Last news in Fakti

1 Март, 2016 07:37 8 512 17

Меркел, къде си? Меркел, помогни ни!

  • меркел-
  • бежанци-
  • помогни-
  • хуманитарна-
  • катастрофа

Йоанис Муцалас: Това е началото на хуманитарна катастрофа

Гръцкото правителство не може да се справи с бежанската криза. Една седмица преди решаващата среща на върха на ЕС положението драматично се изостри, пише в. Зюддойче цайтунг.

На границата с Македония се стигна в понеделник до сблъсъци, когато стотици отчаяни хора щурмуваха оградата при Идомени. Със сълзотворен газ македонската полиция отблъсна хората.

На пристанищата на Пирея и Атина има хиляди хора и мнозина пренощуват под открито небе.

Гръцкият министър по миграцията Йоанис Муцалас заяви за в. Зюддойче цайтунг, че това е „началото на хуманитарна катастрофа“. Според него, с оглед на тежката икономическа ситуация на Гърция, е логично „бежанската криза и икономическата криза“ да се разглеждат заедно. За обгрижване на бежанците са поискани 485 милиона евро помощ, казва министърът.

Край Идомени по информация на полицията в момента има около 6500 бежанци. Сърдити бежанци са викали: „Меркел, къде си? Меркел, помогни ни!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    гъцки другари вадете калашниците и ги почвайте,че друг път да не идват

    Коментиран от #3

  • 2 киро

    0 1 Отговор
    Те и Немците могат да извадят оръжието, но идеята на ЕС е как безаварийно да се потуши обстановката без да паднат продажбите на големите концерни.
    Суверинитет с пари не се купува, като изпуснеш заека!! ходи го гони.
  • 3 опсмопсус

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Волен Сидеров":

    Златна Зора или 17 новмври да ги почват!
    500 разстреляни бежанеца, без жени и деца, ще промени маршрута през Турция и Италия!

    Коментиран от #9

  • 4 Анекдот

    1 4 Отговор
    Меркел тичала като изоглавена по един селски път и насреща и мравуняк а да стъпи в него и се спряла запъхтяна...-Мравките войни за да не ги стъпче случайно веднага я попитали-Како Меркел кате джа-къде си тръгнала-А тя отговаря тичам на джамия с мустафа.
  • 5 браво колега

    1 1 Отговор
    браво колега баба меркел със старческият памперс сложен заради задно обслужване е на джамия в момента.
  • 6 кроко

    2 3 Отговор
    За обгрижване на бежанците са поискани 485 милиона евро помощ - кукуферкел да ги извади от джоба си да им ги даде тия пари, а не ЕС да им ги дава! и трите милиарда за турските рекетьори също тя да им ги плаща!

    Коментиран от #7

  • 7 минчо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Как смеете да оцените коментара -4 точно така си е докога ще моддържат тез мингяни кой ще ги храни най правелно сее исказал Чешкия президент браво на него таз зган тормози европейските държави които са ненужни същества.Наистина всички сме хора но те са по различни хора няма спасение от тях

    Коментиран от #12

  • 8 Гост

    2 1 Отговор
    Алооуу, коригирайте си драсканиците! На границите на Македония няма хора има инвазия, нелегални емигранти щурмуват границата на независима държава, която в случея е Македония, но утре ще е България! Заради това безочие и късогледство, ще си подпалим къщичката и ние и тогава ще се чудим какво да правим, но ще е вече късно!
  • 9 кучето шаро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    17-ти ноември , изтребват такива като тебе.....
  • 10 Шампиона

    1 1 Отговор
    Аз, казвам, Хитлер къде си ???
  • 11 ГОЙКО

    4 1 Отговор
    МЕРКЕЛ КЪДЕ СИ ДА ИМ ПРАВИШ ФЕЛАЦИО НА ЦЯЛА АФРИКА.АКО СТАНЕ ХИТЛЕР ЩЕ ТЕ ИЗГОРИ В КРЕМИКОВЦИ .ПРОКЛЕТА ДА СИ.
  • 12 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "минчо":

    Ще ти обясна как - има няколко бездарни, безработни, неудачника, които си докарват смешни центове месечен доход, препитавайки се като ботове по форумите, където дрънкат лъжи и демострират ограничения си интелек с жалки опити за обиди; и понеже имат няколко профила, като видят някой, който им опонира, автоматично цъкат като ботове минусчета, без никакво значение от изказаното мнение - те най-верятно просто и не могат да вникнат в написаното понякога, но важното за тях кой го е писал!
    В това се убедих, като си направих следния експеримент - няколко пъти пиша едни и същи мнения в една и съща тема, но с различни никове; и винаги, когато пише "кроко" получвам поне 5-6 минуса, а на другите никове я има 1-2 минуса, я не! Това доказва, че въпросните ботове, не се интересуват въобще кой какво пише, важното е да цъкат минуси на тея, които опонират.
    Друга интересна подробност, доказваща, че въпросните ботове са платени, е факта че действат само в теми, свързани с международната обстановка, а при нашите новини ги няма никакви - ако бяха обикновенни потребители на сайта и безкористно си четяха новините, е нормално да попрочитаха и новините от България и там също да ми цъкат минусчета, но понеже заплащането им е смешно и трябва да работят в няколко сайта, а и са предатели, на които хич не им пука за България, там не си правят труда да четат.
    Но както казвам, минусите не могат да променят нито историята, нито реалността, така че хич да не ти пука.
  • 13 калайката

    1 1 Отговор
    како меркел кате джа шътъ взимам за жена
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Plodviv

    1 1 Отговор
    Изходът е стрелба на месо срещу всички, които откажат да се върнат там, откъдето са дошли. Ония в Средиземно море да ги бомбардират и потапят още на стотици километри от бреговете на Европа. Иначе след максимум 10 години Европа просто няма да съществува.
  • 16 йордан иванов

    0 1 Отговор
    Жалко е за Европа и бъдещето на нашите поколения...
  • 17 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    МЕРКЕЛ ЛИ
    АХ ДА ВЗЕМА ЕДНА СОПА
    БОЙКО ВИЖ КВО СТАВА
    ВЗИМАЙ МЕРКИ ИДВАТ И ТУК