Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Февруари, 2016 14:59 3 156 28

Порошенко: Рискът от война с Русия е голям

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • президент

Путин е започнал информационна война срещу Германия, заяви Порошенко

Порошенко: Рискът от война с Русия е голям - 1
Снимка: БТА/ AP

Рискът от „открита война“ между Русия и Украйна сега е по-голям, отколкото преди една година. Това заяви украинският президент Петро Порошенко пред германския вестник „Билд“.

Държавният глава сподели също така, че руският му колега Владимир Путин е започнал „информационна война“ срещу Германия.

Порошенко, който се срещна с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин в понеделник, заяви, че Русия не спазва „нито една от точките“ от Минските споразумения.

Президентът добави, че Москва укрепва военното си присъствие по границата с Украйна, пише „Ройтерс“.

„Рискът от открита война е по-голям в сравнение с миналата година. Русия инвестира много във военна подготовка“, заяви Петро Порошенко.

Преди дни високопоставен германски служител заяви пред „Шпигел“, че руското разузнаване има пръст в хакерската атака срещу Бундестага през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига простотии

    3 0 Отговор
    "високопоставен германски служител заяви пред „Шпигел“, че руското разузнаване има пръст в хакерската атака срещу Бундестага през миналата година"???... А пък на мен един високопоставен американски служител ми каза, че до година Албания май ще има пръст в завладяването на Америка:)... Е.ати простотиите! Това някакъв нескопосан опит за поредното очерняне на руснаците ли е или що? Като гледам, Турция, Полша и Украйна са най-ревностните изпълнители на американската информационна война, нали?
  • 2 раптор

    0 2 Отговор
    По муцката можеш човек да каже каква пияница е тоя! Крадлива отгоре на всичко! Вместо да им се свиват сърмите, след като французите почнаха да осъзнават какво сътвориха нацистите в украйна, прикрити под супер евтини и супер безпочвени лозунги за либерализъм! Гледайте документалния филм на френската телевизия Канал + за Майдан и Одеса! Направо ги разкостиха!
  • 3 SEKZU

    1 0 Отговор
    Тоя чичка не е наред. Каква война може да има между Русия и нещото наречено украйна. Може да има поход на руски части и превземане на територията в рамките на 3-4 дни.
  • 4 666

    0 2 Отговор
    Там стига само преврат,война не е необходима,ако ги няма Порошенко и еврейчето.
  • 5 onq s konq

    1 2 Отговор
    Русия може да е сравнително голяма,но не и безсмъртна.Никой на Запад не си прави илюзии че Украйна ще излезе победител в една директна война с въоръжена до зъби Русия,но...При отваряне на един ВТОРИ ФРОНТ освен Сирийския ,при НЕМИНУЕМАТА ВОЕННА ПОМОЩ оказана от западните държави със равностойни на руските ОРЪЖИЯ,нещата доста ще загрубеят и за двете страни.Дори допускам че Запада има идея Украйна да бъде превзета,за да може после с ПРОДЪЛЖИТЕЛНА ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА И САБОТАЖНИ ДЕЙСТВИЯ да изсмуче руската икономика докрай.Като прибавим и стабилното ембарго ,трайно ниските цени на горивата и факта че РУСИЯ Е АБСОЛЮТНО САМА СРЕЩУ ЦЕЛИЯ РАЗВИТ СВЯТ НА ПЛАНЕТАТА,...нещата са предопределени.

    Коментиран от #7, #16, #18, #19

  • 6 Справедлив

    1 2 Отговор
    На тоя и врабчетата му се смеят вече.Европа и САЩ го отрязаха-няма повече пари...и сега се чуди каква измислица да каже.Абе шматко-то в Донбас 40-50 годишни чичковци ви направиха къдрави-ти си седнал за Русия да говориш......Нали ако се започнете някаква война-няма да разберете как е свършила........
  • 7 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Този велик и проникновен пост би трябвало да е написан от коня ти - познах ли ?

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румен Янев":

    Пази си способността да познаваш за числата от тотото, а тук си за да се образоваш доколкото можеш!Добре че съм търпелив и имам здрави нерви:)

    Коментиран от #9

  • 9 555

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Вас с Мутрата май Един ви е правил.И той се похвали с здрави нерви,в резултат на което поддържал стабилността......
  • 10 ггггггггг

    0 2 Отговор
    Глупави мекерета. Ми, воювайте, да ви го натакуват едно хубаво веднъж-завинаги. Ко, мислите си, че Еврогейивете ще ви спасят, Ха-ХА ХА!
  • 11 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Война в т.нар. Украина си я има и тя е гражданска.
    А ако има война с , тя няма да е с 200 милионнтата Русия, а 2 млн Чечня.
    Щи им пратят баталион Восток и Юг и опа, за 3 дни я няма укрияа!!
    Ахаха смешен, лъжлив,крадлив и пиян
  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    Когато Украйна вече не е необходима в играта на западните и "приятели" ще се окаже в много неизгодно положение, за съжаление и ние сме на този хал.
  • 13 404

    0 2 Отговор
    Ето до какво откъсване от действителността води прекомерното четене на хибридни медии. Опасявам се, че процента се увеличава и все повече същества с нисък интелект биват облъчени и започват да препредават заразата. До няколко години напълно ще загубят националното съзнание и ще забравят род и родина.
  • 14 Бат Саше

    1 2 Отговор
    Рискът от война между Украйна и Русия е точно толкова голям, колкото аз да се сбия с Майк Тайсън например.
  • 15 Ха Хааааааа

    0 2 Отговор
    Вие и война с Русия ха-ха-хаааа.Те едни партизани ви избушиха та.....
  • 16 Ярослав Станчев

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Много Том Кланси четеш и много Рамбо гледаш.
    Нали ти е ясно,че ако,не дай Бог,стане както предричаш и както уж Русия е сама срещу целия свят ще видиш как целия свят ще остави любимите ти американци сами да се оправят.Ни НАТО,ни мато ще си рискуват здравето и живота,за да се бият за американските интереси.И един от тези,които първи ще си подвият куйрука ще си ти.А рашките тръгнат ли този път няма да спрат в Берлин.Ще довършат работата,която спряха през 1945 г.
  • 17 раптър

    0 2 Отговор
    Бат Саше, не се подценявай толкова ,ти имаш своите шансове срещу Майк Тайсън! Не слизай на нивото на Пешо Пора срещу Русия! Тая пияна вишна само докато си намери телефона, по който трябва да му се обадят, че Русия ги е почнала, и вече ще му съобщят, че 1000-дата души от Бесен сектор ги няма и украинците са преминали на страната на исконните си братя - славяни! И менте шоколад вече не ядът!
  • 18 Да му го туря на коня

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ей на теб, колко пъти и колко човека ти казаха да не се изказваш и да дадеш думата на коня, ? Как можа за толкова кратко време да избълваш толкова много глупости бе. Ей добре, че си ти, че да се позабавляваме с простотиите, които си изписал. Давай още дерзай. Нали знаеш приказката "Луд умора нема". Чакам с нетърпение.
  • 19 555

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Между малкото развити държави които са с Русия са 2 държавки.....Индия и Китай а те са половината свят и малко ядрени държави....

    Коментиран от #20

  • 20 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "555":

    Какво значи според тебе че Индия и Китай "са с Русия"?Вероятно имаш предвид че търгуват с Русия?Ами тя и Турция търгуваше ,ама вече не-това са си нормални междунар отношения-днес ги има,утре ги няма.А вместо да ми обясняваш какво представляват Китай и Индия кажи ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА МЕЖДУНАРОДЕН ПАКТ ЗА ВЗАИМНА ЗАКРИЛА МЕЖДУ РУСИЯ,ИНДИЯ И КИТАЙ-ПОДОБНО НА НАТО-С ПОДПИСИ НА СТРАНИТЕ,ЗАВЕРКА И МОКЪР ПЕЧАТ?!!Били с Русия...в сауната:)))

    Коментиран от #24, #25

  • 21 555

    1 1 Отговор
    На парада на победата на 9май в Москва имаше представителни военни части на всички приятелски държави на Русия...Като..Сърбия, Казахстан, Монголия,Китай,Индия и т.н. а и Русия няма нужда от каквато и да е приятелска военна подкрепа...
  • 22 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Прос то тролл
  • 23 на иванчо баща му

    2 0 Отговор
    от цялата работа накрая пак ще поскъпне ракията.
  • 24 ААА

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Има се на предвид,тогава когато Сащ заявиха,че ще ударят до часове Сирия.На техният път застанаха руските и китайските военни кораби.Двете балистични ракети които американците изстреляха от подводница,в нарушение на международното право,бяха свалени.В последствие се даде възможност на американската коалиция да отстъпи "елегантно" ,като се измисли казуса с унищожаването на сирийските химически оръжия.Става въпрос за това,този съюз от 47 държави впоследствие 49 ,една част от които многомилионни и ядрени,обръща баланса на силите,и сега някои,който до сега се е чувствал недосегаем,ще трябва да си прибере "пушкалата" и да започне да преговаря.
  • 25 Той

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Жребецо питаш дали има някакъв договор между Китай, Индия и Русия? Ето ти цитат, и стига си питал, образовай се сам.
    "Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в която членуват Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан и Таджикистан, и в която като наблюдатели участваха Индия, Пакистан, Иран и Монголия. Над 50 на сто от човечеството в една организация, която вече беше наречена Азиатски Варшавски договор."
    Не сме тука за да образоваме такива, като теб.

    Коментиран от #28

  • 26 Мишка

    1 2 Отговор
    Конче.....прочети малко история и се образовай.Русия и в частност СССР са единствената непобедена във война страна.Прочети и погледай документални филми от Хамерикански историци за ВСВ.Дори Хамериканците признават че Рузвелт се е включил във ВСВ не защото го е било страх от Хитлер а се е уплашил от Сталин.Ако Сталин беше освободил Европа щеше да направи Съюз на Съветските Социалистически Европейски Републики.И следващата стъпка щеше да е Съветски Социалистически Американски Щати.Та за това Рузвелт праща армия в Европа а не защото обича Европейците.Панически страх и империализъм.
    Но още не е късно да има Руски Американски Щати.Просто Обама трябва да продъжи ако Му стиска естествено да дразни Руския Медвед.Тогава може да има не бял дом а втори кремъл само че във Вашинктон.

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мишка":

    я кви работи си чел?????и казваш на другите да прочетат историята?
    рузвелт е въвлечен във втората световна война след нападението на япония над сащ,а ссср се включва в нея като съюзник на хитлер :)))!!!!иначе ссср загуби много войни и най-важната дето го накара да изчезне ,казваше се студена война макар да не бе особено студена!
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Той":

    ти си тук само да шириш руска пропаганда и да лъжеш.аз обаче съм ти терапията ,не се коси ще те излекувам окончателно!
Новини по държави: