6 Март, 2016 19:50 1 555 1

Австрия реже Европа за бежанските квоти

  • австрия-
  • бежанци-
  • европа

Виена призова останалите страни да поемат своята отговорност

Австрия няма да приеме да стане част от каквато и да е система за разпределение на бежанците по квотен принцип. Това бе заявено от министърът на отбраната Ханс Доскозил, цитиран от RTE News.

“Ние поехме лъвския дял в цялата ситуация и вече приехме 37 500 бежанци търсещи убежище. Сега останалите страни са призовани. Защо Австрия трябва да приеме бежанци от Гърция. Това ще изпрати погрешен сигнал“, заяви Доскозил.

Той подчерта, че други страни, които получават финансиране от ЕС, именно за грижа за бежанците, също трябва да поемат своята отговорност. В същото време излезе информация, че Швейцария е готова да приеме 600 от имигрантите, които в момента са блокирани на границата Между Македония и Гърция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    1 0 Отговор
    Ама какви 600, какви 37500? Идват стотици хиляди... с помощта на приятелски "натовски" държави....
Новини по държави: