Last news in Fakti

16 Януари, 2016 12:29 1 261 0

Мощен щурм освободи над 100 заложници в Буркина Фасо

  • буркина фасо-
  • заложници-
  • щурм

Поне 20 са загинали

Въоръжените сили в Буркина Фасо са провели финален щурм в завзетия от терористи хотел в столица Уагадугу, съобщи Sky News.

126 заложници бяха освободени 12 часа, след като кризата започна. Терористите атакуваха хотел и кафене през тази нощ. Министърът по сигурността Симон Компаоре обяви, че силите за сигурност са върнали контрола над сградата и са освободили заложниците. Те са били подкрепени от френски части.

33-ма от заложниците са ранени. Загинали са поне 20 души. 3-ма от тях са били от групата на нападателите. Извършена е акция и в друг хотел.

Отговорност за нападението пое групировката „Ал Кайда“. Френският президент Франсоа Оланд осъди атаките в Буркина Фасо. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА