Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 14:43 1 272 1

Русия няма да притиска Черна гора за НАТО

  • русия-
  • черна гора-
  • нато-
  • натиск-
  • мария захарова

Властите трябва да чуят гражданите, заяви Захарова

Русия няма да притиска Черна гора за НАТО - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия няма да окаже натиск над черногорското правителство по въпроса за присъединяване към НАТО, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на говорителката на външното министерство Мария Захарова.

В интервю за вестник „Аргументи и факти“ Захарова заяви, че политическият елит в Подгорица вече е под влиянието на западните им покровители.

Попитана от журналист дали Москва ще „помогне“ на Черно гора да вземе решение, Захарова заяви, че Русия няма да окаже натиск по отношение на вътрешната политика на страната.

Дипломатът сподели, че черногорският народ трябва да има правото да реши.

Черна гора и НАТО проведоха разговори на ниво посланици за възможно присъединяване на страната в северноатлантическия съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FR V

    1 1 Отговор
    И АКО РЕЧЕ ДА Я ПРИТИСНЕ, КАКВО ЩЕ СТАНЕ?!
    Ще загуби още един приятелски настроен народ.
    По същият начин с враждебното си отношение към България нещо да е спечелила империята на злото?!