Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 19:36 1 201 3

Италианската брегова охрана спаси 700 имигранти

  • имигранти-
  • бежанци-
  • италия-
  • лодки-
  • спасени

Бежанците плавали във водите между Тунис и Сицилия в 6 лодки

Повече от 700 имигранти бяха спасени от шест пробити лодки, плаващи в морето между Тунис и Сицилия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на италианския флот.

Четирима са открити мъртви.

Военноморските сили на Италия са изпратили своя кораб „Сигала Фулгоси“ да спаси имигрантите от три лодки. На място са открити 403 души и 4 тела на загинали.

Друг кораб - "Бетика", е спасил 219 души от две други лодки, а корабът „Скиросо“ е прибрал 105 души от гумена спасителна лодка преди да потънат.

Над 400 имигранти са загинали в Средиземно море тази година, в опит да достигнат бреговете на Европа.

Повече от 110 000 души, повечето от които бягат от бедността и войните в Африка и Близкия изток, са пристигнали в Гърция и Италия през 2016 г. Според Международната организация по миграция (МОМ) това е драстичен скок спрямо 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРНГ

    1 2 Отговор
    Само италиЯнската ще да е била...
  • 2 ооооооо

    1 1 Отговор
    спасявайте ги - те ще ви е..т м...та скоро.

    как пък цяла Европа можа да се подведе по това безкрайно съчувствие на мигранти, които веднага стават огромен икономически, социален, финансов, криминален, етнически и здравен проблем?
    нямате ли чувството, че всички сегашни ръководители на стара Европа са зомбирани?
  • 3 Бат Саше

    0 1 Отговор
    Спасиха ги! И щоооо?...
Новини по държави: