градинка, данък ракия. Все обикновенният човечец да плаща масрафите и кражбите на мафиотската шайка, наричаща себе си - управление на страната. Къде е тази справедлива страна САЩ да премахне този диктаторски тиквен геноцид срещу собственият си народ?
    Защо САЩ не защити правото на българският народ на нормални права - да работи, да живее достойно? Къде са тия организацийки ООН и разните му там сателитчета?

    Коментиран от #38

  • 34 по темата

    2 3 Отговор
    Как какво следва! Ами възможното унищожение на Империята на Злото, която подпали и води войни по целия свят за да заграбва ресурсите на държави, защото империята поглъща 30% от световните ресурси и иска все повече и повече.

    Коментиран от #37

  • 35 Е какво следва ....?

    0 0 Отговор
    Изстрелване . . . .
  • 36 onq s konq

    1 0 Отговор
    Нали няма тук някой който да се съмнява че САЩ като световен лидер в технологичните достижения са взели "съответните мерки" това руско бомбено чудо да бъде неутрализирано още при старта си?Или има...!?:)
  • 37 FR V

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "по темата":

    Нещо си се объркал, драги!
    Империята на Злото са твоите симпатяги дето никой ги неще!
    Кои са приятели на твоите приятели?
    Иран/по сметка/,Боливия,Венецуела и кой друг ,че се несещам?!
  • 38 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Володя Путик":

    Ти луд ли си или психичноболен!
    Руснаците искали да ни налеят милиарди и ние ги нещем!
    Умирам си от смях!

    Коментиран от #39

  • 39 сссссссссссссссссссссссс

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "FR V":

    еми време ти е....
  • 40 Не бързайте моряци има вода за всички

    1 2 Отговор
    По разчет на руската ядрена тиада-ракети,самолети и подводници,САЩ за 26мин. потъва във водите на Атлантика.Сега и торпедата може да съкратят това време с някоя друга минута.
  • 41 mediator37

    0 0 Отговор
    Аз, като независим трол, ще се опитам да обобщя.
    Щом стане дума за руско въоръжение винаги възниква американо (НАТО) -тролският въпрос "Защо руснаците, като са толкова кадърни, не могат да направят една свястна лека кола ?"
    Ако няма други тролове да му пригласят, съответният трол сам си отговаря: "Която нация не може да произведе лека кола е тъпа, некадърна, опиянчена и следва да се затрие, а държавата й да изчезне от земята."
    Елементарно.

    Коментиран от #42

  • 42 Димитър Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "mediator37":

    Ти си УНИКАЛНО ЕЛЕМЕНТАРЕН!!!
  • 43 mediator37

    0 0 Отговор
    Просташката артилерия влезе в действие.
  • 44 честно

    0 1 Отговор
    До Оня това оръжие вече е факт само че е Руско и бе тествано върху прехваления us разрушител Доналд Кух спирайки буквално тока му като същия едвам стига до Румънско движейки се на осморки
  • 45 честно

    0 0 Отговор
    До frv Te 50 Години наливаха Цифри които Кухия ти балон неможе да асимилира и не само това ами правеха бартер Консерви с/у Циментов завод или цигари за азотно торов завод Ябълки и домати за трактори и тн А сега направи такава врътка с новите :Братя"
  • 46 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Нашата потурня какво ще прави сега!!???
    Да застане като жив щит и да се обърне наведена към господарите си с правилното място, това е единственното им оръжие срещу тези недемократични руски монстри!!!!)))