Last news in Fakti

22 Март, 2016 08:00 10 228 7

Южна Корея готви "3000 спартанци" за бой с КНДР

  • южна корея-
  • северна корея-
  • спартанци-
  • кндр-
  • ким чен-ун-
  • сащ-
  • маневри

Мащабните военни маневри на Корейския полуостров продължават

Южна Корея готви "3000 спартанци" за бой с КНДР - 1
Снимка: БТА/АР

Южна Корея сформира специален отряд от елитни морски пехотинци, които са в готовност да се противопоставят на Северна Корея при евентуален военен конфликт между двете държави, съобщи руската агенция ФАН.

Спецчастите носят гръмкото име "3000 спартанци". Бойците са обучени заедно с американската армия в подготовка за унищожаване на ключови военни обекти в северната част на Корейския полуостров.

Предполага се, че отрядът може да бъде разположен във всяка една точка на полуострова в рамките на 24 часа.

По-рано ръководителят на Северна Корея - Ким Чен-ун е наредил да се увеличи броят на обучаващите се войници, служещи по морската граница на КНДР. Според философията му, разположен отряд на противника трябва да може да бъде унищожен с един-единствен удар.

За тази цел силите на Северна Корея провеждат упражнения, в които тренират десантни действия. Маневрите биват лично наблюдавани от лидера на страната.

Обученията на севернокорейските военнослужещи съвпадат със съвместните мащабни учения на САЩ и Южна Корея. Сеул участва с 300 хиляди войници, докато американските войници са около 17 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 булшит

    1 3 Отговор
    омг, корейски спартанци, обучени от американците... голяма простотия... тия съвсем изпушиха...
  • 2 БАЙ ГАН4О

    0 4 Отговор
    Тези ще се бият ли или ще се молят,какво са колени4или
  • 3 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    ЦЕЛИЯ СВЯТ ГОРИ
  • 4 Shadow

    1 1 Отговор
    Бойният им дух е като на покровителите им /"великите" американи/ като на плашливи селски п...та! Ще бъдат смазани дори да са 30 000 !!!
  • 5 goni

    0 0 Отговор
    Хватката е ясна!:) Ако, Корейците бъдат оставени на мира ще вземат да се обединят! Както се обедини Виетнам! Не че подценявам Виетнамците! Тия нямат изгубена война! В това отношение много ги бива! Но Корейците са нещо като Евреите на Далечният изток!:) Тях ги бива и в много други неща!:) Най-нежното им наименование от страна на комшлука им е Японското:"Чесъноядци"!:) За останалите да не говорим!:) Знаете ли Корейците участваха заедно на една Олимпиада?! Кой знае защо след това отношенията им след това много се влошиха!:) И ако, си мислите че ще различите ю.кореец от северен се лъжете! И единия и другия яде малко! Единия защото такива са традициите, а другия защото няма!:) E, последното е виц. Но, понякога във вицовете има доста истина!
  • 6 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Те нали ги бяха оставили по едно време щяха да си избодат очите оти тия комуняги се правят на големите светици, ма нещо не им се получава. Срещу севернокорейските ракети трябва да се сложат южнокорейски!
  • 7 Ха Хааааааа

    0 1 Отговор
    3000 ковчега ха-ха-хааа....
Новини по държави: