16 Януари, 2016 20:39 1 243 1

Предложението за нов данък в ЕС върху бензина отпадна

  • ес-
  • бензин-
  • данък

ХДС не прие предложението на германския финансов министър Волфганг Шойбле

Предложението на германския финансов министър Волфганг Шойбле да се въведе в Европейския съюз допълнителен данък върху бензина заради бежанската криза отпада. Това предложение не се приема от неговата партия Християндемократическия съюз(ХДС), съобщи ДПА.

„Такъв данък в Германия няма да има“, заяви вицепредседателят на ХДС Юлия Кльокнер след проведени телефонни разговори с канцлера Ангела Меркел и със самия Волфганг Шойбле.

По-рано германският финансов министър в интервю за в. Зюддойче цайтунг поиска такъв данък, за да се защитят по-добре външните граници на шенгенското пространство и да се осигурят помощите за Турция, в която има 2.5 милиона бежанци. Решението на този проблем според Шойбле не трябвало да се провали заради липса на средства. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххххххх

    0 0 Отговор
    а данък бежанец кога
Новини по държави: