Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 13:13 1 595 2

Двама сръбски дипломати са загинали при въздушен удар на САЩ в Либия

  • либия-
  • въздушен удар-
  • въздушни удара-
  • сърбия-
  • сръбско посолство

За съжаление, бяхме информирани, че при въздушни удари няколко чужденци са били убити, сред които има двама служители на посолството ни, каза министърът на външните работи на Сърбия

Двама служители на сръбското посолство в Триполи, отвлечени от бунтовници през ноември 2015 г., са били убити при вчерашните американски въздушни удари в Либия. Това съобщи сръбският външен министър, цитиран от Си Ен Ен.

"За съжаление, ние бяхме информирани, че в резултат на въздушни удари няколко чужденци, сред които двама служители на посолството ни, са загинали", заяви Ивица Дачич.

В същото време, той каза, че Белград "все още не е получил официално потвърждение на смъртта на дипломатите от властите в Либия."

В петък говорителят на Пентагона Питър Кук потвърди, че военновъздушните сили на САЩ са провели редица бомбардировки по тренировъчен лагер на терористичната групировка Ислямска държава в Либия.

При ударите е загинал един от лидерите на местните милиции - тунизийски терорист на име Нуредин Суса, известен също като Сабир. Той бе свързван с две големи терористични атаки в Тунис от миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    Нищо подобно, мирни цители не са загинали! "Само" терориста Нуредин Суса е убит от "точното" попадение !
  • 2 kcaniba

    0 0 Отговор
    Ахахахаааа!!!
    Амерските партенки, са най смартпартенки!!!)))