Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2016 20:07 2 376 24

Порошенко и Меркел искат санкциите срещу Русия да останат в сила

  • ангела меркел-
  • петро порошенко-
  • русия

Според тях те трябва да останат в сила, докато страната не започне да изпълнява договореностите от споразумението в Минкс

Порошенко и Меркел искат санкциите срещу Русия да останат в сила - 1
Снимка :БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ЕС трябва да остави в сила санкциите срещу Русия, във връзка с анексирането на Крим и руската подкрепа към сепаратистите в Украйна, съобщи Free Europe.

Меркел говори по време на пресконференция с украинския президент Петро Порошенко. Порошенко в момента е на посещение в Берлин.

Още новини от Украйна

„Санкциите трябва да останат в сила, докато Русия не започне стриктно да изпълнява договореностите от споразумението от Минск“, заяви Меркел.

Според Порошенко наскоро Русия е изпратила войски и оръжие в източните части на Украйна, заплашвайки мирната сделка. Той ще обсъди с Меркел възможностите за допълнителна финансова помощ за Украйна и ще й представи реформите в борбата с корупцията в страната. Меркел добави, че преговорите във формата на Нормандската четворка трябва да намерят мирен изход от ситуацията в Донбас.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КТК

    1 0 Отговор
    Изменник и продажник = Меркел и Порошенко
  • 2 555

    1 1 Отговор
    За Крим и дума да не става че ще бъде в границите на Украйна.За този Крим преди 2века Ектерина Велика - Руската императрица е водила войни с Турция с цената на огромни жертви я анексира в рамките на руската империя.Крим е забележителна част от Руската история.Тогава Порошенко е бил в топките на пра..пра..пра дядо му за да има сега претенции..а Меркел играе по свирката на Американците....
  • 3 999

    1 2 Отговор
    Тези двамата ако направят конкурс кой е по голям предател кой ще спечели а??????
  • 4 123

    0 1 Отговор
    Меркелита ще им прати помощ --имигранти в Украйна ,за да не са капо .Добре дошли драги бурки и шалвари в самостийна Украйна...хляб и сол ,моля и малко сапун..,вазелин ..Мултикултаризм се казва това..
  • 5 909

    0 2 Отговор
    И двамата един не прават ! Продажни мекерета ! И НА ДВАМАТА ИМ ИДВА КРАЯ ! Меркел ще е първата !
  • 6 onq s konq

    2 0 Отговор
    Ама нали се бяхте размечтали тука какво би станало,ако руските полезни изкопаеми и немските технологии се обединят и как би се получило една "НЕПОБЕДИМА СИЛА"?Пък то кво стана...че Русия си остава една изолирана и гладна провинция!

    Коментиран от #8

  • 7 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    къде е великорусина да чете как са обвързани минските договорености с връщането на крим?крим е част от украина и докато не се върне там руснаците ще се хранят рядко!

    Коментиран от #9, #13

  • 8 555

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Tова цели Америка.Да няма връзка м-у Германия и Русия и то Благодарение на Меркел...но тя си отива.Германците не я искат...
  • 9 555

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    От 3 февр. Започва филма ,,Екатерина Велика''Гледай филма и ще разбереш чий е Крим и как е придобит..По скоро някога Крим е бил Турски и никога Украински по времето на царска Русия...Бил е административно придаден по времето на СССР...но сега е РУСИЯ....

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "555":

    крим е украински към момента и докато не си иде в украина няма да има вдигане на санкциите срещу русия,което за нас е далавера и ще караме с ниски цени на бензина бая време както изглежда.

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 раптор

    0 2 Отговор
    Прегледах няколко информационни агенции представили новината... Докато във всички присъства цитата: „Санкциите трябва да останат в сила, докато Русия не започне стриктно да изпълнява договореностите от споразумението от Минск“ на Меркел, никъде никъде не се казва, че санкциите ще паднат, когато Русия върне Крим! Поне Меркел, явно така не се е изразила! Тя е казала, че Русия трябва да съблюдава минските договори за прекратяване на войната, но не е поставила задачата пред Русия да върне Крим! А Минските договори не се спазват от сепаратистите, защото украинската войска се намира на територията на Донбас! Та е ясно, че още известно време украинците ще въртят номера, докато ситуацията им не стане толкова, черна, че Меркел даже да си отвори краката, пак няма да ги спаси!
  • 13 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Я покажи как минските договори са обвързани с Крим? Аз виждам, че санкциите са изначално поставени заради крим, но в никакъв случай минските договорености не включват връщане на крим! Но ти нали си куха лейка и едно ти се ще, докато то е съвсем друго! Иначе аз не съм се заемал да давам дата на отмяна на санкциите... Само твърдя, че Русия не обещава нищо за Крим с минските договорености и това е са фактите! Абе а защо Украйна моли канал + да не излъчва документалния филм за Майдан?!?! Те между другото го излъчиха и не е никак лош!
  • 14 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    АБе а ти нали малко по прочете ужким и се съгласи, че Минските договорености не засягат Крим? Какво стана? Видя някаква статийка и ти заприлича, че го включват ли? Хахаха! Поддържай си пропагандата, нищо, че е евтина като цялата украинска икономика! Гледай документалните филми на френския Канал + за Майдан и Одеса! Ще ти съсипят седмицата!

    Коментиран от #19

  • 15 бум бам

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    То и Косово е СРЪбСКО ама Аршина за мярка е Странен
  • 16 Съни

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Крим е украински???--ще има да чакаш от умрел писмо--даже в западната преза започнаха да го представят като руски вече....ГоЛЕм наивник си.....

    Коментиран от #23

  • 17 ААА

    0 2 Отговор
    Потрошенко е дошъл на крака при Меркел, да проси и да моли.Да моли Германия да не ги заобикаля с газа от Северен Поток 2,и да проси пари за фалиралата си държава.И какво може да предложи,освен голият си г.з.Може да затвори конкурентни мощности от стомано-добивната ,химическата идр.Да направи скрита приватизация и да даде апетитни заводи и предприятия на германският бизнес,да пусне безмитен внос на залежалите химически хранителни отпадъци,с което да доубие собственото производство,и чернозема ще им го вземат,нещо което на времето и Хитлер не успя.Честито на Украинците,и на нас българите скоро ще има държава по-зле и от нас.Ще изчезват по-бързо и от нас.Те милите си нямат и туристически бизнес да ги крепи.
  • 18 краста

    0 2 Отговор
    Я им врътнете кранчето на тия и кат им Замръзнат топките гаранция че песента ще бъде друга
  • 19 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    "раптор"за другите /руски тролчета/не знам но за теб съм сигурен че знаеш как свършва КРИМСКАТА ВОЙНА!На кратко:Русия е разгромена ,унизена и разорена !Пряко следствие на войната е продажбата на Аляска на....американците !Договора е за 100/сто/години но и до ден днешен Аляска си е американски щат!Защо ли ?

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Мри

    0 0 Отговор
    Някой няма ли най-накрая да я гръмне тая убиийца на Европа най-накрая?!
  • 21 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стратокастър":

    1во Аляска я продават поради много фактори, но най-важния от които е - корупция! Корумпиран член на царските особи е желал да отстрани най-голямата и най-печеливша руска компания - Руско-американската компания, функционирала в Аляска! А договора не е за 100 години! Това е пълен мит, измислен от комунистите, който отдавна е опроверган! Аляска е продадена веднъж завинаги! Така, че не знам кой е трола!
  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стратокастър":

    Иначе Кримската война е напълно успешна за Русия в 1вия етап! Навярно, България щеше да бъде освободена по-рано! Но след намесата на френския и най-силния флот в света - британския, нещата отиват на зле! В крайна сметка, Русия губи, но нито Франция, нито Англия печелят особено! Техните жертви са колосални, но най-важното е, че само забавят руската мечка, по пътя към експанзия и либерализация на териториите принадлежащи на османската империя!
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Съни":

    покажи ми в коя западна страна са признали крим за украински?дори и китаи няма да го признаят ,щото имат подобни прецеденти и нямат интерес от такива практики.крим ще бъде бяло поле на световната карта докато е в русия!
  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    филма не го гледах,но четох критиките към него и седмицата ми се оправи.иначе както ти казах във всяка съвемстна декларация между европеиските лидери и украина относно минските договорености украина се разгежда като цяла и неразделена от крим!
Новини по държави: