Last news in Fakti

18 Март, 2016 08:19 1 494 1

КНДР изстреля балистична ракета

  • кндр-
  • изстреля-
  • ракета

Барак Обама обяви нови санкции за Пхенян

КНДР изстреля балистична ракета - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея изстреля балистична ракета в морето, съобщи Би Би Си.

Това бе съобщено от официални лица от САЩ и Южна Корея. Ракетата е била изстреляна от Източното крайбрежие, като е прелетяла 800 км. и е паднала в Японско море. По-късно бе съобщено за изстрелването на втора ракета.

В същото време американският президент Барак Обама обяви въвеждането нови санкции срещу Пхенян след последните ядрени опити в страната и изстрелването на ракета спътник в космоса.

С това решение сметки на КНДР в САЩ биват замразени. Разширява се черния списък за инвеститори и фирми, свързани с Пхенян. Забраняват се и инвестиции към страната.

Появиха се информации, че е изстреляните снаряди са били ракети Родонг с максимален обсег от 1300 км. Все още гори и скандалът с арестувания и осъден американски студент в КНДР. От Пхенян все още не са потвърдили новината за изстрелването на ракетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    0 0 Отговор
    Дано следващата падне във Вашингтон
Новини по държави: