7 Март, 2016 20:55 1 745 3

Кораби на НАТО в териториалните води на Турция и Гърция

  • нато-
  • турция-
  • гърция

Те трябва да противодействат на трафикантите на хора в Егейско море

Кораби на НАТО в териториалните води на Турция и Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

НАТО изпрати свои кораби в териториалните води на Гърция и Турция, за да помогнат при противодействието на престъпните мрежи за трафик на хора към Европа. Това бе заявено от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от „Ройтерс“.

„НАТО започна своята дейност в териториалните води през днешния ден. Ние разширяваме нашето сътрудничество с европейската гранична агенция Фронтекс и увеличаваме броя на корабите под наше командване“, заяви Столтенберг на пресконференция в Брюксел.

Той допълни, че Франция и Англия са се съгласили да изпратят свои кораби в Егейско море. Със свои плавателни съдове в мисията участват още Германия, Канада, Турция и Гърция. До този момент корабите на НАТО са били в международни води.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    И като видят лодки с емигранти ко ша правят, ша ги потапят ли.......щото ако не ги потапят няма никакъв смисъл от присъствието им там.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Как ко ша праят, ша ги регистрират и возят. Така хем ще ударят трафикантите като им вземат бизнеса хем ще изпълнят нареждането от вашингтон да ислямизират ЕС.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: