Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 10:00 734 1

Президентът: Откриваме нов хоризонт за сътрудничество с Бразилия

  • росен плевнелиев-
  • бразилия-
  • българи

Каквото и да правим заедно, ще отстояваме интеграцията, свързаността и приятелството, каза Росен Плевнелиев на среща с българската общност и с дипломатическия корпус в град Бразилия

Президентът: Откриваме нов хоризонт за сътрудничество с Бразилия - 1

Българската външна политика е балансирана и се базира на три основни принципа – интеграцията, свързаността и приятелството със съседните страни. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в българското посолство в бразилската столица на среща с представители на българската общност, почетните консули на България в Бело Оризонте, Рио де Жанейро, Ресифе и Флорианополис и на дипломатическия корпус в Бразилия. Срещата се проведе в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Бразилия.

„Историята на Балканите е история на конфликти, но днес регионът е пример за подражание, а България е горд член на Европейския съюз – проект за мир, който изисква високо равнище на сътрудничество и интеграция между различни нации, които да направят невъзможен бъдещ конфликт“, каза президентът Плевнелиев. „Днес България е страна, която предлага решения на многобройните кризи не само в ЕС, но и в целия свят“, допълни държавният глава.

„В трудни времена трябва да покажем характер и способности, в трудни времена показваме кои сме и точно в такива моменти ценностите ни определят решенията. България знае коя е – имаме хилядолетна история и в сътрудничество с Бразилия можем да допринесем за един по-добър свят“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

За България Бразилия е най-големият пазар в Латинска Америка и днес откриваме нов хоризонт в двустранното ни сътрудничество, посочи още държавният глава, като открои предимствата на страната ни в редица области. „Каквото и да правим заедно, ще отстояваме интеграцията, свързаността и приятелството“, категоричен беше българският президент.

Във втория ден от официалното си посещение в Бразилия държавният глава ще насърчи контактите между бизнеса от двете страни на съвместен българско-бразилски бизнес форум. Домакин на срещата ще бъде Националната камара на индустрията на Бразилия. От българска страна във форума ще се включи 20-членна бизнес делегация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 1 Отговор
    Чехльо стана много активен в края на мандата. До сега дума не му се чуваше или ако кажеше нещо то ще е глупост, не че се е променил, но се готви за втори мандат този разединител на нацията. Всичко друго човек да пропусне, но това така явна да настройва хората едни срещу други е НЕДОПУСТИМО! ЧЕХЛЬО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗБРАН ВТОРИ ПЪТ, но както каза Любен Дилов-син на първия мандат на балотажа е подменен вота в полза на Плевнята, е кой отчиташе резултатите? ГЕРБ!
Новини по държави: