Last news in Fakti

31 Март, 2016 15:24 1 893 9

Ислямска държава призова за атаки срещу Германия

  • германия-
  • ислямска държава-
  • атаки-
  • атентати-
  • канцлерство-
  • летището в бон-
  • даеш-
  • атентат

Федералната полиция смята, че тези материали не налагат допълнителни мерки за сигурност в страната

Ислямска държава публикува в интернет снимки и призиви към германските мюсюлмани да извършат нападения в Германия, подобни на тези в Брюксел. Сред целите, на които екстремистите обръщат особено внимание са офисът на канцлера Ангела Меркел и летището в Кьолн-Бон, съобщи разузнавателната група SITE, цитирана от Ройтерс.

Западна Европа е в състояние на повишена готовност, след атентатите, извършени от Ислямска държава в белгийската столица, при които загинаха 32 души.

В сряда Франция заяви, че е повдигнала обвинения срещу мъж, заподозрян в планиране на акт на крайно насилие. 34-годишният Реда Крике бе задържан миналата седмица от френските власти.

Публикуваните от Ислямска държава снимки и графики, които германските медии разпространиха днес, включват лозунги на немски, призоваващи мюсюлманите към насилие срещу "врага на Аллах".

Федералната криминална служба (БКА), която следи заподозрени екстремисти с немски паспорти, завръщащи се от Сирия и Ирак, обаче заяви, че публикуването на снимките не налага допълнителни мерки за сигурност.

"Ние сме наясно с тези материали и нашите експерти ги проверяват. Ясно е, че Германия е във фокуса на международния тероризъм и може да има нападения, но този материал не променя нашата оценка на сигурността", заяви говорителка на БКА.

Шефът на Федералната полиция Холгер Мюнх заяви, че след нападенията от 22 март в Брюксел, Ислямска държава е изявила желание да извърши още "зрелищни" атаки в Европа, тъй като търпи неуспехи на бойните полета в Ирак и Сирия.

Една от най-разпространените снимки от Ислямска държава показва група екстремисти в бойни униформи, които стоят и гледат към летище Кьолн-Бон, а надписът гласи: "Това, което братята ви в Белгия бяха в състояние да направят, можете да направите и вие."

Друга показва сградата на немското канцлерство в Берлин, която е обхваната от пламъци, а боец на ИД стои отстрани. Заглавието на тази снимка гласи: "Германия е бойно поле."

Германия се присъедини към водените от САЩ въздушни удари срещу Ислямска държава в Сирия миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трайчо

    0 1 Отговор
    Само така! Бой по тези, които налагат санкции над бойните им инструктори и ръководители. Заедно ще успеете срещу гадната Европа.
  • 2 антимюсли

    1 0 Отговор
    Тея примати ще нападат Германия-странта,която прие 2 миллиона хлебарки от техния род и ги храни и пои....
    Време е за ядрени опити над територията на ИД...
    А дано Дай Боже(нашия не техния)
  • 3 Вирус

    1 0 Отговор
    Джихадистите си изпратиха в ЕС потенциални многохилядни армии от млади мъже с неизвестна самоличност предимно мюсюлмани, които западноевропейски правителства посрещаха с цветя на гарите като "бежанци".... Дали пък няма да си спретнат една нова евроИД?
  • 4 ша хвърчат чалми

    1 0 Отговор
    Що ли ми се струва че времето на новия Хитлер вече е дошло, тоя път обаче няма да са евреите ами мюсюлманската паплач дето заля Европа. И ако някой си мисли че това не може да стане много се лъже, нужни са само 2-3 атентата в Германия и ония направо ще изпържат всичко дето не е с чисто бял цвят на кожата.

    Коментиран от #5

  • 5 Carfen

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ша хвърчат чалми":

    Ако бях германец, веднага щях да запаля Райхстага и да викам аллах-акбар, докато се отдалечавам в тъмнината... Че иначе ако ги чакаме аматьоро-терористите да си натоварят всички куфари на таксито, пък дали не са си забравили жилетките с експлозивоте вкъщи, а дали ще могат да кажат адреса на бакшиша...
  • 6 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    европа няма да се уплаши макар, че екстремистите може да убият още мирни жители.ще продължим с хуманизма ,интеграцията ,толерантността макар, че ще се създадат структури за по- сериозно противодеиствие на тероризма.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    "ще продължим с хуманизма ,интеграцията ,толерантността..."
    Десо, съвсем изтрещя, ти пък с какво ще продължаваш, пък и в мн.ч. ...
  • 8 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    "макар, че ще се създадат структури за по- сериозно противодеиствие на тероризма."
    Значи макар, че ще се създават тези антитерористични, ти...ъ, т.е. вие ще продължавате там, каквото и да е.
    Като написа щуротията прочете ли сия или те беше срам?

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    рошко както ти казах въпреки напъните на трите руски трола да показвате сила и мощ европейците няма да се огънем и ще запазим ценностите си, въпреки тероирзма и въпреки натиска на такива като вас.тва е силата на нашия свят -толерантноста,вярата и честната игра.звучи доста шармантно за твоя ум,но е истина,не като постоянния ти спам и лъжи дето се чудя как още ти позволяват да разпространяваш.и ми разкажи моля те ,за руските валутни резерви ,та да ми покажеш високия си интелектуален потенциал.
Новини по държави: