Last news in Fakti

1 Януари, 2016 15:25 2 420 6

Ислямска държава е искала да удари Германия

  • германия-
  • ислямска държава-
  • мюнхен

Властите в Германия са получили информация, че бойци от Сирия и Ирак са планирали нападения в Мюнхен няколко часа  преди настъпването на Новата година през вчерашния ден. Полицията обаче не е сигурна дали има такива нападатели и дали те въобще се намират в страната, съобщи „Ройтерс“.

Това бе заявено от шефа на полицията в Мюнхен Хубертус Андрае по време на специална пресконференция. Според него е имало конкретна информация за планирането на самоубийствени атентати срещу две гари в града.  Това доведе до затварянето на гарите един час преди полунощ.

Местните медии твърдят, че информацията е предоставена от френските служби. В нея са упоменати имената на заподозрените нападатели, както и това, че групировката Ислямска държава стои зад евентуалния атентат. В момента тече разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    0 2 Отговор
    И какво и е попречило,нима танте Меркел. Стига балони,искала,не искала,то и аз искам много неща,ама кой ми ги дава. Престанете с нищо не значещите съобщения,това не ви е дъвка.
  • 2 иии

    0 0 Отговор
    лъжи и хитрини на д-р Гьобелс...На всички е ясно Германия е почивна база и логистика на ИДИЛ -МИНДИЛ...така тя връща на Европа за Хитлер...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аз

    1 0 Отговор

    ислямска д-ва да духа! Много смели, много ербап, виж ги-маскирани до един! Да ни ни види мама...Слабаци...Ако се обединят, и във всяка държава започнат бомбени заплахи, ама неистински, след 1 месец никой няма да им вярва! Ена шепа кастрени чалми, щели нам си ко си да правят! То ако ставаше така...
  • 5 999

    0 2 Отговор
    И тепърва ще иска то е ясно.
  • 6 АГЕНТ

    0 2 Отговор
    Ислямска държава е продукт на САЩ.Тя е създадена да всява смут в региона и целта е да се свали правителството на БАшар Асад с цел налагане на проамериканска политика в Сирия.Същия сценарии американците го играят от 40 години насам във Виетнам Либия Югославия Ирак Украйна Грузия.Отделно другата цел е да се дестабилизира самата Европа чрез огромна бежанска вълна от цигани които няма да тръгнат към МОНГОЛИЯ и Китай ами много ясно че ще тръгнат към ЕВРОПА.В момента Русия защитава режима на Башар Асад и за това америакнците се опитват да настроят ООН и международната общност срещу руските бомбардировки и свалянето на руския бомбардировач е порачка на САЩ само че Турция трабваше да я изпълни защото ако американците го бяха свалили тогава Студената война щеше да се върне за една нощ и света щеше да се изправи на нокти.Тия американци продължават да си играят с оганя но както се казва не може да си играеш с огъня без да се опариш.
Новини по държави: