Тема: Украйна

16 Февруари, 2016 16:22 1 262 8

Порошенко поиска „тотално преформатиране“ на правителството

  • петро порошенко-
  • преформатиране-
  • украйна-
  • оставки-
  • арсений яценюк-
  • президент

Порошенко се изказа за необходимост за тотално преформатиране на правителството

Порошенко поиска „тотално преформатиране“ на правителството - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Украйна Петро Порошенко призова генералния прокурор Виктор Шокин и премиера Арсений Яценюк да подадат оставка, „за да се възстанови доверието във властта“. Това съобщи прессекретарят на държавния глава.

„Тази сутрин се срещнах и имах обстоятелствен разговор с генералния прокурор. Аз се обърнах към Виктор Николаевич (бел.ред. Шокин) с предложение да напише заявление за оставка“, съобщи самият Петро Порошенко в свое обръщение към съотечествениците си, публикувано на сайта на президента.

Порошенко се изказа и за необходимост за „тотално преформатиране“ на правителството.

По-рано информационните агенции предадоха, че украинският министър-председател Арсений Яценюк се бори за политическия си живот заради планирания вот на недоверие. Причината – провалът в борбата с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    0 2 Отговор
    Ако бяха читави тия от самото начало, пред заплахата от всемогъща Русия, щяха да са консолидирани и ефективни, а не да се налага да правят презареждане (и да се млатят махленската всеки ден в РАДАТА)... Корупцията е доминираща, а не управлението! Това беше най-ясно на бунтовниците... А Крим си е Руски така или иначе... Даже кръв не проля при завръщането му!
  • 2 раптър

    0 2 Отговор
    Не само Крим е руски ,и Донбас. 2 500 000 украйнски бежанци има в Русия! Тези хора рано или късно ще поискат Родината си свободна от фащисти!Постепенно украйна ще се прелее в Русия!Укрия ще остане Лвовска област, ако не си я вземат поляците!
  • 3 раптор

    0 2 Отговор
    Може и да си прав за съдбата на Украйна... Като цяло тия диви, измислени украинци са бреме за Русия! Единствено представляват риск за държавната сигурност! А и да станат част от Русия, файда няма да има! Слабоорганизиран, глуповат човешки материал не ни е от полза! И тия ще трябва да ги възстановяваме, субсидираме и какви ли още не жертви! Но това е, американците постигнаха своята цел, Русия трябва да се стреми да минимизира ефектите!
  • 4 СС23

    0 2 Отговор
    Който е добър послушковец на сащ това го чака!!! Имало било корупция хахахах, как ще се преборят с нея??? Ами няма как тя е в особенно полезна за сащ! Иначе как по друг начин да им вземат националните богатства!
  • 5 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    порошенко постъпва много правилно ,натиск върху корупцията и унищожението и е основния мотор на реформите.основни засегнати ще са про руските криминално икономически структури,което ще доведе до бързо развитие на украинската икономика и общество.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Еее да! Бързо развитие! Тази идея не беше ли в основата на цялата му кампания преди 2 години? Или се бъркам! Сигурно си е казал - не са най-големия ни проблем про руските икономически структури... ще се заемем да развиваме теории пред света, а не да се занимаваме с практични неща! Хубаво! Айде! Нека Руския мечок тропа по вратата, ние ще тропаме с умолителен темп по чуждите!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Аууу, тролче, сигурно ги чака светло бъдеще като нашенското, Иракското, Афганистанското, Либийското, турското.....

    п.п. що така чак след 2 години се усетил президента, че трябва да махне тия проруски криминално-икономически структори ако иска да прокопсат? Да не би реотана му да е албански?

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    на всяко правителство му трябва време да покаже кво може,явно сегашното украинско не е покрило очакванията на украинския президент и тои го поставя под натиск заедно с прокурора.иначе има доста европейски страни дето постигнаха великолепни резултати вследствие тези европейски стандарти.може да провериш как се развиха чехия унгария,полша словения,словакия,румъния...има и държави дето е пълно с талибани и трябва време те да бъдат култивирани или унищожени ,ние за съжаление сме такава страна,но бавно и полека ще се почистим!
Новини по държави: