Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 22:19 2 923 5

Саудитска Арабия е готова за наземна операция в Сирия

  • саудитска арабия-
  • сирия-
  • готова

Местните власти искат да победят Ислямска държава

Саудитска Арабия е готова да изпрати наземни войски в Сирия. Това бе заявено от говорителя на местното военно министерство бригаден генерал Ахмед Асири, цитиран от CTV News.

Това може да стане реално при съгласие на световните лидери, които ще се съберат на специална среща в Брюксел, където ще обсъдят ситуацията в Сирия.

„Ние сме готови да се бием и да победим Ислямска държава“, заяви Асири. Той не поясни какъв е броят на войниците, който неговата страна е готова да изпрати в боя. В момента Саудитска Арабия оглавява коалицията, която се бори с бунтовниците в Йемен. Генералът припомни, че неговата страна участва във въздушните удари в Сирия, извършвани от оглавяваната от САЩ коалиция.

Наземната операция, която страната планира, ще е в рамките на американската коалиция. Военният конфликт в Сирия вече е отнел живота на 250 000 души. Военната кампания на САЩ в страната започна през 2014 г. От 3-ти септември бомбардировки извършва и Русия. Силите на страната подкрепят правителствените сили. Днес се проведе и конференция за подкрепа на Сирия в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадове

    0 2 Отговор
    Ква РАбота имат тия в Сирия Явно си го търсят
  • 2 Васе

    0 0 Отговор
    Всеки е добре дошъл. След провала на САЩ дойде провала и на Русия. Всички затъват в блатото на този полуостров. Имах големи надежди, че Путин ще се справи бързо, но нещата станаха по-зле. Още повече имигранти бягат от Сирия към Европа.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 бум ба.м

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Васе":

    Ами то и тука всеки е добре дошъл КАК ще Противодействаме и с КАКВО
  • 4 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Васе":

    Сирия-полуостров??? Да не би да е цял остров?
    Васе, ми много си зле. Направи справка в Уикито.
    И сигурно изобщо си нямаш понятие защо СА се натискат да влезнат в Сирия? Сигурно не си чувал за шиити, сунити, уахабизъм, кой финансираше ИД и т.н.
  • 5 сюнети

    0 0 Отговор
    шиитите и сунитите са само политическото извинение, но истината е че цялата работа е в това което американците наричат БИГ ОЙЛ.