11 Март, 2016 15:27 2 128 15

Русия има списък на уязвими европейски страни

  • русия-
  • кремъл-
  • германия-
  • уязвими-
  • едуард сноудън-
  • пропаганда

Сноудън е бил вербуван от Русия през 2007 година

Русия има списък на уязвими европейски страни - 1
Снимка: БТА/ AP

Според немските специални служби ръководството на Русия, с помощта на пропаганда и политическо влияние, цели да отслаби Европейския съюз. Според списание „Фокус“ спецслужбите на Русия са направили „списък, в който европейските държави са подредени на принципа колко лесно може да се влияе на тяхната политика и общество“.

Според разузнавателните служби на Германия списъкът е бил направен преди една година.

В Берлин са на мнение, че руските спецслужби са използвали бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън за пропагандистки цели.

Германският депутат Патрик Зенсбург заяви за вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, че Сноудън – взимайки решение да замине в Русия, сам е застанал от едната страна в пропагандната война между Москва и Запада.

Депутатът допусна, че руското разузнаване е могло да влезе в контакт със Сноудън още през 2007 година по време на негова служебна командировка в Женева.

Освен това немските специални служби отдавна са убедени, че Сноудън е започнал като сътрудник на руското разузнаване.

Според „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, за Путин мигрантите са като оръжие. Във всеки един момент той може да изпрати стотици хиляди от Сирия и Украйна в западна посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаа

    2 2 Отговор
    тия западни лицемери ръсят доказателство след доказателсво за пълната си безпомощност и живеят в параноя Породена от абсолютната гротестка която сами си създадоха като разбира се, че винаги Русия и Путин са виновни.Въобще т.н.официални медии в Германия кано дойче веле например са една параноя като Работническо дело от 70-те год.може само да им завижда за "постиженият.Превърнаха Германия в бананова република.
  • 2 Брех че умен

    3 2 Отговор
    Много умни хора управляват Европейския съюз, малее! Не знам дали емигрантите няма да увеличат средния интелект на европейците - какакто се вижда какви го управляват, направо нашите управници са на европейско ниво!
  • 3 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор
    Така е ! Путин накара Меркел да напълни Европа с м....ли ! :) :) :)
  • 4 гост

    2 2 Отговор
    Да, точно така, Путин им е виновен на тези изкривени в мисленето си политици, които се кланят и аз не знам на кави измислвни морални ценности. Не вижда ли ЕС, че Европа се напълни с хора идващи от феодалното общество.
  • 5 кроко

    1 2 Отговор
    Според „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, за Путин мигрантите са като оръжие. Във всеки един момент той може да изпрати стотици хиляди от Сирия и Украйна в западна посока.

    .ахти болните мозъци - преди сирийците бяха 25 - макс 30% от бежанците, сега са 10% - от Путин ли бягат другите 90% или от много хубавата американска пролет в близкия изток? Путин ли им каза "отивайте в Германия"? Путин ли дава акъл на ЕС да отпуска милиарди на турция за 10 хил. бежанци?
  • 6 наблюдател

    0 0 Отговор
    Това е пропагандата на баба Изперкел която се чуди как да оправдае глупостите си.
    Интересно какво ще пишат за джуджето с имперски амбиции Ердоган.Сигурно че е най големия демократ и борец за свобода който затваря непослушни журналисти и помага на всякаква паплач да се пресели в Европа.
  • 7 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    тва се знае отдавна и не малко западни,а и руски интелектуалци предупреждаваха да се внимава с руския диктатор,които разчита на разединението на европа за да съществува и да се развива.русия с путин начело е една безнадеждно изоставаща в икономическо отношение страна ,а в политическо е тотална диктатура.само че в европа все още има кръгове които хранят илюзии към русия ,че ще се стабилизира и че ще се демократизира.единственото решениe е твърди мерки за да се спре експанзията на диктатора,които е опасен в пъти повече от ердоган,ал кайда и ислямска държава взети заедно.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Димитър Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Деси пропагандата!Путин ли нападна Сирия?Путин ли създаде Ислямистите?Колко си смешна!Аз предпочитам славяни вместо забрадки!Българската общност са славяни не забрадени мюсюлмани!Америка се старае да наложи мюсюлманството като основна религия в Европа!АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН и ПУТИН също !За това го подкрепям!Ти Деси шалвара, сапуня и към Турция и Хамерика!Нямаш място вМОЯТА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър Димитров":

    сред славяните има много забрадени :))).путин е в сирия преди началото на конфликта и си сътрудничи с диктатора асад не от вчера.сащ нямат намерение да карат мюсулмани в европа ,нито пък путин е против това.що се отнася до мен няма да мърдам от тук ,а ти ако толкова искаш може дахванеш към путиновия свят,но със сигурност няма да го сториш,нали?

    Коментиран от #12

  • 10 999

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Не мога да разбера за какво му е на Путин бедна и слаба Европа нали те купуват нефта, газта и редки метали това става с пари а не с дупе. Деске не се научи на правопис ама да си цвъкаш плюсове се научи и ли това са памперсите ти за месец.И ако има някои опасен това си ти но за Българската граматика.

    Коментиран от #11

  • 11 Димитър Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "999":

    човек Деси е платена гледай 112 човека харесват какво е писала мега не реални неща!Просто тая каза са и платили да ходи и блее из форумите просто игнорирай.Говори небивалици!

    Коментиран от #14

  • 12 Димитър Димитров

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Деси 200 години си назад с мисленето много ми приличаш на Реджепа!Май май ти плащат парите от там да блееш тука тъпотии!И никога не е имало забрадени(мюсюлмани славяни),само тея които насила са ги карали да си сменят вярата от така нареченото "съжителсво'' с твоите господари Турция!Недей да занимаваш хората с пропаганда няма смисал всеки знае.че Деси коня и FVR сте платени за това блей но по турските си форуми не тук!
  • 13 стратокастър

    2 0 Отговор
    ТОВА СА ДОБРЕ ИЗВЕСТНИ ФАКТИ ,А НЕ НОВИНА!Пишат ги един двама платени човека с по десет никнейма във всеки форум!Но когато дойдат изборите -никакви ги няма!?
  • 14 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Димитър Димитров":

    само за да ми отговориш от името на много хора ми писа като димитров и 999 и то няколко пъти :)))))))))))!!!аз мога да пиша само един плюс или минус,а на себе си дори и един не мога така ,че въобще не ме слагаи на пангара!ако имаш нещо да пишеш пиши ,пожеланията ти не ме интерасуват и както ти казах няма да напускам българия в близко време,а и турция не ми харесва ,щото прилича много на русия ,бих отишъл в бедната и гадна европа ,където вероятно е половинатат ти рода ако имаш такава де!
  • 15 kcaniba

    0 0 Отговор
    Само Путин и Русия са виновни!!!
    Окупираната от ФАЩ Европа е най-демократично окупирана!!!!
Новини по държави: