Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Март, 2016 20:44 5 099 4

Вижте как Порошенко тества новия БТР на Украйна (Видео)

  • порошенко-
  • украйна-
  • бтр
Вижте как Порошенко тества новия БТР на Украйна (Видео) - 1

Президентът на Украйна тества лично новия БТР – 4. Той трябва да бъде приет на въоръжение в украинската армия.

Две години след незаконната анексия на Крим и избухването на безредиците в Донбас Киев постепенно създава армия, която да се противопостави както на руските сепаратисти, така и на имперските опити на Москва да заграбва нови територии, пишат специализирани украински армейски блогове.

Вижте как Порошенко тества новия БТР на Украйна (Видео)

БТР – 4 е произведен във водещия още от времето на Варшавския договор военен завод в украинския град Харков.

„Новият БТР се управлява много по-леко от Волга”, заяви украинският президент след пробното кръгче.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фостатаааа

    2 2 Отговор
    Тоя, ако му стиска да се прави на отворен, що не покара БТР-а пред "руските сепаратисти", ами върти кръгчета на полигона, а?!
  • 2 Иван Господинов

    1 2 Отговор
    Сега остава и да намерят кой да го кара ....
  • 3 РЕАЛНО

    2 2 Отговор
    Абе народа му няма какво да яде-той БТР и кара....
  • 4 mediator37

    1 1 Отговор
    Аз не знам каква новина може да е това, след като ги произвеждат от 2009г. още по времето на Янукович. Продадоха на Ирак по 1,1 млн. дол. парчето, Иран да не остане назад и те купиха. Стара барака. Специалистите са на мнение, че не може да участва в общовойскови бой, поради слаба бронева защита. Оразмерен е да издържа 12,7мм. куршум от картечница. За сравнение нашите стари БТР-и бяха въоръжени с 14,5 мм КПВТ (Владимиров), ще дупчат това на видеото като кашон. Иначе, въоръжението на БТР4 е добро. Може да охранява автоколони и леко разузнаване , без много здрав кютек.
    В случая на видеото бойният модул (куполът) е БМ "Гром"- 30мм авт. оръдие 2А72; 30мм. авт.гранатомет, 7,62мм картечница; и ПТРК "Бариера".
Новини по държави: