Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 14:55 2 169 1

Бразилия широко отворена за работа с нас

  • бразилия-
  • дилма русеф

Бразилия е готова да установи взаимоотношения с България във всички възможни сфери- като земеделие, селско стопанство, наука, технологии, телекомуникации, заяви президентът на южноамериканската държава Дилма Русеф след среща с премиера Бойко Борисов.  Русеф заяви, че поле за разширяване на двустранните връзки има и в образованието, медицината, точните науки.

Днес е първия ден от първата визита на държавен глава на Бразилия у нас, още повече, че Русеф е с български корени. Заедно с президента, у нас е и голяма бизнес делегация.

Изтъкнато бе и желанието за разширяване на търговски обмен, засилване на икономическите връзки. 

Русеф отбеляза и стабилността на българската икономика, особено на фона на кризата в Еврозоната: „"Срещата, която имах с министър-председателя Бойко Борисов, ме убеди, че България е постигнала много стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери, в изграждането на пътища, магистрали, метро".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че чрез Бразилия страната ни има още една възможност да се справи с кризата. От думите му стана ясно, че страната ни ще купи 12 самолета от Бразилия, а ние пък очакваме повече бразилски студенти у нас.

Бразилският държавен лидер посочи и успехите на страната си – в земеделието, въглищната и петролодобивна промишленост. Като най-голямо предимство изтъкна огромното население на страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко Петков

    0 0 Отговор
    няма ли някой да помогне искам да замина за Бразилия търся работа без значение каква