Last news in Fakti

13 Януари, 2016 19:24 1 086 0

Германия изпрати следователи в Турция

  • германия-
  • турция-
  • следователи-
  • разследване-
  • истанбул-
  • атентат

Те ще помогнат на местните служби в разследването

Германия изпрати следователи в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия изпрати специален екип следователи в Турция заради самоубийствения атентат в Истанбул, при който загинаха 10 души, съобщи „Хюриет“.

Те ще подпомогнат местните власти в разследването на кървавия атентат, при който загинаха десет германски граждани.

По-рано днес бе обявено, че терористът, стоящ зад атаката, е подал молба за убежище на 5 януари. 28-годишният Набил Фадли пристигнал в центъра за настаняване с още четирима мъже.

Вътрешният министър на Турция Ефкан Ала заяви, че атентаторът е бил регистриран от турските власи, но не е бил в списъка на издирвани лица и такива, за които е получена информация за опасност от страна на чужди служби.

Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер заяви, че няма доказателство терористичният атентат в Истанбул да е насочен срещу германски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: