Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 21:03 2 058 11

Провежда ли Кремъл дезинформационна кампания в Германия?

  • русия-
  • германия-
  • дезинформационна-
  • разузнаване-
  • кампания-
  • кремъл-
  • активно мероприятие

Канцлерството се опитва да разбере дали руското правителство се опитва с разузнавателни методи да повлияе върху политическите дебати

Провежда ли Кремъл дезинформационна кампания в Германия? - 1
Снимка: БТА/ AP

Провежда ли Кремъл дезинформационна кампания в Германия? Този въпрос си поставя федералното правителство, пише в. „Зюддойче цайтунг“. По информация на „Зюддойче цайтунг“ и телевизиите NDR и WDR канцлерството се опитва да разбере дали руското правителство се опитва с разузнавателни методи да повлияе върху политическите дебати и общественото мнение в Германия.

Тази техника се наричаше „активно мероприятие“ по време на Студената война, а КГБ беше майстор в това, пише вестникът. Сега БНД (германската разузнавателна служба) и Службата за защита на конституцията (контраразузнаването) трябва да разберат дали старите методи са в действие и в ново време. Официално правителството реагира със стиснати устни. Казва се: „Ние не коментираме“.

Според „Зюддойче цайтунг“ за отговора на въпроса се интересува лично канцлерът Ангела Меркел, президентството също. Държавният секретар Клаус-Дитер Фритче, който отговаря за тайните служби, наблюдава течащите вече разследвания. 

Целият външнополитически апарат в Берлин също наблюдава с голям интерес резултатите. Външното министерство също е информирано и включено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    3 2 Отговор
    Меркел им го набута на германците ,а сега търсят кого да обвинят за провала си в политиката.

    Коментиран от #2

  • 2 редактор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    "Федералното правителство" си задава въпроса кой .ра на меркел в гащите.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    2 2 Отговор
    "Провежда ли Кремъл дезинформационна кампания в Германия?", тези нямат ли си собствена телеграфна и информационни агенции, Путин ли им чете новините по телевизията от собствения си телевизионен канал. Мисля, че други се опитват да използват методи от студената война, когато можеха да обяснят всяка издънка с Русия

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "редактор":

    Абсолютно точно казано! Сякаш не могат да допуснат, че сред гражданите на германия може да има здравомислещи хора, несъгласни с политиката на кукуферкел.

    Апропо, политика означава да накараш отсрещната страна/страни да направят компромиси по определени точки от взаимен интерес, а не всеки път когато някои (примерно, туция ли САЩ) поискат нещо от меркел или ЕС, тя да се съгласява безропотно и да прокарва тяхните искания. Та, в тоя ред на мисли, това което прави меркел не е политика, а сваляне на гащите и е напълно нормално сега да им понамирисва от там! Ама ако меркел си смени гащите, миризмата няма да се махне, трябва меркелките да се махнат от ЕС.
  • 5 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    германия е свободна страна за разлика от русия и там има възможност да се провеждат активни мероприятия чрез подкупени журналисти или цели медии,но германците все още са здраво стъпили на земята въпреки огромния дезинформационен натиск от москва.после що руснаците нямало кво да ядат?ами парите им отиват да освобождават останалия свят и да дават акъл на по -умните и богати от тях :)!

    Коментиран от #7

  • 6 гостенин

    2 1 Отговор
    ха ха ха ха ха ха
  • 7 Гери

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ти май съвсем оплете жиците бе--нямали какво да ядът руснаците--ку-ку-...затова са най-големите копувачи на имоти в Европа....

    Коментиран от #8, #9

  • 8 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гери":

    Когато барела беше 140 $ и нямаше санкции, руснаците купуваха !Сега когато се обърна палачинката петрола падна под 30 $,рублата е в режим на свободно падане , санкциите изпразниха магазините и изпратиха цените в космоса какво да правят руснаците -ПРОДАВАТ! Справка -не ти трябва да правиш кой-знае какво проучване ,само бегъл поглед по нашето черноморие е достатъчен !ПРАДАЖА,ПРАДАЖА......!
  • 9 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гери":

    140 млн.човека са собственици на 17 млн.кв.км. тва са близо европа и австралия заедно ;)!та те помпат ресурсите на тази територия и вместо да си живеят като австралиици или канадци се правят на каратисти постояннно,а тези дето купуват са 20%от общата маса другите в чита,магадан и мурманск се чудят къде се.ат гладните и то при 140 долара за барел,сега при 30 вече не се и чудят!

    Коментиран от #10

  • 10 РЕАЛНО

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Че то тия в Минесота или Аляска много купуват..яка логика-няма що....

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛНО":

    купуват доста повече от руснаците и не в българия ,а по целия свят,особено тези от аляска с огромните си заплати!
Новини по държави: