Last news in Fakti

31 Март, 2016 13:07 1 250 0

Френски екстремист подготвял нов голям атентат във Франция

  • франция-
  • джихадист-
  • екстремист-
  • атентат-
  • реда крике

Реда Крике беше заловен миналия четвъртък по подозрение за атентатите в Париж и Брюксел

Френският гражданин арестуван в Париж миналата седмица е притежавал безпрецедентно количество оръжия и е планирал акт на крайно насилие, съобщиха френските власти.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу 34-годишният Реда Крике за предполагаем заговор за извършване на нападение.

Целта на предполагаемия план не е идентифициран, но френският прокурор Франсоа Молен заяви, че атентатът е бил неизбежен.

В апартамента на Крике, нает под фалшиво име в парижкото предградие Аржантьой, полицията е открила пет пушки, седем пистолети и същия вид експлозиви, използвани при атентатите в Париж и Брюксел.

Служителите са открили още химикали, фалшиви паспорти, чисто нови мобилни телефони и два компютъра с информация за сглобяване на бомба и джихадистки групи, добави Молинс.

В арсенала му е имало и взривно вещество TATP, което е било използвано, в самоубийствените атентати в Париж и Брюксел, от екстремисти, свързани с Ислямска държава (ИД).

Разследването започнало след задържането на мъж на име Милуд – арестуван в Адана, Турция, експулсиран във Франция и задържан на 28 ноември насам за връзки с терористи. Така властите стигнали до 32-годишния французин Анис Бахри – арестувания в Ротердам миналата седмица заедно с още два предполагаеми съучастници на Реда Крике.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: