Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 11:01 1 515 2

Германската полиция погна салафити в Бремен

  • салафити-
  • бремен-
  • германия-
  • обиски-
  • ислям

Иззети са мобилни телефони и компютри

Германската полиция погна салафити в Бремен - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция проведе серия от операции в северния град Бремен срещу членове на салафитското движение, съобщи ДПА.

Органите на реда са обискирали жилища и предприятия, свързани с членове на забраненото движение. Униформените провеждат разследване от няколко месеца.

Салафитското движение е сунитско течение в исляма, чиито последователи са срещу елементите, привнесени в исляма от други религии.

Мобилни телефони, компютри и външни дискове са били иззети от полицията.

Всички организации, които следват салафистката идеология, са под наблюдението на местните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Ае трявбва като американците и руснаците и в Европа да има лагери като Гуантанамо - такива джихадисти до живот в затвора без съд и присъда и това е. Не като в Холандия да ги знаят, че разпространяват радикален ислям и да ги пускат след 2-3 години.
  • 2 Никита

    0 0 Отговор
    Първо си ги викат, после ги гонят, абе тези германци съвсем окачиха горките, наистина ги мислех за по -умна нация, но те се оказаха абсолютни диванета... Жалко за държавата им, ще почнат да имигрират към България. Аз познавам такива германци между другото , не е измислица.
Новини по държави: