22 Март, 2016 16:02 2 124 0

Намериха част от изчезналия Boeing в ЮАР

  • mh370-
  • самолет-
  • изчезване
Намериха част от изчезналия Boeing в ЮАР - 1
Снимка: АР/БТА

Предмет, приличащ на част от капака на двигателя на изчезналия на 8 март 2014 г. Boeing на Malaysia Airlines, е намерен край южните брегове на ЮАР. Новината беше потвърдена от министъра на транспорта на Малайзия, Лиоу Тионг Лай, цитиран от агенция ТАСС. Той уточни, че за да е 100% сигурно, че частта е от изчезналия самолет „трябва да премине през прецизна експертиза”. За целта намерената част ще бъде изпратена от ЮАР в Малайзия.

По-рано край бреговете на Мозамбик бяха намерени предмети, които също се смята, че са от изчезналия самолет. Към момента в Камбера малайзийски и австралийски експерти изследват предметите.

Издирвателните операции се водят на площ от 120 000 кв.км. Към днешна дата близо 90 000 кв.км са обследвани. Очаква се издирвателната операция да приключи в средата на тази година. В случай, че самолетът не бъде намерен, трите държави, които участват в издирването му, ще решат какво да правят.

Самолетът на Malaysia Airlines, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин изчезна от радарите в нощта срещу 8 март 2014 г., близо 2 часа след излитане. Първоначално търсенето беше в южната част на Китайско море и пролива Малакск, като в операцията участваха 26 държави. Месец след трагедията, премиерът на Малайзия обяви, че самолетът е „завършил полета си в южната част на Индийския океан”. В началото на 2015 г. малайзийските власти признаха, че Boeing-ът е претърпял катастрофа, а всички 239 пътници на борда са загинали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА