Last news in Fakti

28 Март, 2016 21:42 3 602 10

Корейският полуостров е на ръба на война

  • северна корея-
  • южна корея-
  • сащ-
  • война-
  • учения-
  • пхенян

През последните седмици Северна Корея на няколко пъти заплаши САЩ с ядрени удари

Корейският полуостров е на ръба на война - 1
Снимка: БТА/ AP

Ситуацията на Корейския полуостров е на ръба на война. Това заяви външният министър на Северна Корея Ли Су-йон пред ТАСС.

Дипломатът сподели, че угрозата от военни сблъсъци е голяма заради активността на Съединените американски щати в региона и съвместните учения с Южна Корея.

„Войната може да започне заради действията на САЩ, които провеждат военни учения. Всички страни, които желаят мир и сигурност на Корейския полуостров, трябва да бъдат бдителни за действията на американците“, заяви външният министър.

„Настоящите военни маневри се провеждат в условия, максимално близки до реални военни действия“, заяви още Ли Су-йон. Той добави, че заради действията на Вашингтон Пхенян е прибегнал до ядреното въоръжаване.

През последните седмици Северна Корея на няколко пъти заплаши САЩ с ядрени удари.

Пхенян вижда във военните учения на южнокорейците и US армията подготовка за инвазия в страната. Експертите обаче се съмняват, че Северна Корея има способността да изпълни заканата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контрабас

    2 2 Отговор
    Ако корейчетата стигнат Уеулоустоун или разломът Аднреас, може и да се получи удар по сащ!
  • 2 неве

    0 4 Отговор
    Ако Тръмп спечели,няма да се изненадам да отвърне с провокация и тогава ще стане мазало!
  • 3 Kcaniba

    1 3 Отговор
    Нека 3-та световна да започне - сега!!!))))
  • 4 РЧЛФ

    2 1 Отговор
    Купувайте ДОЛАРИ, защото каквато и война да започне ще бъде в Европа и Азия - жидомасоните НИКОГА няма да допуснат атака в САЩ!

    Коментиран от #6

  • 5 не разбрал

    3 1 Отговор
    Чак пък трета световна едва ли.) Тея ще гръмнат, да направят някоя беля , онези ще ги размажат за отрицателно време и готово . Ако не ни кажат няма и да разберем . Въпросът е - онези не знаят ли , че не трябва да се бъзикат и то точно с тея . Питанка.
  • 6 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "РЧЛФ":

    Да,ама сега го казваш това "купувайте долари" - когато си обърнахме доларите в рубли,щото БРИКС ще обезцени американската валута и рублата ще стане "световна"?!!Да слушам аз на русофилите глупостите и да си продам имотите за да ги обърна в рубли...
  • 7 Радой

    3 0 Отговор
    Ти добре че си продал само имотите ами не си продал и коня, че тогава щеше да я закъсаш здраво :D

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Радой":

    Проблемът е че животното много обича да яде.Та си мисля ...ако му давам да пасе рублите,дали отзад ще излизат калашници и муниции?!

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Пробвай първо с доларите - те са без покритие и ясно ще ти покажат какво можеш да очакваш от обезценената рубла.
  • 10 СССР

    0 0 Отговор
    Експертите знаят ли че ГОЛЯМАТА МЕЧКА СТОИ ПЛЪТНО ДО пинчера Северна Корея А??? ХАХАХАХ!!! Поредният ХИТЪР ХОД НА ПУТИН е да направи малко проблеми на сащ щото му писна сащ да прави проблеми на Русия!!! Руснаците са прекалено УМНИ за да бъдат превърнати в ОВЦЕ от сащ както превърнаха нас и цяла източна Европа и почти целият свят!!! На американците трябва да им се създават проблеми за да не се занимават с НАС и да ни скарват и да се самоизбиваме а те само да гледат доволно като вишата раса!!!
    Що не рискуват да нападнат Северна Корея А??? Щото горе долу знаят че ядрени ракети има, и те са РУСКИ, и немогат да ги спрат! Великата сила сащ не прави нищо срещу една друга държава ДЖУДЖЕ която я заплашва, че ще я изтрие от лицето на земята!!! хахахахаха! Най добрата защита е нападението и Владимир Путин го знае! БОГ ДА ГО БЛАГОСЛОВИ!!!
Новини по държави: