Last news in Fakti

21 Януари, 2016 10:59 1 438 0

Анархия и ранени в Молдова

  • анархия-
  • ранени-
  • молдова

Поне 10 души бяха ранени по време на вчерашните протести в Кишинев

Анархия и ранени в Молдова - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 10 души бяха ранени по време на вчерашните протести в молдовската столица Кишинев, съобщи Free Europe.

Късно снощи хиляди протестиращи обсадиха парламента в Кишинев. Няколко от тях успяха да нахлуят в сградата на Народното събрание, търсейки народни представители за разговор. Тяхното недоволство бе породено, след като програмата и състава на новото правителство бяха одобрени без предварително обсъждане.

Протестиращите се бяха насочили към втория етаж на сградата, но техният достъп бе отрязан от полицията. Постепенно нахлулите недоволни бяха изведени от сградата. Изведена беше и група журналисти, които бяха блокирани в залата за пресконференции. Те останаха в помещението в продължение на 7 часа.

Седем полицаи и още трима души са получили наранявания по главата. Ранен е бил и председателят на Либералната партия и бивш временен президент Михай Гимпу. Пострадал е и лидерът на платформата „Достойнство и истина“ Чирил Мотпан. Мотпан, който е бивш прессекретар на местното министерство на вътрешните работи, се опитваше да призове протестиращите да напуснат сградата. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстриращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА