Last news in Fakti

16 Януари, 2016 13:43 1 896 5

В Германия предлагат нов данък за решаване на бежанската криза

  • германия-
  • данък-
  • бежанци

Финансовият министър Волфганг Шойбле предлага европейска надбавка върху бензина

Германският финансов министър Волфганг Шойбле предложи да се въведе общоевропейска надбавка върху бензина, за да се набавят пари за справяне с бежанската криза, съобщи „Дойче Веле“.

„Трябва да си върнем контрола над външните граници на ЕС. Защо да не се договорим на европейско ниво, след като проблемът може да бъде разрешен в краткосрочен план“, заяви Шойбле в интервю за „Зюдойче Цайтунг“.

Според него решението на проблема не трябва да бъде застрашено, заради липса на средства. Шойбле изрази готовност подобен данък да бъде въведен, дори той да не бъде приет от всички страни в ЕС. Според него държавите в Европа, които подкрепят данъка, биха могли да се обединят в една коалиция.

Според Шойбле, за да се преодолее кризата с бежанците, трябва да се създаде правна рамка, в която да се ползва Бундесвера в извънредни ситуации.

„Може да се случи ситуация, в която полицейските сили ще са изчерпани. В такива случаи ще трябва да се задейства армията“, заяви Шойбле. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    1 0 Отговор
    Скапани германци,
    напълниха Европа с турци,цигани,
    араби,африканци и не знам още какво.....
    Сами си ги каниха ,сами да се оправят.
  • 2 ани

    1 0 Отговор
    Който си ги е канил, да им тегли масрафа ! Не като вица за габровеца който казал : Ела ми на гости да видиш комшията как посреща !!
  • 3 вирус

    1 0 Отговор
    Ама сега и служебни коли ли ще осигуряват за "бедните" нашественици платили милиони долари за да се доберат до Европа
  • 4 Българин

    1 0 Отговор
    ще плащам аз за тия м...ли.Дето па и изнасилват германки.Русо им се прищяло, долна измет.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: