Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 19:45 1 386 0

България няма да приема ПРО

  • аню ангелов-
  • про
България няма да приема ПРО - 1
Архив

Въпросът за разполагането в България на елементи от противоракетната отбрана не е на дневен ред,след като Съединените щати подписаха споразумение с Турция.

Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов. Той участва на срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел.

Няма такава техническа необходимост. Стоеше един вариант евентуално, ако не стигнат до споразумение между Турция и САЩ, България да почне преговори по отношение на това, но сега няма, каза Аню Ангелов.

Според него самата структура на системата за противоракетна отбрана не предвижда такова гъсто разполагане на активни средства за защита от различни ракети. Естествено по отношение на общото финансиране на тази система вероятно ще участваме и като страна-членка. Финансовият дял на България няма да е значителен, и ще е на вноски в 10-годишен период, допълни той .

Радарът ще насочва балистичните противоракети, които ще бъдат разположени на кораби, плаващи в Средиземно море. Този радар трябва да започне да действа в края на 2011 г.

Темата за противоракетната отбрана беше обсъдена от военните министри на страните от НАТО. Русия активно се противопоставя на разполагането на ракети на Алианса в близост до нейните граници.

Срещата им очаквано завърши без решение за край на операцията в Либия, като генералният секретар на Алианса заяви, че това ще стане, когато изчезне всяка опасност за цивилното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА