Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 12:34 1 469 10

САЩ увеличават военния капацитет на страни от Източна Европа

  • сащ-
  • нато-
  • източна европа-
  • бюджет-
  • въоръжение-
  • русия

Вашингтон планира да разположи бронирани машини, тежко въоръжение и друго военно оборудване

САЩ увеличават военния капацитет на страни от Източна Европа - 1
Снимки: БТА/ AP

Американският президент Барак Обама планира значително да увеличи военния капацитет на страни от НАТО в Централна и Източна Европа, пише вестник „Ню Йорк таймс“.

Според изданието тази мярка цели възпиране на Русия от по-нататъшна агресия в региона.

Белият дом планира да разположи бронирани машини, тежко въоръжение и друго военно оборудване. Бюджетът за военни разходи ще бъде увеличен до 3.4 милиарда щатски долара за 2017 година. Това е с над четири път повече от сегашния – $789 милиона.

Въпреки че военната активност на Москва в Източна Украйна поутихна през последните месеци, руското присъствие в региона продължава. Допълнителните сили на НАТО са сигнал за Владимир Путин, че Запада остава нащрек, пише още изданието.

Все още не е ясно какъв ще е отговорът на Кремъл. Сред страните, в които ще бъде разположена допълнителна военна техника, са и Унгария и Румъния.

„Това е дългосрочен отговор на променената обстановка в Европа по отношение на сигурността. Русия се превърна в „по-труден актьор“, заяви високопоставен правителствен източник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Така ли казват днес на окупационните корпуси?

    Продажници, увеличаване на военният капацитет на дадена държава означава да се засили собствената им армия.

    Терористите от сащ ни принудиха да си разтурим армията и се оказа че целта им е била да ни окупират изцяло.

    Коментиран от #3

  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    Снимката е култова. Разгледайте клипа и ще видите колко часа бутаха хамърите по плажа на Португалия. Ситуацията бе твърде комична, а сега явно някой се подиграва с напъните на янките да "увеличават военния капацитет" на когото и да било.
  • 3 стратокастър

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Терористите от ссср ни принудиха да си разтурим армията и се оказа че целта им е била да ни окупират изцяло.Все пак да не забравяме че на вчерашния ден 45 година по изричното настояване и контрол в София са разстреляни 47 /четиридесет и седем/генерали и полковници с което България престава да има собствена армия!Въоръжените ни сили се поставят под реалното командване на чужда държава ссср!

    Коментиран от #5

  • 4 стратокастър

    0 0 Отговор
    изричното настояване и контрол на РУСНАЦИТЕ
  • 5 Бай хой

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Ти обаче не забравяй че разстреляните тогава генерали са военнопрестъпници воювали на страната на хитлер.

    Тогава СССР не само че не разтури армията ни но с тяхна помощ БНА стана най-мощната в региона и нямаше нужда друг да ни окупира.

    Сега за съжаление нямаме армия и военните ни се командват от турция.

    Как смеете да пишете откровени лъжи.

    Сега също ни е нужен Народен съд който да осъди виновните работещи против България.

    Печалбите от банки, търговски вериги, ЕРП са за чужденци и се изнасят. Природните ресурси се изнасят директно от чужди концесионери. Политици и военни и съдии се командват от вън.

    Българите са роби. И седнали предателите да демагогстват и да плюят времето когато България е отбелязала най-големият си напредък. Народна Република България бе най-мощната и развита от всички периоди. Дори от сега.

    Сякаш сме слепи и не виждаме как държавата изчезва унищожавана от чужди колонизатори подпомагани от продажници, а нацията се топи прогонвана и подменяна чрез развъждане на малцинства и внасяне на радикални ислямисти.
  • 6 стратокастър

    3 0 Отговор
    То и редовите войници също са воювали на страната на Хитлер та тях как ли са ги пропуснали?Рибентроп-Молотов показва че и руснаците са били на страната на Хитлер но някои да разстрелян за това?Целта е била от ясна -по ясна -да се обезглави българската нация и да се всее ужас в населението!България 39-40 година е била безспорен икономически лидер на Балканите .След руската окупация 44 година икономиката ни бавно но славно се свлича на последно място !Защо ли ?Защото Русия заробва България затваря границата ни и ни превряща от процъфтяваща държава в един концентрационен лагер -соц лагер!
    А истината за разстреляните висши офицери ,тримата министър председатели е че те те са служели на България и България ще ги помни за винаги!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Бай хой

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    Бла бла пропагандни лъжи без покритие.

    Фактите са че за две години след 1945 България достига преди военното производство и до 1989 година става 35 сила в света.

    Как са убивали Българите а те от 5,5 милиона стават 9,5 в края на осемдесетте.

    Всички предприятия и армията бяха български и работеха за България. Българите живееха по-добре от рустаците и имаха повече права та няма как да са биле поробени. А днес виждаме какво е.

    За сравнение германци и французи са живеели по-добре от американците но само допреди ВСВ. След това са окупирани и работят за световната банка. Фактически са роби на американците.

    Ужас за Българската нация е сега защото всичко се разграбва и политици и военни и съдии и журналисти и банкери се назначават от вашингтон и работят за техен интерес и против България. И това не е преди 70 години а сега.

    Рибентроп е подписал договори и е посещевал чърчил в лондон многократно. Да говорим ли че англия е била в съюз с третия райх.

    При започване на ВСВ или преразпределението на Европа СССР не е участвал за разлика от така наречените западни демокрации. Това са фактите и престанете да лъжете подрастващите които са лишени от изучаване на обективната история.

    Коментиран от #10

  • 8 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    Пий някакви хапченца! Няма още категорично лечение на шизофренията, ама поне на околните ще им е по-спокойно.
  • 9 СССР

    0 3 Отговор
    Нека добре да ни въоражат! Колкото повече толкова по добре! Аз много се радвам! Защото после ако стане война се обръщам и стрелям срещу всички долни алчни робовладелци! По скоро бих стрелял по себе си от колкото срещу РУСНАЦИ!!! БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ И НЕЙНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ!!!
  • 10 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    След като 45 година ссср обезглави армията руснаците се заеха с изграждането на лагерите за да могат да се справят с интелигенцията !На проведените избори 46 година Атанас Москов печели депутатско място срещу не кой да е а срещу "вожда и учителя" Георги Димитров но вместо на депутатската банка той се озовава в такъв лагер а жена му с висше образование работи на полето!Тези меки съвсем естествено дават резултат който е че България от първа сила на балканите -доста по напред от Гърция Сърбия... става последна а прословутата 89 година фалира !Не след дълга Луканов наследника на такава "развита "икономика спира да плаща външния ни дълг който беше към 8 милиарда !Това е истината а другото е битовизъм че преди да ходиш да си купиш гащи трябваше да си купиш точно 22 & защото в "кореком"не връщаха!