Last news in Fakti

19 Януари, 2016 12:12 1 817 4

Румъния вече е под защитата на САЩ

  • сащ-
  • румъния-
  • система-
  • противоракетна отбрана-
  • букурещ-
  • защита

Системата цели защита от опасности, идващи извън Европа

Румъния вече е под защитата на САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Системата за противоракетна отбрана на юг от Букурещ вече е завършена и е на въоръжение, обявиха Румъния и Съединените американски щати, съобщи „Ройтерс“.

Комплексът включва мощен радар, комуникационно оборудване и прехващачи на ракети.

Системата е разположена за защита от опасности, идващи извън Европа, съобщиха румънските и американски власти.

Американският посланик Ханс Клем и румънският външен министър Лазар Команеску подчертаха, че противоракетната отбрана не е насочена срещу Русия и не цели по никакъв начин да заплашва Москва.

Системата е отговор на иранските опити с балистични ракети през месец октомври миналата година и цели да защити региона от опасностите, идващи извън границите на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 1 Отговор
    Хайде честито на Румънците . Много е добре да се чувстваш сигурен и защитен (не съм много сигурен от какво) . И докато за сигурността и защитата не сме точно сигурни .... Сигурни сме , че ако до сега е нямало , вече със сигурност има нещо насочено към Румъния .
    Честито на Румънците пожелавам им никога тази система да не не се ползва . Само като се сетя , че и тук искаха да инсталират такава ... ужас .

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Докато се "ужасяваш",най-вероятна ВЕЧЕ Е ИНСТАЛИРАНА!...ТОЧНО У НАС!Пак какво е насочено и накъде,хич да не ти пука.За инфо-насочването на "онова нещо дето си го мислиш" става за МИНУТИ и обикновено се насочва на там,КЪДЕТО НЕ Е ЗАЩИТЕНО!
  • 3 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "а ся":

    Ще даваш акъл ако го имаш!
    Румънците правилно са преценили, че с руснаците трябва да да се разговаря от позицията на силата!
    Така преценяват и Полша и Прибалтика ..
    С руснаците трябва да се разговаря от позицията на силата!
  • 4 Nsx

    1 0 Отговор
    Тази система наистина е безсмислена срещу руснаците.По скоро е за разни чалми които нямат усъвършенствани средства за заглушаване на радари и хиперзвукови ракети.А и американците трябва да си пробутват оръжията някъде.
Новини по държави: