Last news in Fakti

24 Януари, 2016 13:20 1 109 1

Антиправителствен митинг в Кишинев

  • молдова-
  • кишинев-
  • протест-
  • митинг

Десетки хиляди души отново демонстрират в Кишинев срещу правителството и парламента на Молдова, предаде Интерфакс.

Протестиращите са се събрали на площада пред парламента. Полицията не дава данни за броя на протестиращите, а организаторите говорят за "десетки и стотици хиляди демонстранти".

Площадът е препълнен, а хората вече се събират на съседните улици.

Организаторите призовават за ред и предотвратяване на сблъсъци. За да се наблегне на мирния характер на протестите, много демонстранти са с бели хризантеми, които те, по традиция, ще дадат на полицате, които пазят ред.

На митинга ще говорят партийни лидери, социални активисти, представители на гражданското общество, журналисти и политически анализатори. 

Факти.бг припомня, че на 20 януари вечерта хиляди протестиращи обсадиха парламента в Кишинев. Няколко от тях успяха да нахлуят в сградата на Народното събрание, търсейки народни представители за разговор. Тяхното недоволство бе породено, след като програмата и състава на новото правителство бяха одобрени без предварително обсъждане. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alice

    0 0 Отговор
    Of, gorkiq mi Moldova i tam golqma korupciq. Da dano da uspeqt da svalqt toz Plahotniuk.